Jornada reivindicativa davant l’antiga seu de la Llotja de Barcelona

Demà divendres, 4 de desembre, a partir de les 10 hores

Demà divendres, 4 de desembre, la Federació d’Educació de CCOO donarà suport a una jornada reivindicativa davant l’antiga seu de la Llotja de Barcelona, a la plaça de la Verònica cantonada amb el carrer d’Avinyó, a partir de les 10 del matí.

L’antiga seu de la Llotja del carrer Avinyó històricament ha format part d’un entorn cultural en el qual s’ha fomentat l’educació artística durant diferents generacions.

L’arrelament de la Llotja al districte de Ciutat Vella va començar el 1775, quan l’escola va iniciar la seva activitat docent al Pla de Palau. La vinculació amb l’edifici del Borsí de la plaça de la Verònica data del 1940, quan s’hi va allotjar l’Escola de Belles Arts Sant Jordi-Llotja.

La sortida de l’escola de Ciutat Vella es va dur a terme de forma abrupta fa ja sis anys per la desídia i l’abandonament de l’Administració, i va perdre el seu arrelament secular al districte.

CCOO reivindica el retorn de l’edifici del Borsí per a la Llotja i Ciutat Vella com una peça clau de la formació artística i com a equipament referent dels ensenyaments artístics i de disseny públics de la ciutat de Barcelona.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 3 de desembre de 2015