Altres notícies

Renda Garantida de Ciutadania

Qualsevol persona sense ingressos o amb ingressos per sota del que estableix la llei, si compleix els requisits, pot demanar la Renda Garantida de Ciutadania, que s'implementarà gradualment fins a l'abril del 2020.

més informació »


'Lluita Digital', 329. Coneix la participació de CCOO en les mobilitzacions pel clima i en la Setmana Europea de la Mobilitat

En aquest número parlem de les mobilitzacions pel clima i la Setmana Europea de la Mobilitat; de la Festa del Treball Digne; de les mobilitzacions contra les violències masclistes, i dels descomptes per a afiliats i afiliades de CCOO, entre altres temes.

més informació »


XVII Escola de Joves Sindicalistes Ángel Rozas. Idees. Organització. Lluita!

Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya ha organitzat per a l'11 i el 12 d'octubre, la XVII edició de l'Escola de Joves Sindicalistes Ángel Rozas que portarà per lema "Idees. Organització. Lluita!" i tindrà lloc a la Masia El Xaloc, de Calders.

més informació »


CCOO de Catalunya davant les mobilitzacions contra les violències masclistes del #20S

Quan parlem de violències masclistes arreu del món i al nostre país disposem de xifres esfereïdores que gairebé parlen per elles mateixes. Tant si parlem de denúncies, tot i sabent que representen el 20 % del que realment succeeix, com si parlem, malauradament, de feminicidis o de violacions grupals. En aquest sentit és imprescindible seguir reivindicant la llibertat de les dones i, concretament, el dret a una vida lliure de violències masclistes sense distinció ni per edat ni per origen, condició o opció, i que tota la societat faci seus els objectius de la prevenció, la detecció precoç, la seguretat i l'eliminació de totes les violències masclistes en tots els àmbits com un objectiu emmarcat en la lluita per fer efectiu el principi d'igualtat de dones i homes i no discriminació de gènere.

més informació »


Lluita digital 328. CCOO organitza un acte sobre valors republicans de futur, el 10 de setembre

En aquest número parlem de la diada de l'11 de Setembre, de la transició cap al cotxe elèctric, de l'afiliació de les dones al sindicat i de la Festa del Treball Digne, entre d'altres temes.

més informació »


CCOO torna a reclamar una Catalunya inclusiva, plural i amb drets en la diada de l'11 de Setembre

CCOO de Catalunya participarà en els actes de la Diada Nacional de Catalunya, el proper 11 de setembre. Ho farà conjuntament amb UGT i altres entitats que ens acompanyen en la reivindicació: “Per una Catalunya inclusiva, plural i amb drets”, amb les quals realitzarà la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova.

més informació »


Javier Pacheco: 'Un pacto de país para un trabajo digno'

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha proposat implantar un salari mínim de referència a Catalunya. Ho argumenta a partir del diferencial d'ingressos salarials respecte d'altres territoris de l'Estat, també entre la metròpoli i la resta de Catalunya, i per reduir pobresa.

més informació »


Memòria del Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) del primer semestre de 2019

La memòria semestral del CITE posa de manifest que es manté l'arribada de persones de Veneçuela i d'Hondures iniciada l'any passat. Això ha fet incrementar el percentatge de dones ateses, que ha arribat al 60 % del total de persones ateses, com a conseqüència del major pes de les dones entre les persones provinents d'aquests països (un 64% en el cas de Veneçuela i el 89 % en el cas d'Hondures).

més informació »


La Coordinadora de CCOO dels Polígons Petroquímics de Tarragona es reuneix en assemblea per decidir les pròximes accions de cara a la parada del mes d'octubre

Reunió feta avui.

més informació »


CCOO participarà a l'Speaker's Corner sobre mobilitat que organitza l'Ajuntament de Barcelona dins la Mercè Respira

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat 2019.

més informació »


CCOO convoca mobilitzacions a ServiAide (Grup Zurich) per aturar l'acomiadament de 224 persones

Demà divendres, 20 de setembre, convocada vaga parcial en el servei d'atenció al client del Grup Zurich.

més informació »


Comença el procés de relleu a la Secretaria General de CCOO de Tarragona

Reunió del Consell a l'octubre.

més informació »


Conferència-debat "Solucions des de l'ecosocialisme a les crisis ecològica i del treball" amb Frieder Otto Wolf

Demà divendres, 20 de setembre, a les 18.30 hores, a la seu de CCOO a Barcelona (Via Laietana, 16, 1a planta).

més informació »


Assemblea de delegades i delegats de CCOO del Vallès Oriental-Maresme-Osona

Demà dijous, 19 de setembre, a les 10 hores, a Can Ribes, Centre de Recursos Agraris a les Franqueses del Vallès (Camí Antíc de Vic, 10).

més informació »


El periodista i escriptor Víctor Amela presenta el llibre "Yo pude salvar a Lorca" a CCOO de Cornellà

Demà dijous, 19 de setembre, a les 18 hores, a la seu del sindicat a Cornellà (Ctra. d'Esplugues, 68).

més informació »


CCOO organitza un seminari sindical dedicat als impactes sobre la salut del model de mobilitat

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat 2019.

més informació »


CCOO d'Indústria rebutja l'ERO anunciat per TE Connectivity de Montcada que pot afectar un centenar de treballadors i treballadores

CCOO d'Indústria de Catalunya rebutja l'ERO anunciat aquest matí per l'empresa multinacional TE Connectivity ( antiga Tyco) de Montcada i Reixach, que té la intenció d'acomiadar un centenar de treballadors i treballadores, el que representa una quarta part de la plantilla. Aquesta empresa es dedica a la producció de sensors i altres components per a la indústria de l'automoció i compta amb uns 80.000 treballadors i treballadores en 140 països del món.

més informació »


Les treballadores i treballadors de MON-PA es mobilitzen en defensa dels llocs de treball

Serà dimarts, 17 de setembre, coincidint amb la reunió entre la direcció de l'empresa i la representació sindical de la plantilla. CCOO d'Indústria de Catalunya donem total suport a la mobilització i acompanyarem els treballadors i treballadores en aquesta concentració, en la qual també exigirem a l'empresa que els pagui els dos mesos de salari que deu a la plantilla.

més informació »


CCOO organitza un acte sobre els reptes de la mobilitat als centres de treball

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat 2019, CCOO de Catalunya ha organitzat diversos actes. El primer tindrà lloc aquest dimarts, 17 de setembre, a les 18 hores, a la sala 42 de la seu central del sindicat (Via Laietana, 16, de Barcelona).

més informació »


'CCOO: compromís amb la cultura', programa número 263 de CCOO a Televisió de Catalunya

Programa número 263 de CCOO de Catalunya a Televisió de Catalunya, amb el títol 'CCOO: compromís amb la cultura'. Emès el 14 de setembre del 2019 pel Canal 33.

més informació »


CCOO considera que la baixa inflació suposa un increment del poder adquisitiu per als treballadors i treballadores que permet contribuir a estimular la demanda interna i reactivar el consum

A Catalunya, l'IPC interanual es situa en el 0,6 %, dues dècimes per sota del mes anterior i tres dècimes per sobre de l'indicador estatal, que és del 0,3 %.

més informació »


CCOO organitza una jornada sobre novetats jurídiques en matèria d'igualtat i de registre de jornada de treball

CCOO del Vallès Occidental - Catalunya Central organitza el proper dilluns, 16 de setembre, la jornada “Canvis legislatius, eines contra la precarietat: plans d'igualtat i registre de jornada”. L'acte tindrà lloc a partir de les 10 hores a la sala d'actes de la Facultat de Veterinària de la UAB, Edifici V. Travessera dels Turons, Bellaterra.

més informació »


Mobilitza't pel planeta

CCOO de Catalunya apostem per l'economia sostenible, que busca l'equilibri dels ecosistemes i la cura de la natura davant l'esgotament dels recursos naturals i el risc per a la nostra supervivència. A la desregulació i al govern global no democràtic oposem una estratègia econòmica diversificada i equilibrada al territori que permeti un grau suficient de sobirania energètica i alimentària així com l'estabilització de la població.

més informació »


CCOO signa el Pla d'igualtat a l'Hotel W Barcelona

La Federació de Serveis de CCOO de Catalunya ha impulsat, acordat i signat el Pla d'Igualtat de l'Hotel W (Vela) Barcelona com a eina útil per garantir la igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes. CCOO valora molt positivament aquest Pla d'igualtat junt als protocols signats el passat juliol d'atenció de les persones treballadores víctimes de violència de gènere i el de prevenció i abordatge de l'assetjament sexual i per raó de sexe com a eines per la defensa dels drets de les dones.

més informació »


CCOO d'Indústria rebutja l'ERO anunciat per Microson

Davant el preavís que ha fet la direcció de Microson anunciant la presentació d'un expedient d'acomiadament col·lectiu parcial que afecta al centre de treball de Barcelona, CCOO d'Indústria manifesta el seu rebuig absolut a aquesta mesura i exigeix a la direcció de l'empresa que reconsideri la seva decisió i obri una mesa de diàleg amb la representació de la plantilla.

més informació »


CCOO torna a reclamar una Catalunya inclusiva, plural i amb drets en la diada de l'11 de Setembre

Com cada any, CCOO de Catalunya participarà en els actes de la Diada Nacional de Catalunya, el proper 11 de setembre. Ho farà conjuntament amb UGT i altres entitats que ens acompanyen en la reivindicació: “Per una Catalunya inclusiva, plural i amb drets”, amb les quals realitzarà la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova.

més informació »


CCOO es mobilitza davant perfumeries Douglas per denunciar les dràstiques retallades en els drets laborals

Les accions que ha iniciat CCOO arreu de l'estat, són per fer front a les modificacions de condicions laborals que vol aplicar l'empresa perfumeries Douglas. Entre les mesures anunciades, Douglas pretén modificar l'actual sistema de torns i horaris, incloent la generalització de torns partits, sense tenir en compte la conciliació de la vida personal i familiar.

més informació »


La federació d'Educació de CCOO presenta els reptes i les línies d'actuació pel curs 2019 - 2020

La federació d'Educació de CCOO de Catalunya ha presentat en roda de premsa els reptes i les línies d'actuació del sindicat per aquest curs 2019-20 i ha analitzat les dades ofertes per aquest mateix curs per part del departament d'Educació.

més informació »


CCOO es mobilitza per denunciar que ServiAide (Grup Zurich) vol acomiadar a 224 persones

Avui s'ha constituït la Taula Negociadora de l'ERO que ha presentant l'empresa SERVIAIDE (Grup Zurich), composta per 13 persones per la part social (10 de CCOO i 3 de CGT). CCOO ha manifestat que no escatimarà esforços ni recursos per salvaguardar els interessos de les i els treballadors.

més informació »


CCOO de Catalunya nomena Carme Juares com a nova responsable de Noves realitats del treball i precarietat del sindicat

La Comissió Executiva de CCOO de Catalunya ha nomenat Carme Juares com a nova responsable de Noves realitats del treball i precarietat” del sindicat en substitució de la Carme Martínez Ruzafa, qui ha fet una gran feina i va posar en marxa el nou instrument sindical d'informació i assessorament per a les persones més vulnerables del nostre mercat de treball, que inclou el WhatsApp contra la precarietat (689 586 414).

més informació »


CCOO organitza un acte sobre valors republicans de futur

En el marc de la Diada nacional de Catalunya d'enguany, CCOO de Catalunya ha organitzat un acte el proper dimarts, 10 de setembre, amb el títol "Valors republicans: valors de futur, feminisme i drets de ciutadania", que tindrà lloc a la sala 11 de la seu central del sindicat -Via Laietana, 16, de Barcelona-, a partir de les 11 hores.

més informació »


CCOO rebutgem l'ERO que ha presentat l'empresa MON-PA per acomiadar 96 persones

CCOO considerem que aquesta mesura és del tot desproporcionada i injusta, i denunciem que s'ha executat de mala fe per part de la direcció de l'empresa. Així mateix, hem sol·licitat a l'empresa que es paguin les dues últimes mensualitats que deu a la plantilla i l'instem a buscar solucions que garanteixin la continuïtat de l'activitat i l'articulació de mesures no traumàtiques per a la plantilla.

més informació »


Concentració de sindicalistes de CCOO a la inauguració del curs universitari, el divendres 6 de setembre

El sindicat fa una crida a combinar la mobilització i l'acció institucional per exigir al Govern de la Generalitat i als equips rectorals de les diferents universitats un pla de millora del finançament i de les condicions laborals, amb mesures i terminis concrets. Per això es convoca concentració en el marc de la inauguració del curs universitari, el proper divendres 6 de setembre, a les 11.30 hores al Campus del Parc de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra ( carrer Ramon Trias Fargas, 25. Barcelona).

més informació »


CCOO alerta d'un augment significatiu de l'atur i una caiguda intensa de la contractació en ple mes d'agost

Es redueix l'atur respecte el 2018 en un 2,4% però, tot i la disminució, Catalunya continua amb més de 371.000 persones que no troben feina. Malauradament, respecte el mes de juliol, l'atur ha augmentat en gairebé 12.600 persones.

més informació »


Concentració a la Ciutat de la Justícia per a la readmissió dels delegats acomiadats per SLM-T12

Coincidint amb la celebració del judici per la persecució sindical a SLM-T12, CCOO d'Indústria de Catalunya convoca una concentració de suport als tres delegats del sindicat acomiadats per exigir a les direccions d'SLM-T12 i del Grup Sesé la seva readmissió.

més informació »


#RutaActiva 2019 - "Camina amb nosaltres" el 29 de setembre.

Com a acte lúdic i reivindicatiu, dins dels actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2019, la Federació de Serveis a la Ciutatania de CCOO de Catalunya organitza el 29 de setembre, la 5ª edició de la Ruta Activa, una caminada que té com a objectiu reivindicar “Feminisme i Lluita Obrera” alhora que fomentar caminar com a mitjà de transport sostenible.

més informació »


Setmana tràgica en accidents laborals per finalitzar l'agost: 3 treballadors morts i un ferit greu

Des de CCOO de Catalunya lamentem profundament el tràgic balanç de 3 treballadors morts i i un ferit greu dels últims dies d'agost. Les xifres parlen de precarietat i inversions insuficients en la protecció de la seguretat i salut dels treballadors i treballadores.

més informació »


Comença una nova etapa de CCOO de L'Hospitalet de Llobregat amb Liliana Reyes com a nova coordinadora

CCOO de l'Hospitalet de Llobregat comença una nova etapa. Ascensió Romero (Asun) s'ha jubilat, després d'una vida dedicada a aquest sindicat i la lluita pels drets dels treballadors, fent una gran tasca i deixant una empremta inesborrable en la història del sindicalisme en aquesta ciutat.

més informació »


CCOO valora positivament la iniciativa del Govern de la Generalitat d'aprovar el Decret d'acreditació de prescripció infermera

El Decret d'acreditació de prescripció infermera ha estat aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya i actualment està pendent de ser publicat DOGC per a la seva entrada en vigor. Es tracta d'un decret que permetrà a les més de 45.000 infermeres i infermers de Catalunya que puguin acreditar-se per indicar, usar i dispensar uns 1000 medicaments i prop de 5000 productes sanitaris.

més informació »


CCCO dona suport a les concentracions de les Kellys per exigir millors condicions de treball i un canvi en la legislació al sector per evitar les externalitzacions del servei

El proper diumenge, 25 d'agost, a les 19,00 hores, a la plaça Sant Jaume davant l'ajuntament de Barcelona i a la Plaça de la Vila, davant l'ajuntament de Lloret de Mar, tindran lloc concentracions del col·lectiu de les Kellys (treballadores i treballadors del departament de pisos del sector hoteler) que continua reivindicant els canvis necessaris de millora al departament de pisos dels hotels on el personal treballa amb unes condicions laborals molt precàries i amb una desproporcionada càrrega de treball.

més informació »


El 51,6% de la nova afiliació a CCOO de Catalunya son dones

El CERES de CCOO de Catalunya ha realitzat un estudi sobre les persones afiliades al sindicat en els darrers dotze mesos. La dada més significativa de la nova afiliació en el darrer any és que un 51,6% son dones, el que accelerarà la tendència a la paritat en el conjunt de l'afiliació

més informació »


La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.