Marc Andreu i Acebal: ‘Barris, veïns i democràcia’, a l’Speakers’ Corner

En el marc de la commemoració del 50è aniversari de Comissions Obreres de Catalunya, continuen les sessions a l’Speakers’ Corner, un espai de debat habilitat dins l’exposició “CCOO: 50 anys d’història de Catalunya (1964-2014)”.  

El dimecres 22 d’abril, el periodista i historiador català Marc Andreu i Acebal ha presentat el seu llibre Barris, veïns i democràcia. Els moviments populars i la reconstrucció de Barcelona (1968-1986) (L’Avenç, 2015), on fa un repàs als moviments socials que s’han generat a Barcelona durant els darrers 50 anys. Parla de la creació de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), de la seva evolució i de la seva importància política.  

Marc Andreu és llicenciat en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctor en història per la Universitat de Barcelona. La seva tesi doctoral porta per títol El moviment ciutadà i la transició a Barcelona: la FAVB (1972-1986). Codirigeix la revista Carrer de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona i col·labora en diferents diaris i revistes. El 2013 rebé el Premi de Comunicació Científica Joan Lluís Vives.

L’acte ha tingut lloc dimecres 22 d’abril del 2015, a les 18.30, a l’espai de debat Speakers’ Corner, al Museu d’Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3. Palau de Mar, Barcelona).

Ho presentava Josep Maria Muñoz, historiador i director de L’Avenç

Feu clic per veure:
-la invitació
-el vídeo de les intervencions


Per visualitzar correctament
aquests vídeos els has d’obrir des dels navegadors MOZILLA o
INTERNET EXPLORER. T’expliquem com pots fer-ho en aquest 
breu tutorial 

En cas de dubte, pregunteu a: [email protected]