Demanda portada pel Gabinet Tècnic Jurídic del sindicat

Una sentència, guanyada per CCOO, declara que l'empresa SLM va vulnerar el dret de vaga per publicar un comunicat amenaçador, i la condemna a pagar 50.000 euros per danys i perjudicis


El Jutjat Social número 11 de Barcelona ha declarat que l’empresa Servicios Logísticos Martorell Siglo XXI, SL (SLM), va vulnerar el dret de vaga de CCOO de Catalunya en publicar i enviar per correu electrònic un comunicat “amb finalitat coercitiva, amenaçadora i d’intent de desprestigi al sindicat CCOO i evitar que la plantilla secundés la vaga”. SLM és una empresa del grup SESÉ i presta serveis a Seat.

La vaga havia estat convocada a partir de l’11 de desembre del 2018 per demanar la readmissió de tres membres del comitè d’empresa, afiliats a CCOO, i un altre treballador afiliat al mateix sindicat, que van ser acomiadats per motius disciplinaris, contra els quals es van interposar demandes d’acomiadament nul. L’acomiadament d’un d’ells es va declarar improcedent.

Entén el jutjat que la llibertat d’expressió de l’empresa no és il·limitada i les manifestacions que posen en evidència la legalitat de la vaga i que acusen CCOO d’extorsió, mentides i sectarisme no s’han acreditat i vulneren el dret de vaga.

La sentència estableix tres condemnes:
1. Declara la nul·litat radical del comportament de l’empresa.
2. Obliga l’empresa a remetre a tots els treballadors de manera individualitzada i per correu electrònic la sentència, així com penjar-la als taulers d’anunci.
3. Condemna al pagament d’una indemnització per danys i perjudicis de 50.000 euros.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 20 de març de 2019
20/03/2019

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.