Celebrada ahir al Centre Cívic de les Planes de Sant Joan Despí

Assemblea ciutadana de suport als treballadors i treballadores de Gallina Blanca


Foto Ahir dimecres, 23 de gener, amb la sala d’actes del Centre Cívic de les Planes de Sant Joan Despí plena de gom a gom, els treballadors i treballadores de Gallina Blanca van rebre el suport de centenars de ciutadans.

Fa dos mesos, la direcció de Gallina Blanca va anunciar a la plantilla el cessament de l'activitat de la factoria de Sant Joan Despí per una requalificació dels terrenys, i una setmana després van comunicar el trasllat de la producció a Vallobar (Osca), amb el conseqüent impacte negatiu per als 70 treballadors i treballadores, entre ocupació directa i indirecta.

Des d'aquest moment, el sindicat de CCOO a Gallina Blanca ha encetat una sèrie de mobilitzacions i actuacions per revertir la situació i mantenir els llocs de treball i el projecte industrial a Sant Joan Despí. També des del primer moment el sindicat ha fet una crida ferma de la defensa del sòl industrial i la seva negativa a la requalificació dels terrenys.

Donant continuïtat a la visualització pública del conflicte, es va convocar aquesta assemblea ciutadana de suport a les treballadores i els treballadors de Gallina Blanca. Va iniciar l’assemblea, Antonio Hidalgo, portaveu dels representants del treballadors i treballadores, va explicar que “després de diferents reunions i preses de contacte, no satisfactòries, continuem insistint en què Agroalimen ha de mantenir l’ocupació i els llocs de treball actuals. Exigim un compromís explícit per construir una sortida social on ningú no quedi fora i exclòs. Les diferents opcions que preveiem són: el manteniment del projecte industrial i empresarial a Sant Joan Despí, recol·locacions a d’altres empreses del grup properes geogràficament amb garantia de les actuals condicions laborals, ajuts a transitar a situacions de jubilació, disseny d’accions i programes formatius que ajudin a millorar la situació en què es trobin famílies i/o persones individuals per cercar alternatives laborals o sortides voluntàries, entre d’altres”.

Finalment, es va informar que l’assemblea dels treballadors i treballadores havia aprovat per unanimitat realitzar una jornada de vaga el proper dia 31 de gener, que finalitzarà amb una gran manifestació ciutadana, que sortirà a les 18 hores des del Mercat Municipal de les Planes de Sant Joan Despí.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 24 de gener de 2019
24/01/2019

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.