CCOO de Catalunya s’adhereix a la petició per recuperar la memòria dels barris de barraques de Barcelona

Es demana la senyalització i la commemoració del Somorrostro i altres barris de barraques de la ciutat

Arran del documental “Barraques. L’altra ciutat“, que TV3 va emetre en els programes “30 minuts” i “Sense ficció”, s’ha impulsat un recull d’adhesions per demanar a l’Ajuntament la recuperació de la memòria històrica dels terrenys on va haver-hi els principals barris de barraques de la ciutat de Barcelona.

El documental de TV3 tracta el barraquisme a Barcelona entre els anys 1945-1990. Es basa en el testimoni de les persones protagonistes d’aquella realitat i reconstrueix, a través de les imatges dels cineastes i fotògrafs no oficials de l’època, aquell món desaparegut. També es relata l’experiència dels polígons d’habitatges dels anys 50 i 60, com la Trinitat o Sant Cosme.

La petició de senyalització i commemoració d’aquests terrenys inclou el Somorrostro, Montjuïc, el Carmel, el Turó de la Rovira i el barri de la Perona, entre d’altres, i es farà arribar a Jordi Hereu, alcalde de Barcelona, Jordi Martí, delegat de Cultura de l’Ajuntament, a la Comissió del Nomenclàtor de Barcelona, a l’Agència del Paisatge Urbà, als districtes municipals implicats, a Urbanisme de Barcelona i al Memorial Democràtic.

Podeu veure el documental, així com també altres vídeos relacionats amb aquest tema, en l’enllaç http://www.3cat24.cat/especial/1734.

Si us voleu adherir a aquesta petició, podeu enviar un correu a [email protected].