La baixada és del 10% a les dues comarques

Les dades de l'atur baixen al Vallès Oriental i a Osona l'any 2017


Foto La xifra d'aturats i aturades registrats al Vallès Oriental ha baixat al mes de desembre del 2017, segons dades difoses pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Així,  l'any 2017 s'ha tancat amb un total de 22.943 aturats i aturades, que suposen un 10,30% per sota dels registrats ara fa un any.  D'aquesta manera,  el Vallès Oriental suma ja cinc exercicis seguits de descens. Els descensos més importants s'han registrat a Granollers, Mollet, Parets i les Franqueses.

Lalo Plata, secretari general de la Unió de CCOO al territori, valora aquestes dades com "una bona notícia el fet que tinguem millors dades que els conjunts de Catalunya i de l'Estat" però matisa que "la baixada de l'atur se sosté encara en la precarietat laboral i evidencia que la crisi encara no s'ha acabat per als treballadors i treballadores". A més, "com que la gent cobra poc no es pot reactivar el consum, un element clau a l'hora de generar ocupació".

També baixa l'atur a Osona
Pel que fa a Osona, la baixada de l'atur al desembre del 2017 ha estat del 10,52% respecte al desembre del 2016, i ha fixat la xifra en 7.967 aturats i aturades.  

Aquestes xifres situen el Vallès Oriental i Osona entre les primeres 8 comarques per tenir una variació superior al 10% en les xifres de l'atur entre els anys 2016 i 2017 a Catalunya.

*notícies extretes del diari
El 9 Nou a la seva edició impresa del Vallès Oriental el 5 de gener del 2018 i a l'edició digital d'Osona el 7 de gener del 2018

Fes clic per veure:
la notícia sobre l'atur al Vallès Oriental
la notícia sobre l'atur a Osona
09/01/2018

 

© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies