Hem aconseguit garantir que no hi haurà compensació ni absorció dels increments salarials durant la vigència del conveni, un tema que era fonamental per a la consecució d'un acord

CCOO valorem molt positivament el principi d'acord sobre el Conveni del metall de Tarragona


Foto La pressió de la vaga de 24 hores al sector del metall de Tarragona prevista aquest mes de juliol ha permès desbloquejar i avançar en les negociacions del conveni sectorial. Un avenç que va culminar ahir amb la consecució d’un principi d’acord sobre el Conveni del metall de la província de Tarragona.

CCOO d’Indústria valorem positivament el preacord assolit, ja que finalment s’ha incorporat una clàusula que garanteix que no hi haurà compensació ni absorció dels increments durant la vigència del conveni, de manera que els increments seran reals, una qüestió que per a nosaltres era fonamental per poder tancar un acord. Aquest tema ja s’havia acordat l’any 2007, després de la vaga sectorial que es va fer llavors, i la patronal pretenia deixar-lo sense efectes en aquesta negociació.

El conveni preveu uns increments salarials del 2,5% per a cada un dels 2 anys de vigència (2018-2019) i inclou una clàusula de revisió salarial si la suma dels IPC dels dos anys supera el 5%. També estableix millores en els permisos retribuïts, de manera que el gaudi de les llicències per matrimoni, mort d’un familiar o naixement de fill s’iniciarà el primer dia laborable posterior al fet, i incorpora 10 hores addicionals per acompanyament de familiars de primer grau a tractaments oncològics.

Un altre dels aspectes destacats és l’ampliació de la clàusula de subrogació al sector de manteniment de l’enllumenat públic i semàfors a les poblacions de més de 25.000 habitants. Fins ara només s’aplicava a les de més de 80.000 habitants.

També recull algunes de les nostres principals reivindicacions en matèria d’igualtat, col·lectiu LGTBI i protecció de les víctimes de violència de gènere.

En el decurs dels pròxims dies, explicarem el principi d’acord a les treballadores i treballadors del sector i el sotmetrem a la nostra afiliació per a la seva valoració, abans de la signatura definitiva de l’acord.
13/07/2018

 

© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies