Altres notícies

CCOO de Catalunya reclama més diàleg i més inversió per fer front a l'emergència social i econòmica que ens confronta amb un escenari de deflació

Valoració de les dades de l'IPC de maig del 2020.

més informació »


Montse Ros: "Temps pel sentit comú"

Article publicat al 'Diari del Treball' el divendres 12 de juny del 2020.

més informació »


Memòria de la 2a Assemblea sindical oberta

L'Assemblea sindical oberta ha estat un procés participatiu adreçat a l'afiliació de CCOO de Catalunya i a la societat per definir les propostes que situïn el sindicat al capdavant de la defensa dels drets laborals i socials en uns moments de fortes transformacions del món del treball i de la societat, que situen reptes importants en relació amb l'acció sindical i a l'organització interna del sindicat.

més informació »


Carta de convocatòria del 12è Congrés de CCOO de Catalunya

El Consell Nacional de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, reunit el 10 de juny del 2020, convoca el seu 12è congrés, que se celebrarà els dies 7, 8 i 9 de maig del 2021 a Barcelona, i que reunirà delegades i delegats escollits pel conjunt d'organitzacions confederades amb la participació de 146.000 persones afiliades.

més informació »


Reforma laboral i deslocalitzacions

Els secretaris generals de CCOO (Unai Sordo), CCOO de Catalunya (Javier Pacheco), CCOO de Galicia (Ramón Sarmiento) i CCOO d'Indústria (Agustín Martín) han escrit un article conjunt on reflexionen sobre la reforma laboral i les conseqüències que ha portat en relació amb les deslocalitzacions de les empreses i la desindustrialització del nostre territori.

més informació »


Què has de fer si encara no has cobrat la prestació per desocupació?

CCOO ha posat en marxa una campanya d'informació i ajuda dirigida a les persones que estan en un ERTO i que encara no han cobrat la prestació d'atur o tenen problemes per contactar amb el SEPE (servei públic d'ocupació) per resoldre una prestació per desocupació relacionada amb la crisi sanitària de la COVID.

més informació »


Els treballadors i treballadores de la neteja no han de pagar la crisi del coronavirus

Els treballadors i treballadores de la neteja no han de pagar la crisi del coronavirus. Si creus que la teva empresa no aplica el conveni, tens dubtes sobre la teva nòmina i/o vols informació sobre els teus drets com a treballadora o treballador de la neteja, contacta amb CCOO.

més informació »


'Butlletí Treball, Economia i Societat' (juny del 2020)

Inclou el dossier "COVID-19: eines per la reconstrucció". També les seccions editorial (Posar les persones al centre de la reconstrucció social i econòmica), Nota de conjuntura i Hemeroteca (accés a tots els números del BTES)

més informació »


Propostes de CCOO de Catalunya per sortir de la crisi provocada pel coronavirus

CCOO de Catalunya considera que l'emergència sanitària, laboral i social s'abordarà de manera més eficaç i amb mesures de futur mitjançant grans acords de les forces polítiques i socials. La concertació social, amb la participació de les organitzacions sindicals i patronals més representatives i els governs és més necessària que mai.

més informació »


Javier Pacheco: "Nissan a Barcelona: molt partit per jugar"

Article publicat a 'elcritic.cat' (5-6-2020).

més informació »


Laura Diéguez, de la Secretaria d'Internacional i Cooperació: "Europa: vells errors o noves respostes?"

Article publicat en el 'Diari del Treball' el dimecres 3 de juny del 2020.

més informació »


Javier Pacheco: 'Hem de convèncer els japonesos que amb la decisió sobre Nissan s'han equivocat'

Entrevista a 'Tot es mou' de TV3 (2-6-2020).

més informació »


Javier Pacheco: 'El tancament de Nissan enmig d'una pandèmia mundial és una immoralitat'

Entrevista al programa 'En Directe a Ràdio 4' el dimarts 2 de juny del 2020.

més informació »


Què és l'ingrés mínim vital?

L'ingrés mínim vital és una prestació no contributiva que vol prevenir i lluitar contra el risc de pobresa i exclusió social de les persones que viuen soles o que formin part d'una unitat de convivència sense recursos econòmics suficients per a la cobertura de les seves necessitats bàsiques.

més informació »


5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient

Davant la crisi de la COVID-19, la reconstrucció del teixit productiu ha d'atendre els reptes sanitaris i ambientals que cal afrontar sense demora. Les administracions públiques han d'impulsar veritables mesures per al canvi de model productiu.

més informació »


Entrevista a Javier Pacheco: 'Si nacionalitzem Nissan, què vendrem?'

Publicada al diari 'El Periódico de Catalunya' el dissabte 30 de maig del 2020.

més informació »


Entrevista a Javier Pacheco al programa 'El matí de Catalunya Ràdio'

Divendres, 29 de maig del 2020.

més informació »


Entrevista a Javier Pacheco al programa 'Notícies en xarxa' de La Xarxa

Divendres, 29 de maig del 2020.

més informació »


'Lluita digital' 347. CCOO de Catalunya elabora una guia sindical en relació amb la utilització de proves per a la detecció del coronavirus per part de les empreses

En aquest número parlem de la guia sindical en relació amb la utilització de proves per a la detecció del coronavirus per part de les empreses; el tancament de les plantes de producció de Nissan a Catalunya; l'estudi sobre condicions sociolaborals de les treballadores de la llar llatinoamericanes a Barcelona, i la reincorporació progressiva d'empleades i empleats públics, entre altres informacions.

més informació »


Nissan anuncia el tancament de les plantes de Catalunya

CCOO manifestem la notra oposició a la decisió de la multinacional Nissan de tancar les seves plantes a Catalunya. CCOO estarem al costat de les treballadores i treballadors i no descansarem fins a convèncer la multinacional de mantenir les operacions industrials a Espanya. Emplacem les institucions espanyoles, catalanes i municipals que treballin al nostre costat fins a tenir una solució.

més informació »


Vota les propostes de la 2a Assemblea sindical oberta!

Les propostes que sotmetem a votació entre el conjunt de l'afiliació han sortit dels debats presencials i de l'enquesta que vàrem enviar en la primera fase del procés participatiu.

més informació »


Tot sobre els ERTO

Al llarg d'aquests mesos de pandèmia de la COVID-19, CCOO ha elaborat diversos materials en relació amb els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació o ERTO. Els reunim a continuació per a fer-los més accessibles i facilitar-ne la consulta.

més informació »


Acció Jove-Joves de CCOO de Catalunya ha celebrat la seva primera assemblea virtual

26 de maig de 2020.

més informació »


Guies de salut laboral en relació amb la COVID-19

El Departament de Salut laboral de CCOO de Catalunya recull en aquest espai les diverses guies sobre salut laboral dedicades a la COVID-19 que s'han elaborat al llarg d'aquests mesos de pandèmia.

més informació »


Declaració sindical francoalemanya: per un rellançament europeu ambiciós

Els sindicats DGB, CFDT, CGT, FO, CFTC i UNSA lamenten la manca de consulta entre els estats membres en l'inici de la pandèmia, el que pot haver portat a decisions descoordinades, fins i tot en detriment de cada un d'ells. Necessitem una estratègia de recuperació efectiva, que ha d'anar més enllà dels 500.000 milions d'euros anunciats per França i Alemanya. El pla de recuperació ha d'anar acompanyat d'un nou i ambiciós marc financer plurianual augmentat a el menys a el 2% de l'PIB europeu.

més informació »


Aquesta crisi no l'han de pagar els treballadors i treballadores autònoms

Aquesta crisi no l'han de pagar els treballadors i treballadores autònoms, que han de poder fer la seva feina en condicions segures.

més informació »


28 de Maig, Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones

Aquest 28 de Maig, el vivim en plena crisi de la pandèmia de la COVID-19. Una pandèmia que ha evidenciat les greus desigualtats socials de gènere, de classe, d'edat i de condició migratòria, així com la feblesa del sistema públic de salut, que ha demostrat no estar en condicions de garantir ni la prevenció ni l'atenció ni les necessitats en els processos de pèrdua de salut.

més informació »


Mesures generals per als centres d'atenció a les persones sense llar en relació amb la COVID-19

Hi ha diverses mesures generals per als centres d'atenció a les persones sense llar en relació amb la COVID-19, que afecten tant als professionals i persones voluntàries, pel que fa a l'accés i l'organització dels serveis i per reforçar la prevenció.

més informació »


El personal d'atenció domiciliària no ha de pagar la crisi del coronavirus

Com a personal d'atenció domiciliària has de poder fer la feina en condicions òptimes i no has de pagar la crisi del coronavirus.

més informació »


Javier Pacheco: "La huelga de Nissan en el estado de alarma"

Article publicat a 'El País' (18-5-2020).

més informació »


Javier Pacheco: "Un futuro para Nissan ya"

Article publicat a 'sinpermiso.info' (17-5-2020).

més informació »


'Lluita digital' 346. Hauran de comptar amb nosaltres

En aquest número parlem de la crisi del coronavirus, de les accions telemàtiques que es van fer l'1 de Maig, de l'adequació de la quota d'afiliació a les persones que han perdut ingressos i de l'atur registrat el mes d'abril, entre altres informacions.

més informació »


Javier Pacheco i Miguel Ángel Boiza: "Una alternativa viable"

Article publicat a 'La Vanguardia' (15-5-2020).

més informació »


CCOO de Catalunya valora positivament l'acord de pròrroga dels ERTO

CCOO i UGT van signar un acord amb el Govern de l'Estat i les patronals. Aquest acord permet prorrogar i adaptar la situació d'ERTO per a centenars de milers de treballadors i treballadores assegurant-los ingressos fins al 30 de setembre.

més informació »


Campanya de suport a la directiva d'igualtat salarial

CCOO de Catalunya promou la participació a la consulta pública sobre aquesta directiva d'igualtat salarial que estarà oberta a la web de la Comissió Europea fins al 28 de maig.

més informació »


17 de maig, Dia contra l'LGTBI-fòbia

El 17 de maig se celebra el Dia Internacional Contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia amb motiu de commemoració de la desclassificació de l'homosexualitat com a malaltia mental per part de l'Organització Mundial de la Salut el 17 de maig de 1990. La celebració d'aquest dia internacional té com a finalitat coordinar internacionalment l'organització d'activitats per incrementar la consciència sobre l'homofòbia, la transfòbia, la bifòbia i la fòbia a la intersexualitat. Així mateix, també pretén estimular l'interès de les autoritats i la població per garantir els drets LGTBI al món.

més informació »


La Federació de Sanitat de CCOO reclama valorar també el paper del personal de sanitat privada que ha atès a pacients de COVID-19

Compensacions.

més informació »


CCOO reivindica la importància del sector de la neteja en la crisi de coronavirus i critica que el Govern oblidi el reconeixement de la seva tasca

Davant l'anunci del Govern del pagament d'una gratificació al personal sanitari i de residències, CCOO vol valorar la importància que ha tingut, en aquesta crisi del coronavirus, el sector de la neteja.

més informació »


CCOO guanya el judici a l'autoritat portuària de Barcelona contra la privatització de l'accés número 5 del Moll de Pescadors

Sentència per la qual el jutge dictamina que la policia portuària del Port de Barcelona és l'única competent per a fer la tasca de control i vigilància.

més informació »


CCOO valora positivament l'acord assolit a Akzo Nobel

Les treballadores i treballadors d'Akzo Nobel Industrial Paints, de Vallirana, han ratificat per una àmplia majoria, amb un 78 % de vots a favor, el principi d'acord assolit dimarts entre el comitè i la direcció de l'empresa, amb la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya. CCOO d'Indústria de Catalunya valora positivament l'acord, ja que incorpora millors condicions econòmiques per a la plantilla que les que plantejava inicialment l'empresa i ha permès reduir les persones afectades per la supressió del procés continu.

més informació »


CCOO reclama la negociació de les retribucions en la Taula del Diàleg Social

CCOO lamenta que les decisions del govern es produeixin de manera unilateral, precipitada, propagandista i sense criteris objectius coneguts

més informació »


El Comitè de Nissan s'ha reunit amb el president del Parlament de Catalunya i li ha demanat anar tots a una per aconseguir la continuïtat de les plantes catalanes

Aquest dijous, 11 de juny, la plantilla farà una nova mobilització a Barcelona.

més informació »


CCOO de Catalunya dona suport a la declaració de la taula de ciutadania i immigració de la Generalitat de Catalunya

Arran de la situació de crisi sanitària generada per la Covid19, que com estem veient dia rere dia té efectes devastadors en l'àmbit social i laboral, des de CCOO de Catalunya hem reclamat a totes les administracions l'adopció de mesures extraordinàries per abordar l'extrema necessitat de les persones estrangeres sense autorització administrativa residents a Catalunya

més informació »


La Plataforma en Defensa del Dret a l'Atenció de les Persones amb Dependència demana un canvi radical a favor de les persones

Comunicat del 10 de juny de 2020.

més informació »


Necessitat urgent d'un acord nacional per a l'educació en el lleure i comunitària i d'un pla de xoc per garantir les activitats d'estiu 2020 per a tothom

Proposta d'entitats del sector del lleure i l'educació comunitària al Govern de la Generalitat.

més informació »


Concentració del personal del Centre Sanitari del Solsonès per reclamar que els paguin tot el que els deuen

Demà dimecres, 10 de juny, a Solsona.

més informació »


Marxa nocturna de la plantilla de Nissan per la continuïtat de les plantes catalanes

Els comitès d'empresa han convocat les plantilles a concentrar-se demà, a les 21 hores, davant l'edifici de Correus des d'on iniciaran una marxa nocturna pel passeig de Colom i la Rambla que finalitzarà a la plaça Catalunya en defensa dels llocs de treball i de l'activitat industrial de Nissan a Catalunya.

més informació »


La Federació de Sanitat de CCOO critica l'adjudicació a dit del contracte de rastreig de contactes de coronavirus

A l'empresa Ferroser Servicios Auxiliares (propietat de Ferrovial).

més informació »


La Fundació Cipriano García de CCOO presenta la seva col·lecció d'audiovisuals en el Dia Internacional dels Arxius, que se celebra el 9 de juny

https://colleccions-audiovisuals.ccoo.cat/

més informació »


Belén López agafa el relleu de Bartomeu Compte al capdavant de la Secretaria General de CCOO de les Comarques Gironines

El Consell de CCOO de les Comarques Gironines, celebrat aquest matí, ha aprovat el relleu a la direcció del sindicat territorial i de la Secretaria General, on ha estat escollida Belén López, professora interina, delegada de CCOO i fins ara responsable de la Secretaria de Socieconomia, Dona, Formació i Comunicació de CCOO de les Comarques Gironines. Belén López agafa el relleu de Bartomeu Compte, qui ha estat secretari general els darrers 11 anys.

més informació »


La plantilla d'Akzo Nobel es mobilitza en defensa de les condicions laborals i de l'ocupació

La direcció d'Akzo Nobel Industrial Paints (Vallirana) ha posat sobre la taula una modificació substancial de les condicions laborals de la plantilla i la supressió del procés continu, cosa que suposaria l'acomiadament d'onze persones. Davant la impossibilitat d'arribar a un acord amb l'empresa per revertir aquestes decisions, el comitè d'empresa ha convocat la plantilla a una jornada de mobilització en defensa de les condicions i els llocs de treball el dimecres 10 de juny.

més informació »


Concentració del personal sanitari de l'Hospital Santa Maria de Lleida

Dilluns 8 de juny, el personal sanitari de l'Hospital Santa Maria de Lleida es concentrarà, a les escalesde l'hospital, per manifestar el seu malestar i seguint les protestes que tenen lloc a tot Catalunya sota el lema de “Primavera sanitària”.

més informació »


El comissari europeu d'Ocupació i Drets Socials, Nicolas Schmit, exposa els compromisos de la Unió Europea per abordar la situació a Nissan

Reunió telemàtica amb IndustriaALL Europa, CCOO, UGT i USO.

més informació »


CCOO de les Comarques Gironines fa un relleu a la Secretaria General i els òrgans de direcció

En el Consell que tindrà lloc dilluns, 8 de juny.

més informació »


El comissari europeu d'Ocupació i Drets Socials, Nicolas Schmit, es reuneix amb IndustriaALL Europa, CCOO, UGT i USO per valorar la situació de Nissan

Demà divendres, 5 de juny, a les 9 del matí.

més informació »


Carta oberta de CCOO a la presidència de Garrigues per demanar que aquest despatx d'advocats no sigui còmplice de les pràctiques empresarials de Nissan

Intencions de tancar les plantes a Catalunya.

més informació »


CCOO lamentem l'accident mortal ocorregut avui a la mina d'Iberpotash de Vilafruns

L'accident s'ha produït a causa d'un despreniment mentre els operaris de la subcontracta instal·laven uns ventiladors a la mina per fer baixar la temperatura i injectar oxigen. Davant d'aquest trist succés, CCOO demanem a les direccions d'Iberpotash i de les seves contractes que s'extremin les mesures de prevenció i de seguretat per evitar nous accidents. CCOO estarà atenta al resultat de les investigacions de l'accident per depurar les possibles responsabilitats.

més informació »


Nova acció de mobilització de la plantilla de Nissan en defensa dels llocs de treball

Els comitès d'empresa de Nissan han convocat tots els treballadors i treballadores a acostar-se als respectius centres de treball amb el seu vehicle particular, des d'on sortiran en una marxa lenta de vehicles des de cada una de les plantes de Nissan per confluir en una gran marxa a l'avinguda de la Diagonal de Barcelona i faran una acció de protesta a les immediacions del consolat japonès

més informació »


CCOO i UGT mantenen la convocatòria de vaga per al dijous 4 de juny per l'actitud tancada de Lidl

Davant la COVID-19, l'empresa no protegeix a les persones treballadores ni a la clientela.

més informació »


CCOO de Catalunya exigeix que el SEPE recuperi amb caràcter immediat l'atenció telefònica per atendre les reclamacions de les persones demandants

L'obertura d'oficines anunciada no comportarà sinó que es traslladi la tensió dels demandants als treballadors i treballadores del SEPE, raó per la qual demanem que ara tots els recursos es dediquin a resoldre els tràmits i reclamacions i a recuperar l'atenció telefònica.

més informació »


Comunicat conjunt d'administracions i agents socials i econòmics sobre el futur de Nissan a Catalunya

Comunicat conjunt emès després de la reunió celebrada per administracions i agents socials i econòmics sobre el futur de Nissan a Catalunya.

més informació »


La plantilla d'Acciona es mobilitza en defensa dels seus llocs de treball, en perill per la decisió de Nissan de no continuar operant a les plantes catalanes

Les treballadores i treballadors d'Acciona Facility Servicis que presten els seus serveis a les instal·lacions de Nissan de la Zona Franca també es mobilitzen en defensa dels seus llocs de treball, que ara estan en risc per la decisió de la multinacional de no continuar operant a les plantes que té a Catalunya. Aquest dimecres es concentraran davant la seu de les oficines principals d'Acciona per fer arribar el seu missatge alt i clar a la direcció de l'empresa de rebuig davant la manca de voluntat de la companyia per negociar amb el comitè d'empresa i contra el tancament de Nissan.

més informació »


CCOO reclama la definició i l'activació urgent del Pla per a la protecció social i la reactivació econòmica: amb prop de mig milió de persones registrades a l'atur i 100.000 empreses afectades per ERTO no es pot esperar més

El mes d'abril es van pagar prop de 386.000 prestacions contributives, quan hi havia prop de 550.000 persones afectades per ERTOs a Catalunya.

més informació »


La plantilla de Nissan interpel·la Renault en defensa dels seus llocs de treball

Les treballadores i treballadors de Nissan continuen mobilitzant-se en defensa dels seus llocs de treball, i volen denunciar també davant de Renault, com a membre de l'aliança que gestiona la zona d'Europa, que la decisió de Nissan deixarà 25.000 famílies sense feina, amb tot el que això comporta. Amb aquesta nova protesta volen fer arribar el seu missatge alt i clar al president d'ANFAC i directiu de Renault, José Vicente de los Mozos, per dir-li que no es pot rentar les mans en aquest assumpte.

més informació »


CCOO de Catalunya condemna l'assassinat d'una dona a Esplugues de Llobregat a causa de la violència masclista i recorda el seu ferm compromís per a la seva erradicació

CCOO de Catalunya condemna l'assassinat masclista d'una dona a Esplugues de Llobregat, i novament expressa el seu rebuig a una violència que encara avui s'exerceix vers les dones només pel fet de ser dones.

més informació »


CCOO saluda l'aprovació de l'ingrés mínim vital

Després d'una dilatada espera, que s'ha fet llarguíssima per la insostenibilitat del context social, avui el Consell de Ministres ha aprovat la posada en marxa de l'ingrés mínim vital, una prestació no contributiva que ajudarà a la lluita contra la pobresa de centenars de milers de persones i famílies al nostre país.

més informació »


CCOO homenatja l'històric sindicalista Ángel Rozas

Desè aniversari de la seva mort.

més informació »


Es reprenen les reunions de la Mesa de Negociació sobre Continental Automotive

El proper dimarts, 2 de juny, es reprenen les reunions de la mesa de negociació sobre Continental Automotive, amb la mediació del Departament de Treball. En aquesta mesa de negociació l'empresa es va comprometre a avançar en dues línies fonamentals: d'una banda, el pla de reindustrialització per a la planta de Rubí, i, de l'altra, començar a negociar les condicions de sortida d'aquelles persones que quedin fora del pla de reindustrialització.

més informació »


CCOO de Catalunya actualitza les guies sindicals per a l'elaboració de protocols per a la detecció de contagis i per a la protecció de la salut de les persones treballadores especialment vulnerables davant la COVID-19

Exigim que els canvis realitzats pel Ministeri de Sanitat i de la Generalitat de Catalunya respecte de la protecció i a la gestió de la baixa mèdica no deixin les persones treballadores més vulnerables exposades al risc de contagi.

més informació »


Comunicat conjunt del Govern de la Generalitat, CCOO de Catalunya, UGT de Catalunya, Foment del Treball i Pimec, davant l'anunci oficial de Nissan de tancament dels seus centres de treball a Catalunya

Es comprometen a continuar treballant per mantenir l'activitat de Nissan i el seu parc de proveïdors a Catalunya i valoren la unitat d'acció de les diferents administracions, patronals i sindicats per evitar que es confirmi el tancament definitiu dels centres de treball a Catalunya.

més informació »


La plantilla de Nissan es mobilitza en defensa dels llocs de treball

La lluita de les treballadores i treballadors de Nissan en defensa dels seus llocs de treball no s'atura. Demà divendres, 29 de maig, els comitès d'empresa de Nissan han convocat la plantilla a concentrar-se de les 11 a les 12.30 h davant els quatre concessionaris més importants que Nissan té a l'àrea de Barcelona.

més informació »


Les entitats municipalistes i els sindicats CCOO i UGT es comprometen a treballar per un acord marc postCOVID-19 per homogeneïtzar criteris per al teletreball, la conciliació i el suport als més vulnerables

Reunió del dijous 28 de maig del 2020.

més informació »


CCOO i UGT reclamem al Govern de la Generalitat la reorientació immediata dels pressupostos per atendre l'emergència social en la que es troben milers de famílies a Catalunya a causa de la crisi sanitària de la Covid-19

UGT i CCOO, a la reunió de la Comissió de seguiment del Consell del Diàleg Social de Catalunya, hem demanat de nou al Govern que impulsi des del diàleg social i un pacte per a la reconstrucció social i econòmica.

més informació »


CCOO i UGT convoquen vaga a Lidl per al proper dijous 4 de juny

Per la negativa de l'empresa per aplicar mesures que redueixin els riscos als quals està exposada la plantilla.

més informació »


CCOO de Catalunya reclama mitjans perquè el SEPE pugui recuperar l'atenció personalitzada als demandants

El sindicat atén diàriament unes 100 reclamacions de persones que han tingut dificultats amb el cobrament i ha traslladat al SEPE 250 reclamacions col·lectives que afecten a més de 40.000 treballadors/es.

més informació »


CCOO rebutja el tancament de l'escorxador municipal de Mercabarna

CCOO denuncia que, amb aquesta decisió, l'Ajuntament de Barcelona, com a accionista principal de Mercabarna, aposta per la destrucció d'ocupació i de teixit productiu, trenca la cadena de valor, en comptes de buscar solucions de continuïtat, i contraria el discurs de defensa dels serveis públics i essencials, com és el sector de l'alimentació, que s'ha estat donant durant la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19.

més informació »


CCOO de Catalunya condemna l'assassinat d'una dona a l'Escala a causa de la violència masclista i recorda el seu ferm compromís per erradicar-la

Condol a la família i entorn.

més informació »


CCOO celebra el reconeixement d'accident de treball als contagis per COVID-19 del personal de centres sanitaris i sociosanitaris

La Federació de Sanitat del sindicat demana també preveure incapacitats permanents futures.

més informació »


La Federació d'Educació de CCOO rebutja la reforma curricular de la formació professional (FP) tirada endavant pel Departament d'Educació sense consens i en situació d'emergència sanitària educativa

Per la retirada definitiva.

més informació »


Ajuntament de Vilanova i la Geltrú no subrogarà a les persones treballadores d'un servei externalitzat i facilitarà acomiadaments

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va contractar fa més d'una dècada a l'empresa de serveis Barna Porters. Aquesta empresa va ser contractada per a gestionar els següents serveis: consergeria-recepció i atenció de centraleta telefònica de la Casa Consistorial, de la Casa Olivella i de l'edifici Neàpolis. També el servei d'auxiliar d'instal·lacions esportives de cap de setmana de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Dels tres partits polítics que conformen l'actual Govern municipal (ERC, Capgirem Vilanova-CUP i JuntsXCAT), n'hi ha dos que quan estaven a l'oposició (ERC i CUP) havien manifestat públicament tant en seu plenària com davant dels mitjans de comunicació locals i comarcals la seva voluntat de municipalitzar i/o internalitzar entre d'altres serveis municipals, els de consergeria-recepció i atenció de centraleta telefònica de l'edifici consistorial i de la Casa Olivella i subrogar-ne el personal.

més informació »


Els comitès de Nissan faran una acció a Barcelona per reivindicar el futur de la multinacional a Catalunya

Els comitès d'empresa de Nissan estan preparant una acció per reivindicar el futur industrial i dels llocs de treball de les fàbriques que la multinacional té a Catalunya, que tindrà lloc aquest dimarts, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Així mateix, valoren positivament que gràcies a la pressió de la demanda judicial per vulneració de vaga, Nissan no apliqui l'ERTO. D'altra banda, avui s'han reunit amb el secretari general d'Indústria, que els ha traslladat el compromís del Ministeri en defensa de les plantes de Nissan i dels llocs de treball.

més informació »


CCOO de Catalunya i la seva federació d'Indústria demanen un pla integral per a la transformació del sector de l'automoció a Catalunya

Calen inversions per adaptar les infraestructures.

més informació »


Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya celebra una assemblea virtual

Demà dimarts, 26 de maig, a les 12 hores, al canal de YouTube del sindicat (https://youtu.be/Tejx-gbtHYs) i pel web www.ccoo.cat.

més informació »


CCOO s'oposa al tancament de l'escorxador municipal de Mercabarna i reclama una solució de continuïtat per a la plantilla

El comitè d'empresa de Condialiment s'oposa frontalment al tancament de l'escorxador i denuncia que amb aquesta mesura es posen en risc més de 120 llocs de treball directes, a més de tot el personal d'empreses auxiliars que donen suport a l'activitat. CCOO d'Indústria dona suport a la plantilla de Condialiment i denuncia que una empresa de caràcter públic com és Mercabarna destrueixi teixit industrial i ocupació en un moment que és més necessari que mai reforçar la indústria. A més, considera inadmissible que l'Ajuntament prengui la decisió de tancar l'escorxador.

més informació »


Reunió dels comitès d'empresa de Nissan amb el Ministeri d'Indústria

Serà dilluns 25 de maig, a les 10 hores.

més informació »


CCOO denuncia que queda massa gent sense cobrar la seva prestació

Malgrat l'esforç del SEPE i de la contractació de més de 80 assessors/es suplementaris, no s'està donant cobertura a les reclamacions de moltes treballadores i treballadors que en alguns casos no han cobrat des del març.

més informació »


CCOO de Catalunya lamenta la mort del dibuixant Juste de Nin, que va col·laborar amb el sindicat en la dècada dels 70

CCOO de Catalunya lamenta la mort del dibuixant i creador de moda, Juste de Nin, a l'edat de 75 anys. Juste de Nin va col·laborar amb CCOO de Catalunya amb els seus dibuixos des del 1973 a la publicació 'Luchas Obreras' i posteriorment a la nostra històrica revista 'Lluita Obrera', fins a principis dels anys 80. I ho va fer amb els pseudònims de El Zurdo primer, i L'Esquerrà després. Els seus dibuixos formen part de la història gràfica i visual de la nostra organització.

més informació »


CCOO exigeix una rectificació del Departament d'Educació per la gestió del retorn als centres educatius

Pla de reobertura sense negociació sindical.

més informació »


Campanya de suport i solidaritat amb la vaga dels treballadors i treballadores de Nissan

CCOO d'Indústria hem impulsat una campanya de solidaritat i suport a les companyes i companys de Nissan en la seva lluita pel futur de les plantes i els llocs de treball que la multinacional té a Catalunya i al conjunt de l'Estat. Us animem a sumar-vos a aquesta campanya i també a col·laborar amb la caixa de resistència per la vaga de Nissan.

més informació »


CCOO de Catalunya valora positivament la renovació automàtica d'autoritzacions de residència i treball

En relació a l'ordre ministerial publicada ahir al BOE, en què es prorroguen de manera automàtica durant sis mesos les autoritzacions de residència i treball de les persones estrangers que caduquin des de 90 dies abans de l'inici de l'estat d'alarma fina a la seva finalització.

més informació »


CCOO alerta d'un retorn als centres educatius imposat i sense garanties

La Federació d'Educació ha reclamat en tot moment al conseller d'Educació un espai de diàleg i negociació.

més informació »


CCOO manifesta la seva indignació amb el posicionament del Consell Comarcal del Vallès Occidental envers la situació de risc de les treballadores del Servei d'Atenció Domiciliària

Sense mitjans de protecció adequats ni reconeixement a la seva tasca durant la pandèmia de coronavirus.

més informació »


CCOO critica que Funció Pública de la Generalitat decideixi unilateralment la reincorporació progressiva d'empleades i empleats públics

Les mesures graduals i segures per a la reincorporació al treball presencial proposades pel sindicat són rebutjades; d'altra banda, el personal d'educació i de sanitat queda fora de les prioritats de l'Administració malgrat estar en primera línia davant la crisi de COVID-19.

més informació »


CCOO de Catalunya presenta una guia sindical en relació amb la utilització de proves per a la detecció de coronavirus per part de les empreses

L'avenç en les fases de la desescalada depèn en bona mesura que el Departament de Salut garanteixi, a través de l'atenció primària del servei púbic de salut, poder realitzar proves PCR en un termini de 24 hores des de l'inici dels símptomes.

més informació »


S'inicia la regularització laboral dels 600 falsos autònoms de la Corporació Alimentària Guissona

Els 600 falsos autònoms i autònomes que encara operen a la Corporació Alimentària Guissona, del Grup bonÀrea (Lleida), passaran al règim general de la Seguretat Social i se'ls aplicarà el conveni col·lectiu sectorial de referència. Era una de les poques empreses de la indústria càrnia que es resistia a fer el pas. CCOO, que té la majoria de la representació, vigilarà el procés que ha liderat i que finalitzarà a l'octubre.

més informació »


CCOO exigeix un retorn als centres educatius amb les màximes garanties de seguretat

La Federació d'Educació del sindicat considera “una vergonya” la gestió del Departament d'Educació.

més informació »


El CITE de CCOO de Catalunya presenta un estudi sobre condicions sociolaborals de les treballadores de la llar llatinoamericanes a Barcelona

De la precarietat i pobresa a la pobresa severa, la misèria i sense llar.

més informació »


S'arriba a un acord amb l'ETT Aldia que garanteix la seguretat i les condicions laborals dels temporers contractats al Grup ESPAX

Gràcies a la pressió sindical de CCOO, avui s'ha tancat un acord amb l'ETT Aldia amb el qual es garanteix l'ocupació, la seguretat i les condicions laborals dels temporers contractats a través seu a les finques que el Grup ESPAX té al municipi de Soses (Segrià). CCOO valora positivament l'acord assolit, ja que finalment l'empresa ha entrat en raó i s'ha pogut donar resposta a les reivindicacions d'aquests treballadors i treballadores.

més informació »


CCOO proposa al nou equip de govern de Badalona la creació d'un Consell de Diàleg Social per abordar la crisi social i econòmica a la ciutat

Nou alcalde, escollit el passat 12 de maig.

més informació »


CCOO de Catalunya demana més mitjans per als serveis públics d'ocupació perquè puguin atendre degudament l'allau de reclamacions que s'està produint

El sindicat atén més de 100 trucades diàries amb consultes sobre les prestacions i ha traslladat 140 reclamacions col·lectives que afecten més de 12.000 persones treballadores al SEPE.

més informació »


CCOO critica que l'Hotel H10 Princess de Salou abandoni les treballadores i treballadors fixos discontinus

Vídeo per denunciar una situació injusta i discriminatòria.

més informació »


Les reivindicacions de més seguretat i menys precarietat a la petroquímica de Tarragona segueixen ben vives

La Coordinadora de delegats i delegades de CCOO dels polígons petroquímics nord i sud de Tarragona s'ha reunit per analitzar la situació actual al sector, on s'ha evidenciat que la precarietat segueix ben present i afecta especialment les empreses auxiliars, la majoria de les quals han presentat ERTO. També s'ha tractat la represa de l'activitat a IQOXE, davant la qual CCOO adverteix que no pot ser a qualsevol preu i vetllarà perquè es garanteixi la seguretat per sobre de tot.

més informació »


CCOO denuncia la negativa de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona a fer les proves de la COVID-19 al personal de neteja

La direcció només fa la prova al personal sanitari que ho demana.

més informació »


CCOO de Catalunya, UGT de Catalunya, Foment del Treball i Pimec adrecen una carta al Govern de Catalunya on sol·liciten la convocatòria urgent de la Comissió de Seguiment del Diàleg Social

Consell del Diàleg Social constituït el passat 30 d'abril.

més informació »


Els sindicats dels Quatre Motors per a Europa demanen al president de la Generalitat un espai de diàleg

Regions de Catalunya, Llombardia, Alvèrnia - Roine - Alps i Baden-Württemberg.

més informació »


CCOO de Catalunya denuncia que, malgrat l'escenari de deflació, l'increment del preu de productes essencials pressiona amb força la renda disponible de les llars

Valoració de les dades de l'IPC d'abril del 2020.

més informació »


CCOO reobre els seus locals arreu de Catalunya per complementar l'atenció en línia i telefònica

El sindicat es suma a la campanya de locals segurs contra les violències masclistes.

més informació »


CCOO i UGT aproven el Pacte nacional per a la societat del coneixement i adverteixen que cal adaptar-lo a la nova realitat generada per la COVID-19

CCOO de Catalunya i la UGT de Catalunya aproven el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PNS@C), però volem recordar que cal mantenir-lo vigent per adaptar-lo a la nova realitat creada pel virus de COVID-19, i acompanyar-lo d'una dotació econòmica suficient per fer-lo efectiu.

més informació »


CCOO denuncia la falta de respecte del conseller Puigneró envers les persones que treballen a la Generalitat de Catalunya

Declaracions del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat.

més informació »


El Comitè de Nissan presenta una demanda judicial contra l'empresa per vulneració del dret de vaga

Davant la paralització de la producció a la fàbrica de la Zona Franca a causa de la vaga indefinida iniciada el passat 4 de maig, la direcció de Nissan ha tornat a incloure les treballadores i treballadors en l'ERTO per causa de força major. El comitè denuncia que aquesta mesura no correspon, ja que la raó per la qual s'ha aturat la producció a Zona Franca no es deu a l'afectació de la COVID-19, sinó a la vaga indefinida que s'ha iniciat a la planta de Montcada i Reixac.

més informació »


La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.