CCOO de Catalunya dóna suport a la manifestació “Barcelona no està en venda”

El sindicat reclama la convocatòria urgent del Patronat Municipal de Turisme i Turisme de Barcelona amb la participació de sindicats i veïns

 

El sindicat dóna suport a la manifestació convocada per la FAVB i la CONFAVB el proper dia 30 d’agost des de la Barceloneta fins a la plaça de Sant Jaume per reclamar un canvi en el model turístic que, sense debat, ni seguiment, ni participació social, s’està desenvolupant a Barcelona. 

 

CCOO ha cridat l’atenció en diverses ocasions sobre el risc que el turisme, font de coneixement i intercanvi cultural, a més de font de riquesa per a la ciutat, pot degradar la convivència, despersonalitzar la ciutat i perjudicar greument els mateixos habitants. Apurar massa la fam de benefici pot matar la gallina dels ous d’or. 

 

CCOO, conjuntament amb UGT i la mateixa FAVB, va demanar fa uns mesos presència en els organismes municipals, fonamentalment en el Patronat Municipal de Turisme i Turisme de Barcelona. Aquesta demanda va ser aprovada en el Ple municipal, però encara no s’ha aplicat de manera efectiva. 

 

Reclamem a l’Ajuntament la convocatòria d’aquests organismes, on són presents l’Ajuntament i els operadors turístics. Demanem la convocatòria urgent, amb presència, per primera vegada, dels veïns i els sindicats, per endegar un debat ciutadà sobre un tema transcendent per Barcelona (tant que significa prop del 15% del PIB de la ciutat). 

 

Recordem que fa escasses setmanes CCOO va emetre informe en contra de la declaració de zona turística d’una part central de la ciutat, amb l’objecte de liberalitzar els horaris comercials. L’esclat ciutadà d’aquest dies és, de ben segur, en part conseqüència de les decisions preses només en benefici d’alguns comerços però en detriment evident, i així ho manifestava el nostre sindicat, dels interessos dels treballadors i també del conjunt de la ciutadania barcelonina. 

 

CCOO demana, una vegada més, el debat en profunditat i el seguiment permanent i participat del fenomen turístic a la ciutat. Pensem que interessa a tothom. No hi ha individu ni col·lectiu a Barcelona que no estigui afectat. Val la pena, doncs, un compromís de ciutat.