CCOO signa el 20è Conveni col·lectiu de SEAT

Avui ha tingut lloc la reunió final de la mesa negociadora del conveni de SEAT, en la qual CCOO i UGT (que tenen la representació del 92 % del comitè intercentres) han signat el 20è Conveni col·lectiu de SEAT, en els termes del preacord assolit el passat 17 de juny. Aquest principi d’acord va ser ratificat amb un 72,34 % de vots a favor en el referèndum vinculant celebrat el 29 de juny, en el qual va participar el 89,04 % de l’afiliació de CCOO i UGT de SEAT.

El 20è Conveni col·lectiu de SEAT compleix els objectius que s’havien marcat en la plataforma reivindicativa i assenta les bases per governar de manera inclusiva el procés de transformació industrial cap a una mobilitat sostenible en què està immers tant SEAT com el conjunt del sector de l’auto. 

Ho fa amb un pla de futur que dona estabilitat a l’ocupació mitjançant el pla de suspensió voluntari que ha de servir d’avantsala a una jubilació en molt bones condicions per a 1.330 persones. Garanteix, a més a més, càrrega de treball per al centre del Prat, impulsant l’electrificació del centre de Martorell, apostant per la segona plataforma elèctrica per garantir la rendibilitat de SEAT, aprofitant noves oportunitats de negoci, com el projecte d’economia circular per a SEAT Barcelona (el Prat).

Ho fa mantenint el poder adquisitiu de la plantilla, vinculant la clàusula de revisió salarial a la inflació i mitjançant una important millora de la classificació professional. I ho fa també amb una reducció de la jornada individual, que passa a ser la menor del sector, i amb una millora en aspectes socials com permisos, el Pla de diversitat LGTBI+, etc.

Un cop establertes aquestes bases, ara toca treballar el seu desenvolupament per conquerir un futur millor per a la plantilla de SEAT, un futur sostenible i inclusiu.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 26 de juliol de 2022