Campanya de CCOO contra la precarietat a les universitats

El TSJC ratifica el caràcter indefinit del professorat associat universitari


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dona la raó a CCOO i desestima el recurs de la Universitat de Barcelona (UB) contra la sentència del Jutjat Social de Barcelona ratificant el caràcter d’indefinit de la relació laboral d’un professor associat.

Al desembre del 2019 diferents jutjats socials van donar la raó a CCOO amb dos criteris comuns: que correspon a les universitats provar el caràcter de “professional de reconegut prestigi” per a les persones contractades com a professorat associat, i que aquestes persones no poden desenvolupar tasques docents normalment atribuïdes a personal docent estable.

En aquesta situació es troben centenars d’associats i associades i no podem acceptar que els seus drets continuïn ignorats a les universitats públiques. Per aquest motiu CCOO vam encetar al mes de febrer d’enguany una campanya contra la precarietat a les universitats, adreçada a professorat associat i a personal investigador en formació.

Ara, amb el pronunciament del TSJC, esperem que les universitats entenguin la necessitat de posar fi a aquesta bossa enorme de precarietat i de negació de drets i renunciïn a perllongar el conflicte jurídic via recursos a totes les instàncies judicials.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 29 de juliol de 2020
29/07/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.