Assemblea sindical oberta

Si tu participes, CCOO avança

Assemblea sindical oberta

Gran èxit l'assemblea final

Foto

La direcció del sindicat ha assumit l'ordenació de les 25 propostes de debat més votades, organitzades en 5 eixos.

El resultat de la votació a mà alçada per la validació de tot el procés ha estat: Vots a favor: 1.067, vots en contra: 0, abstencions: 14

 

L’ordenació final de les 25 propostes prioritàries ha estat la següent:

 

Eix 1. PARTICIPACIÓ A L’EMPRESA, AL SINDICAT I A LA SOCIETAT

PROPOSTES

- Realitzar consultes vinculants abans de la signatura de convenis i acords generals.

- Comunicar i explicar millor els acords de diàleg social que se signen.

- Potenciar les seccions sindicals com a espai de presència sindical a l’empresa i de participació de l’afiliació.

-  Utilitzar més les xarxes socials i aplicacions mòbils per informar, assessorar, participar i convocar mobilitzacions.

-  Trobar fórmules de participació no presencial.

 

Eix 2. COM MILLORAR L’ORGANITZACIÓ I L’AFILIACIÓ

PROPOSTES
- Millorar el funcionament de l’assessorament sindical i jurídic i avançar en la gratuïtat per a l’afiliació.

- Prioritzar l’atenció a les persones afiliades

- Explicar a instituts i universitats els drets laborals i el paper del sindicalisme..

- Posar una limitació de mandat efectiva de 8 anys (2 mandats) per a una responsabilitat concreta, en tots els nivells del sindicat.

- Formar el personal sindicalista, tècnic i administratiu en l’atenció a les persones i a l’afiliació.


Eix 3. LES PRIORITATS LABORALS I SOCIALS

PROPOSTES

- Prioritzar la lluita pel treball digne i contra la precarietat.

- Recuperar el poder adquisitiu dels salaris.

- Incrementar el salari mínim interprofessional (SMI) fins, com a mínim, el 60% del salari mitjà.

- Defensar la sanitat pública i lluitar contra les retallades i per revertir les privatitzacions.

- Defensar l’educació pública lluitant contra les privatitzacions i les retallades.

 

Eix 4. COM MILLORAR L’ACCIÓ SINDICAL I DESENVOLUPAR NOVES FORMES DE LLUITA

PROPOSTES

-  Revertir la reforma laboral.

-  Eliminar de la contractació pública les empreses que no respectin unes condicions laborals dignes.

-  Lluitar per la conciliació de la vida personal i la laboral.

-  Reivindicar i plantar cara pels que són més vulnerables i no poden fer-ho.

-  Utilitzar les xarxes socials per fer campanyes de denúncia i pressió, i crear estats d’opinió.


Eix 5. VALORS I ÈTICA SINDICAL

PROPOSTES

-  Suspendre d’afiliació totes les persones imputades per corrupció o assetjament sexual fins que hi hagi una sentència ferma.

-  Exigir a les persones que accedeixin a càrrecs de direcció i representació del sindicat que es comprometin amb el compliment del codi ètic.

-  Habilitar mecanismes àgils per detectar, corregir o eliminar males pràctiques al sindicat.

-  Publicar mensualment com es fan servir les hores sindicals, amb la finalitat de rendir comptes.

-  Establir que les percepcions econòmiques dels sindicalistes estiguin en relació amb les tasques i la dedicació, i no en funció del càrrec o de l’organització a la qual estan ubicats/des.

Feu clic per veure:
- la memòria de l'Assemblea sindical oberta
- l'àlbum de fotos de l'assemblea de Sant Adrià de Besòs
- la retransmissió en streaming de l'assemblea de Sant Adrià de Besòs
- el vídeo 'Resum del 50 aniversari de CCOO de Catalunya'
- el vídeo 'Resum del procés d'Assemblea sindical oberta de CCOO de Catalunya'
- el vídeo 'Salutació de Luca Visentini i Ignacio Fernández Toxo a l'acte final de l'Assemblea sindical oberta'
- la notícia del diari 'El Periódico de Catalunya' (7-11-2015)
- la notícia del Diari del Treball (7-11-2015)
- la notícia del diari 'Ara' (7-11-2015)
- les declaracions de Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya, al Telenotícies Migdia de Televisió de Catalunya-TVC(7-11-2015), al minut 27'40''
- la notícia del diari 'El País' (8-11-2015)
- la notícia del diari 'La Vanguardia' (8-11-2015)

CCOO impulsa l’Assemblea sindical oberta

L’assemblea sindical oberta és un espai per definir el paper del sindicat davant la nova realitat social i on tothom pot participar


El 20 de novembre del 1964, a l’església de Sant Medir de Barcelona, 300 homes i dones sindicalistes es van reunir en assemblea per definir quina era la millor forma d’organització i lluita per defensar les condicions de treball i de vida dels treballadors i les treballadores. Naixia, així, la Comissió Obrera Nacional de Catalunya.

50 anys més tard, volem que sigui l’assemblea la que defineixi quines són les propostes i les formes de lluita i d’organització que ens serveixin per fer front als nous reptes en relació amb les condicions de treball i vida, i fer que CCOO continuï sent el sindicat útil per construir un futur de drets i igualtat.

Per això a partir de l’1 de Maig, i com a continuació dels actes de commemoració de la fundació de Comissions Obreres, iniciarem el procés de debats cap a l’assemblea sindical oberta, amb la qual clourem els actes del 50è aniversari.

El moviment sindical s’enfronta als reptes derivats d’una globalització sense regles, a les conseqüències d’una crisi econòmica i social, i a les polítiques dutes a terme per fer-hi front que prioritzen els interessos dels poders econòmics davant la ciutadania. L’atur, la precarietat laboral, la pobresa i les desigualtats fan necessari revisar i actualitzar propostes d’organització i d’acció del sindicat. Alhora, la crisi institucional i política i la corrupció fan que haguem de revisar i prendre mesures en relació amb els nostres valors ètics, amb les nostres pràctiques i amb els nivells interns i externs de transparència i participació.

Moltes preguntes que cal respondre

Com reforcem el vincle de l’afiliació amb el sindicat i quins espais de participació cal repensar? Com participem a les empreses i com arribem a qui no té representació sindical? Quin paper ha de tenir el sindicat en les reivindicacions i en els moviments socials? Com hem d’escoltar, assessorar i organitzar els treballadors i les treballadores que viuen diverses formes de precarietat i de relacions laborals? Com s’exerceix avui la solidaritat obrera? Quines propostes tenim per reduir les bretxes salarials? Com s’han d’organitzar els temps de vida i els temps de treball? Les nostres normes internes actuals fomenten la renovació i la diversitat al sindicat? Com podem incloure els valors ètics en totes les nostres pràctiques i actuacions? Tenim elements de burocràcia sindical? És justificable rebre subvencions en reconeixement a la funció social? Els acords i els avenços laborals han de ser gratuïts per a les persones no afiliades?

Aquestes són algunes de les preguntes que volem debatre de forma oberta i horitzontal, sense apriorismes ni respostes prèvies; per això totes les propostes seran recollides i traslladades a l’assemblea final de cloenda.

Volem obrir un procés participatiu ampli dins i fora del sindicat en diferents formats: amb assemblees territorials de seccions sindicals, amb enquestes d’opinió, que facilitin la participació a través de les xarxes socials i la pàgina web, i amb reunions amb entitats i persones expertes.

Estem convençuts i convençudes que l’assemblea sindical oberta servirà per reforçar la funció i la utilitat del sindicalisme de CCOO, i perquè els propers 50 anys continuem construint presents i futurs.

Us animem a participar-hi!


La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.