El sindicat exigeix a la ministra de Política Territorial i Funció Pública un mínim de respecte institucional i rebutja el model de diàleg social que pretén recuperar de temps passats

L'Àrea de funció Pública de CCOO rebutja una congelació salarial per a més de tres milions d'empleades i empleats públics


Foto

CCOO exigeix respecte institucional i obrir de manera immediata la negociació de l'III Acord per a la Millora de l'Ocupació Pública i Condicions de Treball, així com obrir una negociació real dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) 2021 i rebutja la congelació salarial de les empleades i empleats públics, una notícia filtrada pel Govern al diari El País, entenem que per a caldejar l'ambient al mateix temps que es posicionen davant els PGE amb el retard de l'edat de jubilació real.

Per a l'Àrea Pública de CCOO, és imprescindible la negociació ja de l'III Acord, en el qual les retribucions, l'ocupació i les polítiques d'igualtat i prevenció són matèries irrenunciables. Les empleades i empleats públics han fet un grandíssim esforç per garantir el manteniment dels serveis públics durant la pandèmia produïda per la covid-19 i no mereixen el menyspreu del Govern.

És urgent recuperar el poder adquisitiu i l'ocupació pública perduts, ampliar les plantilles i escometre les mesures necessàries per al seu rejoveniment, així com el desenvolupament de la classificació professional. El Govern té un deute amb les empleades i empleats públics en matèria salarial arrossegada des de l'anterior crisi econòmica de 2008 que ha de ser compensat.

No és de rebut -i així ho traslladarem en el dia d'avui a la reunió que ens han convocat per a la negociació del teletreball en les administracions públiques- el model de negociació que es pretén reinstaurar, del qual no compartim ni les formes ni el fons.

CCOO no entén un diàleg social que es fa a cop de titular de premsa. Rebutgem l'escassa voluntat de diàleg que manifesta l'equip governamental de Funció Pública, més preocupat per gestions de malabarismes institucionals que per garantir i assentar les condicions de vida i treball de més de 3 milions de treballadores i treballadors públics.

Respecte al teletreball, per al sindicat el primer és garantir la prestació dels serveis públics de manera presencial i no admetrem una rebaixa en les condicions de treball, inclosos els aspectes de compensació, en els casos on de manera excepcional es pugui dur a terme la modalitat de teletreball.


15/09/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.