Reconeixement a les persones represaliades del franquisme. Constitució de la Junta de Valoració

La Fundació Cipriano García participa al Consell Assessor

La Fundació Cipriano García participa al Consell Assessor de la Junta de Valoració per al Reconeixement a les Persones Represaliades del Franquisme que acreditin haver patit violacions dels seus drets durant l’etapa final del franquisme.

Aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona va ser aprovada al Ple del mes de febrer i, tal com preveu el reglament, es va posar en marxa el passat 27 de març amb la constitució de la Junta de Valoració, formada per sis membres: dos de l’àmbit de la psicologia clínica i de la salut, dos juristes i dos historiadors.

El reconeixement com a persones represaliades del tardofranquisme conisistirà en una resolució administrativa que no comporta retribució ni compensació econòmica, però que podrà servir com a document provatori en un procediment judicial.

+ informació

Notícies sobre l’acte

https://beteve.cat/politica/comite-experts-represaliats-tardofranquisme/

https://www.ccma.cat/324/es-constitueix-la-junta-de-valoracio-de-persones-represaliades-pel-tardofranquisme-que-preveu-reconeixer-uns-300-veins/noticia/2912804/

https://www.vilaweb.cat/noticies/es-constitueix-la-junta-de-valoracio-de-persones-represaliades-pel-tardofranquisme-que-preveu-reconeixer-uns-300-veins/