El continu abús de la contractació temporal, l'elevat atur juvenil i de població estrangera formen un escenari que, juntament amb una baixa protecció social, requereix mesures urgents

Les vacances de primavera donen un lleuger respir a la tendència creixent de l'atur, però amb contractació precària i oblidant els més vulnerables


Foto

El mes de març Catalunya se situa amb 505.900 persones desocupades, la qual cosa evidencia que lluny de revertir la situació, l’inici de temporada de primavera no salva el mercat de treball ni l’economia de patir les conseqüències més negatives de la pandèmia que arrosseguem des de fa un any. Encara hi ha més de 170.000 persones afectades per ERTO amb un futur força incert, que, juntament amb les persones desocupades, clamen mesures urgents per reactivar l’economia i el mercat de treball. L’aturada informàtica del Servicio de Empleo Público Estatal ha produït una imatge enganyosa de la crua realitat de l’atur. I, per això, cal articular tots els instruments de protecció social possibles per arribar a totes aquelles persones que s'han quedat sense recursos bàsics i polítiques efectives amb suficient dotació pressupostària per donar resposta a les persones treballadores i als sectors d’activitat més castigats. Però, sobretot, calen mesures específiques per als joves, que són els qui pateixen la precarietat en major mesura, quan són el futur del país.

ATUR REGISTRAT A CATALUNYA/ESPANYA
El mes de març del 2021 deixa una xifra de 505.900 persones registrades com a aturades a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), cosa que significa un increment interanual del 21,3 % (88.853 aturats i aturades registrats més que fa un any). A Espanya són 3.949.640 les persones que romanen desocupades, amb un augment de l’11,3 %.

Respecte del mes anterior, l’atur registrat presenta un lleu reducció de 6.390 persones aturades (1,3 % menys). La població menor de 25 anys registra un increment de 8.945 joves sense feina (28,6 %) respecte de l’any anterior, i fa que a Catalunya hi hagi un total de 40.258 joves que cerquen feina sense èxit. Respecte del febrer, l’atur juvenil ha disminuït en un 3,9 % i 1.621 joves sense feina menys.

El comunicat sencer el trobeu en aquest enllaç

veure arxiu
06/04/2021

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.