L'Assemblea acull més de dos-cents cinquanta delegats i delegades del Baix Llobregat

CCOO marca a Cornellà la seva posició davant la situació política catalana


Foto

El passat divendres 3 de novembre va tenir lloc una assemblea a la sala d’actes de CCOO a Cornellà de Llobregat, on van participar més de 250 delegats i delegades de CCOO del Baix Llobregat.

Hi va intervenir la Cristina Torres, secretària d’Acció Sindical de CCOO de Catalunya que va destacar les prioritats sindicals, en un context socioeconòmic que expressa la contradicció d’un creixement econòmic cert, però que no arriba a la vida quotidiana de les persones, que impliquen posar l’accent en la disputa dels salaris (lluita per increments de salari, amb IPC i clàusula revisió salarial), ocupació (contractació estable i a temps complet, control de cadenes de subcontractació i fre a la contractació fraudulenta) i jornada (control de jornada, control hores extres, racionalització horaris, acabar amb falsos contractes a temps parcial).

El secretari general de la Unió Intercomarcal, Josep M. Romero, va fer una intervenció en la qual va situar la posició del sindicat al voltant de la situació social i política a Catalunya, destacant que el Baix Llobregat és un territori d’acollida, inclusió i cohesió social. Segons Romero, “a CCOO apostem per l’autogovern i per la defensa de les institucions catalanes en el marc d’un fort consens polític, jurídic i social i el sindicat ha d’estar cercant solucions polítiques a un problema de naturalesa política i no judicial. Ha de fer-ho en la seva condició de sindicat plural, transversal i, també ha de lluitar per valors integradors i d’una societat que volem inclusiva, fugint dels frontismes, de posicions extremes i actituds bel·licistes. Cercant la forma d’integrar, fer la síntesi i buscar acords entre les diferents expressions polítiques que existeixen a la nostra societat.”

L’assemblea va acabar recordant que “això va de cohesió social i convivència democràtica, que no podem acceptar construir un país d’un 50% contra un altre 50% de la societat. Que el diàleg i la negociació, s’ha d’acabar imposant i CCOO pensem que la solució final demana exercir el nostre dret irrenunciable d’exercir la sobirania popular: votar els nostres governants en eleccions lliures, votar el nostre futur en un referèndum vinculant i efectiu o al seu defecte votar un eventual acord que es pugui donar en una negociació.”

Segons CCOO, el sindicat defensarà prudència i estabilitat per garantir l’ocupació, els llocs de treball, l’economia productiva i les inversions a la comarca com una gran preocupació. També va expressar la posició del sindicat sobre la no-idoneïtat de portar aquest conflicte al centre de treball, ja que el criteri és que aquest conflicte no és laboral i que ha de tenir una expressió al carrer de caràcter social, àmplia i unitària. Es va dir de forma inequívoca que empresonar el Govern el passat dijous dia 2 va ser un despropòsit i que CCOO exigeix la seva llibertat i una crida a desjudicialitzar aquest conflicte.

Per últim es va fer un toc d’atenció al feixisme i a les actituds desacomplexades de l’extrema dreta que hem vist al carrer els últims dies, amb una certa impunitat, com un tema greu que hem de denunciar i combatre.

 

10/11/2017

 

© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies