Mobilitzacions a les autopistes

La plantilla d'Abertis es mobilitza en defensa de les seves condicions de treball i per un servei públic de qualitat


Foto

En els últims anys s’ha retallat un 30% de la plantilla. S’ha instaurat a l’empresa un model basat en la subcontractació, la flexibilització i contractes a temps parcial involuntaris, extens àmpliament a una gran part de treballadors i treballadores, la qual cosa suposa una discriminació de gènere.

Una llarga negociació sense acords, acompanyat d’anys de retallades, provoquen la convocatòria d'una concentració de treballadores i treballadors d’Abertis el dimarts 13 de març, d'11 a 14 hores a la Plaça de Cibeles de Madrid.

Coincidint amb la reunió de la Junta d'Accionistes de la companyia, la plantilla d’Abertis —formada aproximadament per 1.800 persones a Espanya— es manifestarà per denunciar el que reclamen des de fa mesos:

  -Les retallades en el volum de les plantilles en els últims anys, que ha superat el 30%, aplicant un model de servei basat en la subcontractació, la flexibilització i el contracte a temps parcial involuntari, àmpliament realitzat per part de treballadores, la qual cosa suposa una discriminació de gènere. Aquests procediments perjudiquen les condicions de treball i el servei prestat a la ciutadania.

  -La desmesura dels beneficis obtinguts per les empreses concessionàries amb repartiment de bonus milionaris als seus directius per premiar les polítiques d'eficiència però a aplicant al seu torn polítiques de moderació salarial a la plantilla, així com l'impagament del salari vinculat a beneficis. 


  -El silenci de les Administracions en les exigències i requeriments a les empreses d'autopistes que gestionen infraestructures públiques en relació amb les condicions del seu personal contractat, amb el nivell de servei que es presta a la ciutadania i en la determinació d'un model de gestió de les vies d'alta capacitat que garanteixi centres d'ocupació estable.


12/03/2018

 

© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies