CCOO organitza un debat a Cornellà sobre alcoholisme i drogodependència als centres de treball

Amb la col·laboració d’Alcohólicos Anónimos

CCOO desenvoluparà demà un debat amb el títol “Alcoholisme i drogodependència als centres de treball”. Tindrà lloc a les 10.30 hores, a la seu comarcal de CCOO al Baix Llobregat (ctra. d’Esplugues, 68, Cornellà de L.).

La iniciativa parteix de la bona acollida que van tenir debats anterior sobre el greu impacte sobre la societat de l’alcoholisme, amb una gran resposta en forma de bona assistència i intervencions de qualitat. A la convocatòria de Cornellà s’han incorporat altres tipus de drogodependències, també presents a l’entorn laboral i que cal prevenir i tractar de manera adient a nivell sindical.

Amb aquests actes, CCOO pretén aprofundir sobre la problemàtica de la dependència a aquestes substàncies al si dels centres de treball, on encara s’ha de fer molta feina per prevenir, detectar i regular l’atenció a aquests tipus de situacions. Aquest consums té impactes greus:

  • Augment de la freqüència d’accidents i lesions.
  • Increment de l’absentisme.
  • Reducció de la productivitat.
  • Empitjorament de l’ambient laboral.

Per la trobada de demà el sindicat compta de nou amb la participació d’un representant d’Alcohólicos Anónimos, una comunitat d’ajuda mútua de reconegut prestigi. A banda de sindicalistes experts en salut laboral de CCOO, també hi intervindrà la infermera de l’ICS Montserrat Benítez. Tancarà l’acte Josep Maria Romero, secretari general de CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf.

A hores d’ara han confirmat assistència més de 60 sindicalistes a la jornada, d’accés lliure per a totes les persones interessades en el tema.

Alcoholisme 23 1

Cornellà de Llobregat, 20 de novembre de 2023