En el 25è aniversari de la seva desaparició

CCOO del Baix Llobregat fa el seu homenatge anual a Joan N. García-Nieto i anuncia un acte per al 7 d'octubre


Foto Una àmplia delegació de CCOO i d’altres persones de diverses entitats s’han concentrat a les 10 hores al monòlit que va erigir la ciutat de Cornellà a Joan N. García-Nieto al parc Rosa Sensat i Vila. Posteriorment, al Centre Borja de Sant Cugat, que és el lloc on descansen les seves despulles, han fet una ofrena floral.

Benigno Martínez, amic personal i membre de CCOO, va iniciar l’acte lloant la figura de García-Nieto i va destacar dues idees del que va suposar per a Cornellà i per a la comarca del Baix Llobregat: “la primera idea és que mai va renunciar a la seva fe cristiana, viscuda a la Companyia de Jesús i a la comunitat de base de Cornellà, sent impulsor amb l’Alfonso Carlos Comín del moviment Cristians pel Socialisme, que volia un diàleg marxisme-cristianisme que va esdevenir un instrument eficaç per esborrar la frontera que podia haver-hi entre els cristians i els militants obrers als sindicats i als partits de classe. La segona idea cobreix el seu compromís sindical, polític, intel·lectual i d’activista social, posant la seva capacitat d'anàlisi crítica i les seves propostes per un nou futur en clau d’utopia. Sindicalista unitari i amb orgull de ser de CCOO, compromès políticament amb el PSUC i IC, i com a activista a Sant Ildefons, a la Coordinadora contra la Marginació, al costat dels més exclosos i vulnerables de l'escala social. A la seva última etapa aquesta dedicació va ser una veritable obsessió”.

Després va prendre la paraula Gonçal Èvole, que, en nom de l’Associació per la Memòria Històrica Antifranquista i Democràtica del Baix Llobregat, va expressar el que va significar per a ell la figura i el llegat vigent del jesuïta compromès. Va cloure l’acte lSaida Ehliluch, secretària de Socioeconomia i Aliances Socials de CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf, que va afirmar: “reivindiquem un llegat per a nosaltres fonamental perquè combina l’honestedat d’un compromís amb les causes unitàries, amb els més febles, amb les classes treballadores i amb CCOO. Gràcies a persones com Joan N. García-Nieto que van lluitar, valorem els drets que tenim i continuem situant-nos al costat dels drets, les llibertats i en la lluita per la igualtat i la utopia”.

També va destacar que el sindicat, juntament amb el partit amb el que va militar García-Nieto, el PSUC- ICV, organitzaran un acte el proper 7 d’octubre, Dia Mundial del Treball Digne al local de CCOO a Cornellà, que comptarà amb la presència de persones destacades de la comarca que exposaran el perfil polític, sindical, de docent i investigador, d’intel·lectual compromès i d’activista social, i també es projectarà un vídeo per a l’ocasió que resumeix la seva trajectòria multidisciplinar i la seva personalitat polièdrica.

Tota la galeria de fotos
23/07/2019

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.