L'atur torna a pujar a Lleida aquest mes de novembre


Foto El 57% del total de persones desocupades són dones, el mercat de treball continua sent segregat i excloent. CCOO alerta que la tímida recuperació del mercat de treball és de caràcter estacional, fortament precària i vulnerable al context econòmic.

A les terres de Lleida, aquest mes de novembre s’ha registrat un augment de 96 persones a l’atur, és a dir un 0,45% més que el mes anterior. Així doncs, hi ha un total de 21.444 persones a l’atur a les nostres comarques. En comparació al mes de novembre de l’any passat, hi ha 733 persones menys a l’atur.

Respecte del mes anterior, el comportament per províncies ha estat força heterogeni pel que fa a la tendència de la desocupació: Barcelona presenta una quasi imperceptible reducció del 0,03%, mentre que la resta de territoris empitjoren. Concretament, Girona ho fa en un 4,3%, Tarragona amb un 3,4% i Lleida amb un 0,45%.

Per sectors d'activitat

A les terres de Lleida, el sector serveis incrementa considerablement l’atur amb 117 persones més a l’atur, el segueix el sector de la construcció amb 51 persones i el de la indústria amb 6 persones més. El sector de l’agricultura redueix l’atur en 45 persones.
Davant aquest escenari, CCOO de Catalunya:
 - Considera clau l’aplicació, als convenis col•lectius, de l’Acord interprofessional de Catalunya (AIC) com de l’Acord per a l’ocupació i la negociació col·lectiva (AENC), perquè millorar els salaris dona estabilitat i garanteix la sostenibilitat del sistema de pensions i del model de benestar.
 - Considera que calen més recursos per a polítiques actives d’ocupació.
 - Defensa un nou model productiu basat en ocupació de qualitat, estable i amb garanties, en sectors que aportin valor afegit, innovadors i competitius.
 - Creu que cal dotar la Inspecció de Treball de personal format i especialitzat en gènere.
 - Es reafirma en l’exigència al nou Govern de la necessitat de derogar la reforma laboral per garantir els drets de les persones treballadores, afavorir l’estabilitat i combatre la precarietat laboral, a través del diàleg social.

05/12/2018

 

© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies