Cobertura informativa per a l'1 d'octubre

CCOO a RTVE-Catalunya i a TVC defensen el dret a la informació


Adjuntem comunicats de premsa de la Secció Sindical de CCOO-RTVE-Catalunya i del Comitè d’Empresa de Televisió de Catalunya (TVC) sobre la cobertura informativa relacionada amb les actuacions de l’1 d’octubre:

NOTA DE PREMSA DE LA SECCIÓ SINDICAL DE CCOO-RTVE-CATALUNYA
Un cop més, lamentablement, avui hem pogut comprovar que la Corporació RTVE, com a servei públic essencial, ha vulnerat els drets a la lliure difusió i recepció d'informació veraç que es deu a la ciutadania en relació amb la consulta independentista de Catalunya.

Els serveis informatius de RTVE estan informant de manera esbiaixada i parcial, sense recollir la realitat dels fets. Ometen, entre altres elements, les càrregues policials.

La Corporació RTVE no ha realitzat cap cobertura informativa especial d'uns successos històrics a La 1 i a La 2. El canal 24 Horas sí ha realitzat una cobertura més àmplia, amb la participació de diferents tertulians, tot i que s’ha constatat un cop més la falta de pluralitat d'aquests.

La direcció de RTVE Catalunya tampoc no ha estat a l'altura de la situació, perquè no ha informat la ciutadania catalana mitjançant una programació especial. CCOO denunciem aquesta violació de drets davant el Consejo de Informativos.

UNA ASSOCIACIÓ DE GUÀRDIES CIVILS DENUNCIA UN REPORTER DE "TARDA OBERTA"
El Comitè d'Empresa de TV3 rebutja la denúncia de l'associació Unió de Guàrdies Civils contra el reporter del programa Tarda oberta de TV3, acusat de possibles delictes, que es vinculen amb el de "terrorisme", per desproporcionada i fora de lloc, ja que la situen en un àmbit delictiu del tot allunyat del context dels fets. La desaprovació professional i deontològica que mereix l'actuació del company, que ja va ser criticada pel Consell Professional de TV3, no justifica una demanda com l'esmentada, que porta al límit i exagera l'abast dels possibles danys al vehicle de la Guàrdia Civil sobre el qual es van produir els fets.

Per això demanem a l'associació denunciant que retiri els càrrecs i deixi que els fets s'avaluïn des de l'àmbit professional i de possible incompliment del Llibre d'Estil de la CCMA. L'actuació del company no es correspon amb la gravetat dels càrrecs imputats ni amb la duresa de les penes previstes en el Codi penal.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 2 d’octubre de 2017
02/10/2017

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.