‘La cigüeña de Burgos’ (2020)

Projecció i col·loqui

Enguany es commemora el 90è aniversari de la proclamació de la Segona República. Des de la Plataforma Futur Monument de les Corts proposem reflexionar sobre aquesta commemoració mitjançant la pel·lícula La cigüeña de Burgos (2020). Comptarem amb la presència de la directora, Joana Conill, que ens presentarà la pel·lícula,  i realitzarem un debat amb el públic, moderat per Montse Torras (ACEPF).

Projecció i col·loqui amb Joana Conill (directora)    
14 d’abril – 19 h – 21 h
Centre Cívic Tomasa Cuevas (Les Corts)
Activitat presencial
Es requereix inscripció prèvia mitjançant formulari
Aforament limitat a 45 persones.

Fitxa tècnica:
Direcció Joana Conill
Producció Catalunya
Any 2020
Versió VOSE
Durada 81′

Sinopsis:
La directora de la pel·lícula és una adolescent quan, després del funeral del seu pare, llegeix la vida del mort als diaris. “Per què no sé res de tot això?”
Filla d’un anarquista condemnat per terrorisme durant la dictadura franquista i afiliat al partit comunista durant el seu empresonament, partit pel qual serà regidor a Barcelona durant les primeres legislatures democràtiques, Joana Conill comprèn que el seu pare, company de jocs i aventures, va decidir no explicar-li la seva vida. Per què?
Mentre roda la pel·lícula, la filla aprendrà a ser directora de cinema, com quan era petita i jugaven a resoldre misteris, en un viatge al país de la memòria on les peces mai encaixen.
Si la memòria és impossible, què és el que ens impulsa a buscar?
Trailer
Webdoc

Organitza:
Plataforma Futur Monument a la Presó de les Corts amb EUROM – Fundació Solidaritat UB, l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme, Projecte Art Públic i Memòria de la Universitat de Barcelona. Suport: Regidoria de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona.