S’inaugura l’exposició «Retrats de migració. Estratègies per fer-se un lloc»

El Museu d’Història de la Immigració de Catalunya, amb seu a la Masia de Can Serra, ctra de Mataró 124, de Sant Adrià de Besòs, acollirà a partir de demà, divendres 8 d’abril, i fins al 31 d’agost, l’exposició «Retrats de migració. Estratègies per fer-se un lloc», coproduïda pel mateix Museu d’Història de la Immigració i per la Fundació Cipriano García – Arxiu Històric de CCOO de Catalunya.


L’acte d’inauguració tindrà lloc a partir de les 19 hores, amb les intervencions de l’alcalde de Sant Adrià, Jesús M. Canga, el president de la Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya, Àngel Rozas, la presidenta delegada de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Imma Moraleda, el conseller de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat, Joan Saura, i el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Coscubiela.


Una bona manera d’entendre la immigració actual és tenir consciència de la nostra emigració històrica. L’exposició, que s’inaugura demà, ha volgut, a partir de la mirada sobre testimonis individuals d’exiliats, cridar l’atenció sobre la importància del fet migratori, interessant-se per les pautes de comportament de les persones que tractaven de refer les seves vides lluny del seu lloc d’origen.


Abans de la inauguració, a les 12 hores, al mateix lloc, tindrà lloc una roda de premsa en què s’explicaran amb detall els elements fonamentals de l’exposició «Retrats de migració. Estratègies per fer-se un lloc».

Veure exposició on-line.