CCOO de Catalunya participa en una activitat escolar organitzada per la ZER Conca de Barberà sobre els drets de la infància

En l’activitat hi participen més de 180 alumnes

El castell de Barberà de la Conca ha acollit l’exposició “Sahrauís. Condicions de vida i de treball als campaments de refugiats al desert del Sàhara” i un muntatge sobre l’exposició “No és un joc “a les seves instal·lacions.

L’acte de presentació per al públic general de l’exposició “Sahrauís”, va tenir lloc el 15 de maig, organitzada per l’Associació dels Amics del Castell de Barberà i CCOO de Catalunya. Posteriorment, l’exposició va formar part de les activitats organitzades per la Zer Conca de Barberà sobre els drets de la infància i les desigualtats en el seu compliment arreu del món.

180 nens i nenes d’educació infantil i primària han participat en la visita de les exposicions, guiats per Antonio Rosa, autor de les fotografies i membre de l’Àrea de Cultura de CCOO de Catalunya, i Carles Bertran coordinador del Cite i president dels Amics del Castell. També van participar en una xerrada que Andella Salama Sidi, sahrauí i assessor del CITE, va fer en una haima muntada a l’exterior del castell expressament per aquesta activitat.

Finalment, els alumnes van completar l’activitat amb l’exposició sobre les condicions de vida i de treball dels nens i nenes de Llatinoamèrica “No és un joc”, també produïda per CCOO de Catalunya. Després de conèixer algunes formes del treball infantil, van fer un taller mitjançant el qual van experimentar de manera lúdica alguns dels treballs que fan alguns nens i nenes de la seva edat en comptes d’anar a l’escola, com la fabricació de maons.

Per a més informació, vegeu:
“Sahrauís”: www.ccoo.cat/sahara
“No és un joc”: www.ccoo.cat/noesunjoc