CCOO dóna suport al nou marc de participació en l’elaboració dels pressupostos municipals a Badalona

Procés fins al 24 de gener

CCOO celebra la iniciativa de l’Ajuntament de Badalona, que ha establert un innovador i pioner marc de participació per a tota la ciutadania en el procés d’elaboració del nou pressupost municipal per a l’any 2016.

Manifestem el nostre acord i suport a la crida a la participació dels ciutadans i ciutadanes en aquest procés, que es desenvolupa entre els dies 12 i 24 de gener, tot i que els marcs on resta establert el paper definitori d’aquesta participació de tipus individual és molt escàs, només en una quantitat de 500.000 euros, i massa pautat, només en set opcions ja preestablertes en el document.

Cal recordar que la ciutat de Badalona feia ja dos anys que tenia el pressupost prorrogat, amb tot el que representa aquesta situació de virtual paràlisi de la ciutat. Un nou pressupost, que parteix de bases noves, sense referenciar-se en els antics formats, ha de representar, des del punt de vista de CCOO, un element bàsic de la modernització i posada al dia de la ciutat, i de la seva vida econòmica, i també política i social.

CCOO valora el rol que l’Ajuntament de progrés li dóna a l’elaboració participativa del pressupost, així com a les prioritats que el document explicatiu exposa, que comporten una visió prou interessant del pressupost municipal com a element de redistribució de la riquesa a la ciutat i, per tant, de lluita efectiva contra la desigualtat i la pobresa.

CCOO manifesta també la seva voluntat d’aportar, quan administrativament resti obert el termini per presentar al·legacions, les nostres propostes (moltes ja conegudes), que fan referència al desenvolupament de nova activitat industrial i productiva, i a l’adequació dels polígons de la ciutat, de la xarxa de mobilitat en transport públic, a les inversions generadores de llocs de treball i essencials per a la ciutat i als marcs estables de participació.

Ens sembla que aquest és el camí perquè Badalona, tercera ciutat en població de Catalunya, recuperi el paper que li pertoca en l’entorn metropolità i que, lamentablement, havia perdut en els darrers anys.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 18 de gener de 2016