CCOO i PPC es reuneixen per analitzar la realitat sociolaboral del Baix Llobregat

Una delegació del Partit Popular de Catalunya, formada per Manuel Reyes, president d’aquesta organització a la demarcació de Barcelona i cap de files al consell comarcal al Baix Llobregat i Agustín Parra, vicesecretari d’Organització PP BCN, han visitat avui la seu de CCOO del Baix Llobregat de Cornellà, reformada fa uns mesos, amb l’objectiu de contrastar visions sobre la realitat social, econòmica i laboral d’aquesta comarca.

Josep M. Romero, secretari general de CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, l’Anoia i el Garraf, i altres membres del sindicat del sector de l’hostaleria, del turisme i de l’automoció, han exposat la dificultat d’un temps marcat per la incertesa, i la seva aposta per una transició justa, especialment a l’important sector de l’automoció al Baix Llobregat, que ha d’avançar cap a una mobilitat més sostenible, neta i segura.

El sindicat afegeix que els canvis accelerats que s’estan produint no han de significar pèrdua de pes industrial i de llocs de treball. D’altra banda, CCOO es mostra preocupada per la qualitat de l’ocupació al turisme, pel que cal acordar un Pacte Nacional pel Turisme i altres mesures que incloguin la digitalització, l’adaptació a l’emergència climàtica i la millora de condicions salarials i de treball.

Des del PPC, per la seva banda, han presentat un ventall de propostes per a la recuperació econòmica de Catalunya, aplicables al Baix Llobregat. Es poden destacar:

  • Una fiscalitat per superar la crisi, amb una ambiciosa reforma fiscal per pal·liar els efectes de la pandèmia i de la inflació en famílies, autònoms i empreses.
  • Garantir la liquiditat a autònoms, microempresa i Pimes (ajornament de les quotes d’amortització de préstecs, concedir préstecs a petites empreses i autònoms, noves línies d’avals…) i ajuts destinats a projectes de transformació digital de petites empreses amb l’objectiu de facilitar que aquestes empreses es dotin dels mitjans tècnics necessaris per possibilitar el teletreball.
  • Aprofitar els fons Next Generation de la Unió Europea per a la transformació de l’economia i crear les bases d’un creixement sostenible i inclusiu.
  • Enfortir el turisme com un dels nostres motors econòmics.
  • Impulsar el comerç (sector especialment copejat per la pandèmia i ara sense marge per enfrontar-se a la inflació).
  • Racionalitzar l’administració pública i reduir la despesa partidista.

Josep M. Romero, ha demanat rigor i objectivitat a l’hora de valorar els efectes de la darrera reforma laboral i ha traslladat la preocupació sobre les conseqüències de les propostes per reduir la recaptació fiscal, sensiblement inferior a la mitjana de la UE, que, segons el criteri de CCOO, dificultarà la capacitat de mantenir serveis públics, polítiques de reactivació econòmica i de redistribució de la riquesa.

PPC i CCOO han constatat les seves diferències d’enfocament i estratègies per implementar a la realitat econòmica del Baix Llobregat, però valoren positivament el fet de poder reunir-se i contrastar-les amb normalitat.

CCOO i PPC faran declaracions als mitjans de comunicació que ho requereixin a la finalització de la reunió.