“Apuntes sobre el movimiento obrero”, de Marcelino Camacho

29 de novembre, 18.30 h
Espai Assemblea
CCOO de Catalunya
Via Laietana, 16, Barcelona

Presentació del llibre “Apuntes sobre el movimiento obrero”, de Marcelino Camacho, amb la participació de Yenia Camacho, filla de Marcelino Camacho i Josefina Samper, Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya. Presenta l’acte Edu Navarro, secretari general del PSUC Viu.

El quadern “Apuntes sobre el movimiento obrero” és un dels 18 quaderns que escrivís Marcelino Camacho per als seminaris d’estudi que es feien entre els presos en diferents matèries. Es va escriure a principis dels anys 70 a la presó de Carabanchel i la publicació resultant és un interessant llibre on es narra la història del moviment obrer a Espanya, amb cites i dades i una gran diversitat de fonts utilitzades, que van conformant una perspectiva i unes conclusions pròpies determinades pel sindicalista sorià. Amb pròleg de la Ministra de Treball, Yolanda Díaz, i proemi del secretari general de CCOO, Unai Sordo.

“A la presó la van anomenar la universitat de Carabanchel. Milers de presos polítics i sindicals van estudiar allà el que el franquisme els prohibia”. “Apunts sobre el moviment obrer” són uns apunts que formen part dels divuit quaderns carceraris que Marcelino Camacho va preparar per donar aquesta formació als lluitadors per la llibertat, la democràcia i el socialisme”.