Projecte “Sindicat, treball i llengua”


CCOO de Catalunya es defineix com a sindicat nacional i de classe, desenvolupa la seva acció a Catalunya i ha estat compromès des dels seus inicis amb la promoció de l’ús de la llengua. Aquest compromís, que continua ferm avui dia, és vehiculat a través del seu Servei Lingüístic i compta, per a una part de la dinamització que duu a terme, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, el Servei Lingüístic s'acull a la línia de subvencions per a projectes d’entitats sense ànim de lucre per al foment de l’ús de la llengua catalana a Catalunya, una part dels fons de la qual prové de cabals que atorga la Junta d'Herències de la Generalitat de Catalunya.

El Servei Lingüístic elabora anualment el projecte “Sindicat, treball i llengua”, que planteja les actuacions de dinamització que ha de dur a terme per cobrir les necessitats més imperants detectades en l’àmbit sindical i laboral. El projecte es desenvolupa des de Barcelona, Girona i Lleida, pensant que tingui un abast nacional i que la majoria de les activitats puguin arribar a tot arreu on CCOO de Catalunya incideix, ja sigui a través de les seves federacions, unions territorials i seccions sindicals o mitjançant els seus delegats i delegades i l’afiliació. 

Les persones beneficiàries d’aquest projecte són, fonamentalment, els treballadors i les treballadores, estiguin en actiu o no, i l’apropament del Servei Lingüístic a totes elles depèn del seu grau d’implicació amb el sindicat. Les activitats que desenvolupa el projecte arriben al personal tècnic, administratiu i sindicalista; als delegats i delegades; a l’afiliació, i, finalment, als treballadors i treballadores en general a través dels cursos del Centre de Formació d’Adults Manuel Sacristán i de la Fundació Paco Puerto, i, dins de l’empresa, a través dels representants del sindicat.

Pel que fa a la tipologia de les activitats desenvolupades en el projecte, en destaca la de promoció de la llengua i la de sensibilització del seu ús, ja sigui en general o en els diferents processos i àmbits que afecten el sindicat. Hi ha activitats que tenen un caire més cultural i lúdic; n’hi ha d’altres que són en format taller; n’hi ha que són de divulgació informativa o lingüística i, finalment, n’hi ha que promouen la interacció lingüística en català.
08/10/2019

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.