Les Administracions Públiques suspenen en Igualtat


Foto Desenvolupament de l'I-II Acord per a la millora d'ocupació pública i condicions de treball.

La secretària de les Dones de FSC-CCOO estatal, Carmen López López, juntament amb l'Àrea Pública estatal de CCOO, va assistir el dilluns 21 de gener a la Comissió de Plans d'Igualtat i mesures de conciliació/coresponsabilitat derivada de l'II Acord per a la millora de l'ocupació pública i de condicions de treball signat de 9 de març de 2018.

En la segona reunió d'aquesta comissió, el Govern va exposar la situació de les diferents Administracions Públiques quant a la implantació dels plans d'igualtat, on es reflecteix que només cinc comunitats compten amb plans d'igualtat i en 11 en les quals no hi ha, tenen mesures per al personal al seu servei en algunes de les aèries o eixos inclosos en els plans estratègics d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes en vigor.

Quant a la base d'informació que van poder aconseguir, poques diputacions provincials compten amb un pla d'igualtat per al seu personal: nou diputacions ho tenen i altres sis recentment han adquirit el compromís d'impulsar-los de manera imminent.

Des de la FEMP van informar que no realitzen seguiment de les províncies i/o municipis ni de pla estratègic ni pla d'igualtat per al personal al seu servei, per la qual cosa una revisió exhaustiva resulta difícil. No obstant això, no arriben a la vintena les que han pogut recopilar.

No deixa de ser descoratjadora la realitat que ofereixen. Demostra el poc interès a complir amb la igualtat per part de les Administracions locals i autonòmiques i l'escàs interès per al compliment i implementació dels diferents plans d'igualtat de la seva competència, tenint en compte a més que en la informació que han proporcionat algunes de les Administracions que compten amb un pla d'igualtat sabem que no l'han desenvolupat o ja ha perdut la seva vigència.

Des de FSC-CCOO exigim la incorporació d'un registre comú per a les AAPP, davant la falta d'una formalització real per aquestes, així com que les AAPP tinguin un pla d'igualtat per a tot el personal que treballa en elles.

Respecte a mesures de conciliació i coresponsabilitat, no es va recollir la informació requerida en el seu moment sobre la proposta de CCOO de recopilar informació sobre bones pràctiques en coresponsabilitat i conciliació en els diferents àmbits i, per tant, no es va poder tractar el tema.

Es va acordar convocar de nou la comissió la segona setmana de març. Quant a la informació requerida, l'Administració es va comprometre a enviar-la amb caràcter previ a la reunió a les persones integrants de la comissió
06/02/2019

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.