Acte de lliurament del 24è Premi de Poesia Martí i Pol i del 17è Premi José M. Valverde

El passat 11 de maig es va dur a terme l’acte de lliurament del 24è Premi de Poesia Martí i Pol i del 17è Premi José M. Valverde

El passat 11 de maig es va dur a terme l’acte de lliurament del 24è Premi de Poesia Martí i Pol, en llengua catalana, i del 17è Premi de Poesia José M. Valverde, en llengua castellana – Homenatge a Miquel Martí i Pol, en el 10è aniversari de la seva mort, a la sala d’actes de CCOO de Catalunya. Durant l’acte es va fer la presentació dels premis, amb una lectura de poemes de Miquel Martí i Pol, a càrrec de l’Associació Cultural Pharos.

Posteriorment, es va fer el lliurament dels premis de poesia, segons l’acord del jurat del Premi Martí i Pol, format per Rodolfo Hoyo, Miquel Lluís Muntané i Joan Sureda, que van concedir els premis a les següents obres: 
– 1r premi: “Quatre mots”, de M. Isabel Valverde Hernández.
– Dos accèssits: “Eixamplar l’horitzó”, de David Dot Cervera, i “La pols i l’aigua”, de Josep Fábrega i Selva.
– Finalista: “Entre l’aigua i el fang”, de Raimond Aguiló Bartolomé.

I també es va fer el lliurament dels premis de poesia, segons l’acord del jurat del Premi José M. Valverde, format per Carlos Vitale, Felipe López Aranguren i Luís Fernández Zaurín, que van concedir els premis a les següents obres:
– 1r premi: “Poesía urgente para un mundo sin poesía”, de Raúl Vallejo, Bogotá (Colòmbia).
– Dos accèssits  “El mar de las palabras”, de Wiliam Arturo, Managua (Nicaragua), i “Concierto para un espejo roto”, de Miguel Ibáñez Cuesta, Santander (Espanya).
– Finalistas: “Noticias en verso”, de German Comesaña Cid, Vigo (España), “Breve inventario insular”, de Nelton Pérez Martínez, Nueva Gerona (Cuba), i “Final de juego”, de Elena Marqués Núñez, Sevilla (España).

L’acte el va tancar Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya

acta del jurat Martí i Pol
acta del jurat José M. Valverde