“11 M. LA NOVELA GRÁFICA. En esos trenes íbamos todos”

La novel·la gràfica il·lustra, de manera documental, els fets ocorreguts l’11 de març de 2004

L’Àrea de Cultura us convida el proper dijous 25 de març a la presentació del còmic 11 M. La novela gráfica, a la sala d’actes de CCOO de Catalunya, i a la inauguració d’una exposició d’originals d’aquesta mateixa obra. Els fets ocorreguts a Madrid l’11 de març del 2004 són un dels episodis més transcendentals de la nostra història recent i que continuen sent actualitat i motiu de controvèrsia interessada.

Aquesta obra, editada per Panini, és, segons els crítics, madura, rigorosa, precisa documentalment, culta i de bon nivell narratiu i gràfic. Una “historieta reportatge” que, com en tota honesta aposta creativa i editorial, pretén apropar el llenguatge del còmic a fets tan tràgics com històrics i, per això, absolutament polítics.

En l’acte comptarem amb les intervencions dels autors: els guionistes Pepe Gálvez i Toni Guiral, i el dibuixant Joan Mundet. També hi participarà la presidenta de l’Asociación 11M – Afectados del Terrorismo, autora d’un emocionant pròleg i bona amiga de CCOO, Pilar Manjón.

Esperem que, a través d’aquest viatge intel•lectual, sàviament estructurat, la gent de CCOO puguem fer la nostra petita aportació a la reflexió sobre aquells fets execrables i, alhora, fer un sincer homenatge a les víctimes i a les seves famílies. També volem col•laborar així amb l’objectiu de no oblidar la ignomínia i la mentida d’alguns, tot recordant que en aquells trens hi anàvem tots i totes.

Vegeu la targeta d’invitació a l’acte.