CCOO de Lleida valora molt positivament la vaga feminista del 8-M


Foto La jornada de vaga del 8 de març va ser un èxit tant en l’àmbit laboral com per la visibilització dels motius que se’n va fer durant tot el dia.

A les comarques de Lleida els treballadors i treballadores van seguir la vaga de diverses maneres: aturades, concentracions… Van fer les hores convocades de vaga empreses com: Argal, Sada, Sagra, Codorniu, Fytisa, Vitral Tancaments, Supsa, Clece, ITV i Unipreus; a la Cooperativa de Guissona van repartir clavells i després els treballadors i treballadores van anar a la concentració de la plaça de l’Ajuntament de Guissona.

Al sector públic els treballadors i treballadores de la Paeria de Lleida van parar les dos hores; a l’empresa d’Autobusos de Lleida l’aturada és de 12 a 16 hores, van ajuntar les dos hores de cada torn. A l’Hospital Arnau de Vilanova, al CAP de l’Eixample de Lleida, a l’Hospital Santa Maria, a les residències geriàtriques Balàfia 1 i 2 i Sanitas residencial i a la presó de Ponent van concentrar-se a les portes des llocs de treball.

Accions més multitudinàries van ser, en primer lloc, la concentració al migdia a la plaça de la Paeria de Lleida, conjunta amb la UGT. En aquesta concentració es van fer sentir amb força les treballadores i treballadors del sector de la neteja que feien una vaga de 24 hores. I, en segon lloc, a la tarda, la manifestació unitària convocada per la Marea Lila de Lleida, a la qual CCOO de Lleida es va adherir. La manifestació comptà amb una participació al voltant de 6.000 persones i a la pancarta de la capçalera hi anava la responsable de la Dona del sindicat. CCOO i UGT hi participaven darrere d’una pancarta conjunta, amb el lema: “8 de març, ens plantem, contra la bretxa salarial, contra els salaris de misèria i contra les violències masclistes”.
09/03/2018

 

© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies