Metodologia de la formació sindical

La metodologia que emprem a l'Escola de Formació Sindical, es basa en l'educació popular, desenvolupada per la formació de persones adultes i es basa en el principi de la coherència per aprendre a aprendre.

Les característiques més ressenyades d'aquesta metodologia són:

  • Democràtica.
  • Partir sempre de la persona que aprèn, de la seva experiència, de la seva realitat personal, del seu context laboral i social, i de les seves necessitats concretes per produir un aprenentatge significatiu.
  • Tenir en compte la realitat del grup d'aprenentatge. Importància de la vivència d'una identitat bàsica compartida; condició necessària perquè un grup d'aprenentatge funcioni com a tal; bàsic per unir els components d'una organització.
  • Un aprenentatge productiu, en el sentit que sempre ha d'obtenir-se un canvi com a "producte" o una proposta de canvi com a resultat de l'aprenentatge. A la vegada, ha de ser un aprenentatge motivador, i, per això, els objectius i la programació han de ser coherents entre si.
  • Principis d'educació intercultural.
  • Pluralisme ideològic
  • Potenciar el pensament alternatiu i desenvolupar la capacitat d'innovació i d'iniciativa a l'hora d'enfrontar-se als problemes de la realitat.

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.