CCOO organitza la jornada reflexiva “INNOVACIÓ I EQUITAT EN EL SISTEMA EDUCATIU CATALÀ?”

Dimecres, 29 de març, a partir de les 17.30 hores, a la sala d’actes de CCOO de Cornellà (ctra. d’Esplugues, 68)

CCOO organitza dimecres, 29 de març, la jornada reflexiva “Innovació i equitat en el sistema educatiu Català?”, a partir de les 17.30 hores a la sala d’actes de CCOO a Cornellà de Llobregat (Ctra. d’Esplugues, 68).

La realitat del sistema educatiu català s’està transformant. Aquesta transformació en realitat cap a on va? Ens trobem en una societat que genera, entre d’altres, un alt grau de pobresa, segregació, iniquitat i situacions d’emergència social, que afecten directament el sistema educatiu. En paral•lel apareixen propostes d’innovació fora dels àmbits de la administració educativa, que catalitzen i impulsen els desitjos i anhels de canvi del professorat, centres i famílies. Molts d’aquests membres de la comunitat educativa, alhora que se senten abandonats i maltractats per l’administració, estan oberts a investigar i a incorporar noves maneres de fer, a intentar amb totes les seves forces sortir-se’n de situacions de precarietat, de retallades permanents i, sobretot, volen fugir de la regressivitat i de la involució que suposa l’aplicació de l’actual ordenament regulador de l’educació, tan a nivell estatal com autonòmic.

Quina relació existeix entre aquestes dues situacions d’entrada paradoxals? A més precarietat als centres, més esforç d’un professorat esgotat i maltractat? Com hem de llegir aquest desig d’innovar? És una forma per sortir-se’n de la mediocritat a la què se’ns ha condemnat als centres? A quina terra promesa ens portarà la innovació en condicions de inanició, sense els mitjans i les condicions necessàries? Estem fent algunes renúncies a canvi de què i en un context polític tan poc favorable i tan inquietant? Quins objectius de fons tenen les polítiques educatives actuals del govern?

Aquestes i altres preguntes ens les podrem fer en un debat com el que us proposem. Donem pas a una reflexió ineludible avui en dia en el marc de les CCOO i del nostre model “l’Educació que volem”.

Modera el debat:
• DOLORS VIQUE. Responsable de Política Educativa de CCOO.

Participen com a ponents:
• PILAR BENEJAM. Mestra i Professora de Didàctica de les Ciències Socials a al UAB
• XAVIER BONAL. Professor del Departament de Sociologia de la UAB
• MARTA COMAS. Directora de l’Àrea d’Innovació, Programes i Formació del Consorci d’Educació de Barcelona.

Targetó invitació jornada reflexiva INNOVACIÓ I EQUITAT EN EL SISTEMA EDUCATIU CATALÀ?
Cartell