CCOO de Catalunya projecta el documental “No és un joc” al Casal Pere Quart, de Sabadell.

El dia 22 de novembre passat es va celebrar el Dia internacional de la infància.

Amb motiu del Dia internacional de la infància, CCOO va organitzar el 22 de novembre passat, conjuntament amb la Regidoria de Cooperació i Solidaritat, sessions escolars del documental “No és un joc” a Sabadell.

L’activitat, publicada en el catàleg de l’Ajuntament de Sabadell “Ciutat i escola”, acollí, per quart any consecutiu, uns 200 alumnes d’aquesta localitat, enguany de les escoles Claret, Jaume Viladoms i l’Institut de Batxillerat Vallès. Després de la projecció, l’alumnat va reflexionar, amb una persona de la Secretaria de Formació Sindical i Cultura, sobre les qüestions que s’hi tractaven.

La campanya “No és un joc” es complementa amb uns recursos didàctics orientats als professionals de l’educació i als nens i nenes d’ESO, batxillerat i cicles formatius. D’una banda, aquests recursos orienten l’individu a buscar la informació necessària per conèixer amb més profunditat els continguts tractats i, de l’altra, proposen exercicis que fomenten el raonament entorn dels mateixos continguts, des d’una dimensió individual i col•lectiva.

Aquest material, que podeu trobar al web www.ccoo.cat/noesunjoc, pretén aportar elements de reflexió perquè els nois i noies desenvolupin una mirada crítica sobre les causes i els efectes que provoquen aquestes situacions de desigualtat, i d’aquesta manera fer-los subjectes actius per canviar aquesta realitat. Així, es fomenta i es facilita l’educació en valors dins l’àmbit acadèmic.