Novetats de CCOO en relació amb el coronavirus


CCOO davant la crisi del coronavirus


CCOO afronta la crisi provocada pel coronavirus amb tres objectius

1.- Prioritzar la negociació amb els governs i les patronals per obtenir mesures generals, que evitin la individualització dels problemes i garanteixin la protecció a les persones afectades. Els criteris fonamentals són:

- Evitar els acomiadaments
- Assegurar que tothom cobri a final de mes
- Vetllar per la protecció dels col·lectius de personal sanitari, d’emergències i totes aquelles persones sobre les que recau l’acció
- Evitar un daltabaix econòmic i social derivat d’aquesta crisi

2.- Gestionar el conflicte a les empreses.
3.- Assessorar totes les persones que ho necessitin.


Notícies

CCOO reclama la definició i activació urgent del Pla per a la protecció social i la reactivació econòmica: amb prop de mig milió de persones registrades a l'atur i 100.000 empreses afectades per ERTOs no es pot esperar més

El mes d'abril es van pagar prop de 386.000 prestacions contributives, quan hi havia prop de 550.000 persones afectades per ERTOs a Catalunya.

02/06/2020

més informació »


Què és l'Ingrés Mínim Vital?

L'Ingrés Mínim Vital és una prestació no contributiva que vol prevenir i lluitar contra el risc de pobresa i exclusió social de les persones que viuen soles o que formin part d'una unitat de convivència sense recursos econòmics suficients per la cobertura de les seves necessitats bàsiques.

02/06/2020

més informació »


La plantilla de Nissan interpel·la Renault en defensa dels seus llocs de treball

Les treballadores i treballadors de Nissan continuen mobilitzant-se en defensa dels seus llocs de treball, i volen denunciar també davant de Renault, com a membre de l'aliança que gestiona la zona d'Europa, que la decisió de Nissan deixarà 25.000 famílies sense feina, amb tot el que això comporta. Amb aquesta nova protesta volen fer arribar el seu missatge alt i clar al president d'ANFAC i directiu de Renault, José Vicente de los Mozos, per dir-li que no es pot rentar les mans en aquest assumpte.

02/06/2020

més informació »


Entrevista a Javier Pacheco: 'Si nacionalitzem Nissan, què vendrem?'

Publicada al diari 'El Periódico de Catalunya' el dissabte 30 de maig del 2020.

02/06/2020

més informació »


Entrevista a Javier Pacheco al programa 'El matí de Catalunya Ràdio'

Divendres, 29 de maig del 2020.

29/05/2020

més informació »


Entrevista a Javier Pacheco al programa 'Notícies en xarxa' de La Xarxa

Divendres, 29 de maig del 2020.

29/05/2020

més informació »


'Lluita digital' 347. CCOO de Catalunya elabora una guia sindical en relació amb la utilització de proves per a la detecció del coronavirus per part de les empreses

En aquest número parlem de la guia sindical en relació amb la utilització de proves per a la detecció del coronavirus per part de les empreses; el tancament de les plantes de producció de Nissan a Catalunya; l'estudi sobre condicions sociolaborals de les treballadores de la llar llatinoamericanes a Barcelona, i la reincorporació progressiva d'empleades i empleats públics, entre altres informacions.

29/05/2020

més informació »


CCOO de Catalunya actualitza les guies sindicals per a l'elaboració de protocols per a la detecció de contagis i per a la protecció de la salut de les persones treballadores especialment vulnerables davant la COVID-19

Exigim que els canvis realitzats pel Ministeri de Sanitat i de la Generalitat de Catalunya respecte de la protecció i a la gestió de la baixa mèdica no deixin les persones treballadores més vulnerables exposades al risc de contagi.

29/05/2020

més informació »


La plantilla de Nissan es mobilitza en defensa dels llocs de treball

La lluita de les treballadores i treballadors de Nissan en defensa dels seus llocs de treball no s'atura. Demà divendres, 29 de maig, els comitès d'empresa de Nissan han convocat la plantilla a concentrar-se de les 11 a les 12.30 h davant els quatre concessionaris més importants que Nissan té a l'àrea de Barcelona.

28/05/2020

més informació »


Les entitats municipalistes i els sindicats CCOO i UGT es comprometen a treballar per un acord marc postCOVID-19 per homogeneïtzar criteris per al teletreball, la conciliació i el suport als més vulnerables

Reunió del dijous 28 de maig del 2020.

28/05/2020

més informació »


Nissan anuncia el tancament de les plantes de Catalunya

CCOO manifestem la notra oposició a la decisió de la multinacional Nissan de tancar les seves plantes a Catalunya. CCOO estarem al costat de les treballadores i treballadors i no descansarem fins a convèncer la multinacional de mantenir les operacions industrials a Espanya. Emplacem les institucions espanyoles, catalanes i municipals que treballin al nostre costat fins a tenir una solució.

28/05/2020

més informació »


CCOO i UGT convoquen vaga a Lidl per al proper dijous 4 de juny

Per la negativa de l'empresa per aplicar mesures que redueixin els riscos als quals està exposada la plantilla.

27/05/2020

més informació »


CCOO de Catalunya reclama mitjans perquè el SEPE pugui recuperar l'atenció personalitzada als demandants

El sindicat atén diàriament unes 100 reclamacions de persones que han tingut dificultats amb el cobrament i ha traslladat al SEPE 250 reclamacions col·lectives que afecten a més de 40.000 treballadors/es.

27/05/2020

més informació »


Tot sobre els ERTOs

Al llarg d'aquests mesos de pandèmia de la COVID-19, CCOO ha elaborat diversos materials en relació amb els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació o ERTO. Els reunim a continuació per a fer-los més accessibles i facilitar-ne la consulta.

27/05/2020

més informació »


CCOO rebutja el tancament de l'escorxador municipal de Mercabarna

CCOO denuncia que, amb aquesta decisió, l'Ajuntament de Barcelona, com a accionista principal de Mercabarna, aposta per la destrucció d'ocupació i de teixit productiu, trenca la cadena de valor, en comptes de buscar solucions de continuïtat, i contraria el discurs de defensa dels serveis públics i essencials, com és el sector de l'alimentació, que s'ha estat donant durant la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19.

27/05/2020

més informació »


Guies de salut laboral en relació amb la COVID-19

El Departament de Salut laboral de CCOO de Catalunya recull en aquest espai les diverses guies sobre salut laboral dedicades a la COVID-19 que s'han elaborat al llarg d'aquests mesos de pandèmia.

27/05/2020

més informació »


CCOO celebra el reconeixement d'accident de treball als contagis per COVID-19 del personal de centres sanitaris i sociosanitaris

La Federació de Sanitat del sindicat demana també preveure incapacitats permanents futures.

27/05/2020

més informació »


La Federació d'Educació de CCOO rebutja la reforma curricular de la formació professional (FP) tirada endavant pel Departament d'Educació sense consens i en situació d'emergència sanitària educativa

Per la retirada definitiva.

27/05/2020

més informació »


Declaració sindical francoalemanya: per un rellançament europeu ambiciós

Els sindicats DGB, CFDT, CGT, FO, CFTC i UNSA lamenten la manca de consulta entre els estats membres en l'inici de la pandèmia, el que pot haver portat a decisions descoordinades, fins i tot en detriment de cada un d'ells. Necessitem una estratègia de recuperació efectiva, que ha d'anar més enllà dels 500.000 milions d'euros anunciats per França i Alemanya. El pla de recuperació ha d'anar acompanyat d'un nou i ambiciós marc financer plurianual augmentat a el menys a el 2% de l'PIB europeu.

26/05/2020

més informació »


Aquesta crisi no l'han de pagar els treballadors i treballadores autònoms

Aquesta crisi no l'han de pagar els treballadors i treballadores autònoms, que han de poder fer la seva feina en condicions segures.

26/05/2020

més informació »


Els comitès de Nissan faran una acció a Barcelona per reivindicar el futur de la multinacional a Catalunya

Els comitès d'empresa de Nissan estan preparant una acció per reivindicar el futur industrial i dels llocs de treball de les fàbriques que la multinacional té a Catalunya, que tindrà lloc aquest dimarts, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Així mateix, valoren positivament que gràcies a la pressió de la demanda judicial per vulneració de vaga, Nissan no apliqui l'ERTO. D'altra banda, avui s'han reunit amb el secretari general d'Indústria, que els ha traslladat el compromís del Ministeri en defensa de les plantes de Nissan i dels llocs de treball.

25/05/2020

més informació »


Mesures generals per als centres d'atenció a les persones sense llar en relació amb la COVID-19

Hi ha diverses mesures generals per als centres d'atenció a les persones sense llar en relació amb la COVID-19, que afecten tant als professionals i persones voluntàries, pel que fa a l'accés i l'organització dels serveis i per reforçar la prevenció.

25/05/2020

més informació »


Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya celebra una assemblea virtual

Demà dimarts, 26 de maig, a les 12 hores, al canal de YouTube del sindicat (https://youtu.be/Tejx-gbtHYs) i pel web www.ccoo.cat.

25/05/2020

més informació »


CCOO s'oposa al tancament de l'escorxador municipal de Mercabarna i reclama una solució de continuïtat per a la plantilla

El comitè d'empresa de Condialiment s'oposa frontalment al tancament de l'escorxador i denuncia que amb aquesta mesura es posen en risc més de 120 llocs de treball directes, a més de tot el personal d'empreses auxiliars que donen suport a l'activitat. CCOO d'Indústria dona suport a la plantilla de Condialiment i denuncia que una empresa de caràcter públic com és Mercabarna destrueixi teixit industrial i ocupació en un moment que és més necessari que mai reforçar la indústria. A més, considera inadmissible que l'Ajuntament prengui la decisió de tancar l'escorxador.

22/05/2020

més informació »


Reunió dels comitès d'empresa de Nissan amb el Ministeri d'Indústria

Serà dilluns 25 de maig, a les 10 hores.

22/05/2020

més informació »


CCOO denuncia que queda massa gent sense cobrar la seva prestació

Malgrat l'esforç del SEPE i de la contractació de més de 80 assessors/es suplementaris, no s'està donant cobertura a les reclamacions de moltes treballadores i treballadors que en alguns casos no han cobrat des del març.

22/05/2020

més informació »


CCOO exigeix una rectificació del Departament d'Educació per la gestió del retorn als centres educatius

Pla de reobertura sense negociació sindical.

21/05/2020

més informació »


CCOO alerta d'un retorn als centres educatius imposat i sense garanties

La Federació d'Educació ha reclamat en tot moment al conseller d'Educació un espai de diàleg i negociació.

20/05/2020

més informació »


CCOO manifesta la seva indignació amb el posicionament del Consell Comarcal del Vallès Occidental envers la situació de risc de les treballadores del Servei d'Atenció Domiciliària

Sense mitjans de protecció adequats ni reconeixement a la seva tasca durant la pandèmia de coronavirus.

20/05/2020

més informació »


CCOO critica que Funció Pública de la Generalitat decideixi unilateralment la reincorporació progressiva d'empleades i empleats públics

Les mesures graduals i segures per a la reincorporació al treball presencial proposades pel sindicat són rebutjades; d'altra banda, el personal d'educació i de sanitat queda fora de les prioritats de l'Administració malgrat estar en primera línia davant la crisi de COVID-19.

20/05/2020

més informació »


CCOO de Catalunya presenta una guia sindical en relació amb la utilització de proves per a la detecció de coronavirus per part de les empreses

L'avenç en les fases de la desescalada depèn en bona mesura que el Departament de Salut garanteixi, a través de l'atenció primària del servei púbic de salut, poder realitzar proves PCR en un termini de 24 hores des de l'inici dels símptomes.

20/05/2020

més informació »


CCOO exigeix un retorn als centres educatius amb les màximes garanties de seguretat

La Federació d'Educació del sindicat considera “una vergonya” la gestió del Departament d'Educació.

19/05/2020

més informació »


El personal d'atenció domiciliària no ha de pagar la crisi del coronavirus

Com a personal d'atenció domiciliària has de poder fer la feina en condicions òptimes i no has de pagar la crisi del coronavirus.

19/05/2020

més informació »


El CITE de CCOO de Catalunya presenta un estudi sobre condicions sociolaborals de les treballadores de la llar llatinoamericanes a Barcelona

De la precarietat i pobresa a la pobresa severa, la misèria i sense llar.

19/05/2020

més informació »


Javier Pacheco: "La huelga de Nissan en el estado de alarma"

Article publicat a 'El País' (18-5-2020).

18/05/2020

més informació »


Javier Pacheco: "Un futuro para Nissan ya"

Article publicat a 'sinpermiso.info' (17-5-2020).

18/05/2020

més informació »


CCOO proposa al nou equip de govern de Badalona la creació d'un Consell de Diàleg Social per abordar la crisi social i econòmica a la ciutat

Nou alcalde, escollit el passat 12 de maig.

15/05/2020

més informació »


CCOO de Catalunya demana més mitjans per als serveis públics d'ocupació perquè puguin atendre degudament l'allau de reclamacions que s'està produint

El sindicat atén més de 100 trucades diàries amb consultes sobre les prestacions i ha traslladat 140 reclamacions col·lectives que afecten més de 12.000 persones treballadores al SEPE.

15/05/2020

més informació »


'Lluita digital' 346. Hauran de comptar amb nosaltres

En aquest número parlem de la crisi del coronavirus, de les accions telemàtiques que es van fer l'1 de Maig, de l'adequació de la quota d'afiliació a les persones que han perdut ingressos i de l'atur registrat el mes d'abril, entre altres informacions.

15/05/2020

més informació »


CCOO critica que l'Hotel H10 Princess de Salou abandoni les treballadores i treballadors fixos discontinus

Vídeo per denunciar una situació injusta i discriminatòria.

15/05/2020

més informació »


Les reivindicacions de més seguretat i menys precarietat a la petroquímica de Tarragona segueixen ben vives

La Coordinadora de delegats i delegades de CCOO dels polígons petroquímics nord i sud de Tarragona s'ha reunit per analitzar la situació actual al sector, on s'ha evidenciat que la precarietat segueix ben present i afecta especialment les empreses auxiliars, la majoria de les quals han presentat ERTO. També s'ha tractat la represa de l'activitat a IQOXE, davant la qual CCOO adverteix que no pot ser a qualsevol preu i vetllarà perquè es garanteixi la seguretat per sobre de tot.

15/05/2020

més informació »


Javier Pacheco i Miguel Ángel Boiza: "Una alternativa viable"

Article publicat a 'La Vanguardia' (15-5-2020).

15/05/2020

més informació »


CCOO denuncia la negativa de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona a fer les proves de la COVID-19 al personal de neteja

La direcció només fa la prova al personal sanitari que ho demana.

15/05/2020

més informació »


CCOO de Catalunya valora positivament l'acord de pròrroga dels ERTO

CCOO i UGT van signar dilluns a Madrid un acord amb el Govern de l'Estat i les patronals. Aquest acord permet mantenir la situació d'ERTO per a gairebé quatre milions de persones, assegurant-los ingressos fins al 30 de juny.

14/05/2020

més informació »


CCOO de Catalunya, UGT de Catalunya, Foment del Treball i Pimec adrecen una carta al Govern de Catalunya on sol·liciten la convocatòria urgent de la Comissió de Seguiment del Diàleg Social

Consell del Diàleg Social constituït el passat 30 d'abril.

14/05/2020

més informació »


Els sindicats dels Quatre Motors per a Europa demanen al president de la Generalitat un espai de diàleg

Regions de Catalunya, Llombardia, Alvèrnia - Roine - Alps i Baden-Württemberg.

14/05/2020

més informació »


CCOO de Catalunya denuncia que, malgrat l'escenari de deflació, l'increment del preu de productes essencials pressiona amb força la renda disponible de les llars

Valoració de les dades de l'IPC d'abril del 2020.

14/05/2020

més informació »


CCOO reobre els seus locals arreu de Catalunya per complementar l'atenció en línia i telefònica

El sindicat es suma a la campanya de locals segurs contra les violències masclistes.

13/05/2020

més informació »


CCOO denuncia la falta de respecte del conseller Puigneró envers les persones que treballen a la Generalitat de Catalunya

Declaracions del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat.

13/05/2020

més informació »


CCOO denuncia l'ETT Aldia a la Inspecció de Treball per no garantir la seguretat i la salut dels temporers

CCOO denuncia que no es compleixen les mesures de prevenció de riscos i de seguretat establertes pels governs català i estatal per protegir la salut dels temporers contractats a través de l'ETT Aldia ni al lloc de treball ni als allotjaments. CCOO també alerta que l'ETT està pagant a aquests temporers per sota del que estableix el SMI i que, quan alguns van reclamar que se'ls pagués el que corresponia, l'ETT els va acomiadar.

12/05/2020

més informació »


La Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya reivindica la infermera com a eix central de les cures

En el Dia Internacional de la Infermera, 12 de maig.

12/05/2020

més informació »


CCOO de Catalunya exigeix que les prestacions per desocupació es paguin d'immediat per evitar que els retards comportin extrema vulnerabilitat per a massa llars

El coll d'ampolla en la tramitació de prestacions i reclamacions comporta situacions d'insolvència i el sindicat exigeix recursos extraordinaris i immediats i més proactivitat entre els serveis públics d'ocupació.

12/05/2020

més informació »


Assemblea virtual de Joves de CCOO de Catalunya

L'Assemblea de Catalunya tindrà un format telemàtic per garantir, d'igual forma, tant la presència com la seguretat de totes les participants. Així doncs, fins el 14 de maig s'ha habilitat el correu organitzacio@ccoo.cat per fer arribar les candidatures de la delegació final que assistirà a la Conferencia Confederal de Juventud (en comptes de presencialment com a les anteriors assemblees).

12/05/2020

més informació »


CCOO denuncia que més de la meitat de la plantilla de l'ONCE no ha cobrat la prestació d'atur

El passat 5 d'abril l'empresa va presentar l'ERTO i s'havia de cobrar el 10 de maig.

12/05/2020

més informació »


Els sindicats de l'Ajuntament de Barcelona donen 130.000 euros al Consorci Sanitari de Barcelona i a la Creu Roja per lluitar contra la COVID-19

Diners destinats al Fons de Cultura i Esports gestionats per la Junta de Personal i el Comitè d'Empresa de l'Ajuntament.

11/05/2020

més informació »


CCOO, UGT i IAC exigeixen la convocatòria de la Mesa General de Negociació de la Funció Pública

Negociació de les condicions de la desescalada.

11/05/2020

més informació »


CCOO ofereix l'adequació de la quota d'afiliació a les persones que han perdut ingressos i també facilitats per a les noves afiliacions

La Comissió Executiva de CCOO de Catalunya va aprovar el 5 de maig, diverses mesures per a les persones afiliades amb pèrdua d'ingressos atesa la crisi de la COVID-19. Les mesures preveuen reduccions temporals de la quota i l'accés als serveis jurídics i a l'assessorament amb preus reduïts per a les noves afiliacions amb ingressos inferiors als 14.000€ anuals.

11/05/2020

més informació »


El Tribunal Laboral de Catalunya reprèn la seva activitat a partir de l'11 de maig

El Tribunal Laboral potenciarà la celebració dels seus procediments de conciliació, mediació i arbitratge pel sistema "en línia".

11/05/2020

més informació »


CCOO adverteix que PortAventura continua abandonant a la seva plantilla

Després d'haver anunciat un complement salarial durant la durada de l'ERTO, l'empresa ara es desdiu.

08/05/2020

més informació »


CCOO de Catalunya exigeix a la Generalitat la publicació immediata de la convocatòria per sol·licitar els ajuts per pagar el lloguer de l'habitatge habitual

Dilació de la convocatòria.

08/05/2020

més informació »


Les escoles Vedruna pressionen les seves treballadores i treballadors perquè donin un 10 % del seu sou

La Federació d'Educació de CCOO ho denuncia.

08/05/2020

més informació »


CCOO de Catalunya reivindica una sortida justa i solidària a la crisi sanitària i econòmica produïda per la COVID-19

Aquest 9 de maig, un Dia d'Europa més important que mai per a la reivindicació d'una Europa solidària.

08/05/2020

més informació »


CCOO de Catalunya dona suport a les mesures fiscals urgents que reclama la Plataforma per una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària amb ingressos anuals addicionals de 34.301 milions d'euros

Els 15 paquets de mesures fiscals per a respondre des del lideratge públic i social a la crisi econòmica derivada de la COVID-19 faciliten recursos per fer front a la caiguda d'ingressos que pot ser superior als 40.000 milions.

07/05/2020

més informació »


CCOO de Catalunya, establiment segur contra la violència masclista

CCOO de Catalunya se suma a la iniciativa “Establiment segur contra la violència masclista", promoguda conjuntament per l'Institut Català de les Dones i els Mossos d'Esquadra, amb l'objectiu que les dones en situació de violència masclista comptin al llarg del confinament amb el suport del sindicat per trucar al 900900120 o al 112

06/05/2020

més informació »


CCOO de Catalunya valora el pla de xoc per a l'ocupació aprovat ahir per decret llei, però reclama que s'ampliï l'enfocament per garantir el dret a l'ocupació de tots els treballadors i treballadores afectats per la crisi

Els programes i línies aprovades ahir pel Govern suposen un esforç pressupostari important (més de 59 milions d'euros), però han de ser complementats amb polítiques actives que vagin més enllà de les 4.300 persones que se'n beneficiaran directament i amb un enfocament també sectorial.

06/05/2020

més informació »


CCOO de Catalunya reclama la màxima agilitat en el pagament de les prestacions

El sindicat denuncia que no s'estan atenent les reclamacions. Entre 70.000 (SEPE) i 244.000 (SOC) persones encara no han cobrat les prestacions per ERTO.

06/05/2020

més informació »


CCOO demana que el personal de neteja de centres sanitaris i residències sigui enquadrat amb els grups de risc davant la COVID-19

Mesures per posar en valor la feina de les netejadores.

06/05/2020

més informació »


CCOO denuncia que Ambulàncies Domingo obliga la plantilla a rentar la roba de feina i els EPIs al seu domicili

L'empresa es nega a complir les mesures cautelars estimades pel Jutjat Social número 32 de Barcelona.

06/05/2020

més informació »


Violències masclistes en època de confinament

La situació de confinament derivada de la pandèmia per la COVID-19 comporta, per a milers de dones que pateixen violència masclista, l'obligació de conviure amb el seu agressor. Aquesta circumstància implica una situació de risc per a ella i per a les seves criatures, en cas que en tingui.

05/05/2020

més informació »


Els punts foscos del teletreball

Aquests dies d'estat d'alarma com a conseqüència del coronavirus s'ha posat en pràctica a moltes empreses el teletreball, quan aquesta modalitat de treball encara no havia estat prou instaurada en el món del treball ni en la negociació col·lectiva.

05/05/2020

més informació »


Dones del món rural: crisi sobre crisi

Al món rural el treball de les dones ha estat i és moltes vegades invisible, tant el de les que es dediquen directament al sector primari com el de les que pertanyen a altres sectors d'activitat. Passa el mateix amb el treball no remunerat, que supleix la manca o l'escassetat de serveis públics, especialment els referents a la cura i l'atenció a les persones dependents. En llocs on la població està molt envellida, aquestes feines, quan esdevenen remunerades fora de l'economia informal, molts cops són la sortida al mercat laboral assalariat i, tot i ser precàries, són la manera d'obtenir uns ingressos que assegurin una autonomia econòmica actual i futura.

05/05/2020

més informació »


Pandèmies: el desproporcionat risc per a la salut de les dones treballadores

Els informes epidemiològics respecte de la COVID-19 ens indiquen que existeix una probabilitat més elevada de mort entre els homes que entre les dones. En canvi, les dades publicades sobre els contagis confirmats (resultats de laboratori) ens mostren que està afectant més les dones.

05/05/2020

més informació »


CCOO denuncia multitud de retards i errors en el cobrament de les prestacions per ERTOs en el sector del lleure educatiu i sociocultural

Greus perjudicis per a més de 1.500 de treballadores.

05/05/2020

més informació »


Uns serveis públics per superar la COVID-19 i assolir l'estat del benestar que la ciutadania necessita

Aquesta nova crisi ha evidenciat la necessitat de comptar amb un sistema sanitari públic fort, un sistema àgil i eficient de cura i d'educació, més recursos i més personal en la tramitació administrativa i en la justícia —per al reconeixement o la salvaguarda de drets—, en les emergències i en la resta de col·lectius que garanteixen la seguretat pública i la convivència.

05/05/2020

més informació »


CCOO i UGT acusen el president de Correos de voler utilitzar els sindicats per rentar la seva imatge personal ocultant la conflictivitat laboral, el desgavell de gestió existent i la pèssima gestió de la crisi sanitària

L'empresa postal pública és el segon àmbit en número de personal afectat per coronavirus després del sanitari.

05/05/2020

més informació »


Confinament, treball domèstic i drets de conciliació

La crisi sanitària, econòmica i social provocada per la COVID-19 ens situa en la dualitat d'encarar situacions que no havíem viscut mai, al mateix temps que veiem com determinats patrons es reprodueixen tossudament en el mateix sentit que en crisis anteriors. Només cal que analitzem quin és l'impacte de gènere de les mesures de contenció i de les conseqüències econòmiques, laborals i socials d'aquesta crisi.

05/05/2020

més informació »


Les cures domèstiques, al centre de l'economia i la societat

Des de l'economia feminista es reivindica la necessitat del reconeixement del treball de cures no remunerat com a part del circuit econòmic, ara invisibilitzat i relegat a l'espai privat, i es qüestiona l'economia clàssica que permet la divisió sexual del treball, que no atorga la categoria econòmica a les tasques domèstiques.

05/05/2020

més informació »


Primer, les persones: cures i sostenibilitat de la vida

La situació provocada per la COVID-19 ha posat en evidència la profunditat de la crisi de les cures. Una crisi que s'explica perquè les polítiques públiques i socials no han posat al centre les persones i la sostenibilitat de la vida com a objectiu clau. Com assenyala l'economia feminista, la vida i la societat no es podrien entendre ni serien viables sense el treball de cura que garanteix la reproducció de la vida humana, una part important de les necessitats bàsiques de les persones i que les persones estiguem en condicions de participar en el treball remunerat, tot això en un planeta que dona els elements clau per a la vida. En altres paraules, el treball de cura és imprescindible per a la sostenibilitat de la vida.

05/05/2020

més informació »


CCOO alerta que la crisi sanitària, l'estat d'alarma i la paràlisi econòmica deixen al límit de la subsistència gran part de la població treballadora

Les greus conseqüències de la parada per l'estat d'alarma deixen en situació límit a moltes persones, i per això reclamen mesures urgents de protecció social, manteniment de l'ocupació i activació del mercat de treball.

05/05/2020

més informació »


CCOO insisteix que és imprescindible garantir les mesures de protecció per a les persones treballadores al sector del comerç i la clientela

Davant l'obertura de l'activitat comercial en temps de desescalada de coronavirus.

04/05/2020

més informació »


CCOO i UGT demanem una reunió a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i a l'Associació Catalana de Municipis (ACM) per abordar el procés de “desescalada” a l'Administració local

Crisi de coronavirus.

04/05/2020

més informació »


Alba Garcia: "Apunts de la crisi de la COVID-19 amb ulleres liles"

Article publicat a Catalunya Press el divendres 1 de maig del 2020.

04/05/2020

més informació »


Entrevista a Javier Pacheco al programa 'Hora 14' de la Cadena SER

Divendres 1 de maig de 2020.

01/05/2020

més informació »


Actes del Primer de Maig de 2020

Recull audiovisual. Enguany el lema és 'Salut, treball i justícia social. La prioritat és la vida'. Malgrat la situació de crisi sanitària i social per coronavirus que no permet celebrar actes massius, CCOO de Catalunya vol expressar unes reivindicacions ben presents i necessàries en defensa de la classe treballadora.

01/05/2020

més informació »


Carta de Montse Ros al diari 'ARA'

Publicada el divendres 1 de maig de 2020.

01/05/2020

més informació »


Javier Pacheco: 'Hauran de comptar amb nosaltres'

Article publicat a 'El Punt/AVUI' (1-5-2020).

01/05/2020

més informació »


Entrevista a Javier Pacheco a 'Nació Digital'

Dijous 30 d'abril del 2020.

01/05/2020

més informació »


Javier Pacheco: "Si no es deroga la reforma laboral, el desconfinament ens condemnarà a la precarietat"

Entrevista a 'Via Empresa' el divendres 1 de maig del 2020.

01/05/2020

més informació »


Entrevista a Javier Pacheco al programa 'El matí de Catalunya Ràdio' sobre el Primer de Maig

Divendres, 1 de maig del 2020.

01/05/2020

més informació »


Recomanacions per a la protecció de la salut en la represa de l'activitat laboral

El retorn al treball ha de ser controlat, ordenat i progressiu i, per això, l'empresa ha de tenir un pla de contingència consensuat amb els teus i les teves representants i que inclogui una avaluació específica i mesures concretes per a cada tasca i cada lloc de treball. Davant de qualsevol dubte o incompliment per part de l'empresa, contacta amb els teus delegats i delegades de CCOO, o directament amb el teu sindicat.

30/04/2020

més informació »


CCOO alerta dels problemes per al reconeixement de prestacions d'atur a les persones amb contractes fixos discontinus

El sindicat denuncia que la nova instrucció del SEPE no l'apliquen per igual les seves mateixes delegacions.

30/04/2020

més informació »


CCOO de Catalunya demana que s'activi de manera immediata el diàleg social permanent per poder construir el camí de la reactivació econòmica i garantir l'ocupació i la cohesió social

Acte històric de constitució del Consell del Diàleg Social de Catalunya per via telemàtica.

30/04/2020

més informació »


CCOO i UGT denuncien que Correos precipita en una setmana la desescalada de la majoria dels 53.000 treballadors i treballadores, arriscant de nou la plantilla

A pesar del pla del govern escalonat en dos mesos i la pròrroga del reial decret d'estat d'alarma per coronavirus.

30/04/2020

més informació »


CCOO de Catalunya presenta un audiovisual amb el missatge ‘Hauran de comptar amb nosaltres', i convida a la participació en una gran manifestació virtual a les xarxes socials pel Primer de Maig de 2020

Actes commemoratius del sindicat.

30/04/2020

més informació »


CCOO denuncia que Konica Minolta vol acomiadar el 15 % de la seva plantilla a Catalunya ignorant les mesures del govern per esmorteir la crisi per coronavirus

El sindicat recorda a l'empresa que no és el moment d'acomiadar i que a la companyia no sobra ningú.

30/04/2020

més informació »


La Federació d'Educació de CCOO rebutja la reforma curricular de la Formació Professional (FP) plantejada pel Departament d'Educació per inútil i obsoleta

El que l'FP necessita és reforçar tallers i aules pràctiques als centres educatius i un pla de mesures consensuat amb les empreses.

30/04/2020

més informació »


Des de CCOO de Catalunya donem suport a la campanya de les PAH de Catalunya #EnQuéCasaMeQuedo per exigir reallotjaments dignes

Especialment durant l'emergència sanitària provocada per la COVID-19.

30/04/2020

més informació »


CCOO de Catalunya elabora un informe sobre les mancances amb què els professionals sanitaris s'enfronten a la COVID-19

Enquesta elaborada per la Federació de Sanitat.

30/04/2020

més informació »


CCOO aconsegueix que el personal d'Ambulàncies Domingo tampoc no hagi de rentar la roba de feina i els EPIs al seu domicili

Nova interlocutòria del TSJC al sector d'ambulàncies.

29/04/2020

més informació »


Celebrada l'assemblea de delegats i delegades telemàtica amb el lema 'Hauran de comptar amb nosaltres'

A dos dies del Primer de Maig, festa dels treballadors i treballadores, s'han explicat a través del canal de youtube de CCOO de Catalunya, les reivindicacions laborals i socials en l'actual situació de confinament per coronavirus. Amb presentació de Belén López, responsable de Comunicació de CCOO de les Comarques Gironines, hi han intervingut Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, i Cristina Torre, secretària d'Acció Sindical de CCOO de Catalunya, i hem projectat testimonis de representants de diversos sectors que han estat essencials en aquesta crisi i que han patit mancances en la protecció de la seva salut en el lloc de treball.

29/04/2020

més informació »


CCOO de Catalunya considera que el criteri principal per a la recuperació de l'activitat laboral ha de ser l'establiment de mesures preventives i de protecció als llocs de treball davant la COVID-19

Davant el pla de recuperació de l'activitat, el sindicat reclama a la Generalitat l'inici del diàleg social per acordar mesures de reactivació econòmica i protecció social.

29/04/2020

més informació »


Javier Pacheco: 'L'economia no pot subordinar els drets essencials que tenim com a societat'

Entrevista al programa 'En Directe a Ràdio 4' el dimarts 28 d'abril de 2020.

28/04/2020

més informació »


CCOO denuncia que el Govern de la Generalitat improvisa mesures del tot insuficients per pal·liar la crisi social

El sindicat critica que el Govern de la Generalitat hagi reorientat una partida pressupostària destinada a cobrir la vulnerabilitat alimentària a la ciutadania: cal que el Govern iniciï el diàleg social i renunciï a la improvisació.

28/04/2020

més informació »


CCOO alerta de la necessitat de revertir de manera urgent la situació d'ofec de molts sectors productius i que aquesta crisi no la pagui, de nou, la classe treballadora

Valoració de les dades de l'EPA del primer trimestre del 2020

28/04/2020

més informació »


Javier Pacheco: 'Com de necessària és la pell, el contacte per construir relacions'

Entrevista a 'El Punt/AVUI' el dissabte 25 d'abril del 2020.

28/04/2020

més informació »


CCOO de Catalunya celebra una assemblea de delegats i delegades telemàtica amb el lema 'Hauran de comptar amb nosaltres'

Demà dimecres, 29 d'abril, a les 12 hores, al canal youtube del sindicat (https://youtu.be/QBx84maWo9M) i pel web www.ccoo.cat.

28/04/2020

més informació »


CCOO de l'Ajuntament de Reus critica les retallades que està patint la plantilla de l'Hospital Universitari de Sant Joan

No han cobrat el complement de productivitat del 2019.

27/04/2020

més informació »


Mesures per a treballadors i treballadores autònoms davant la crisi del coronavirus

El Govern de l'Estat i la Generalitat de Catalunya han decretat diverses mesures per a treballadors i treballadores autònoms davant la crisi del coronavirus entre les que hi ha una prestació econòmica extraordinària per cessament d'activitat, l'ajornament de les quotes de la Seguretat Social, l'ajornament del pagament de la hipoteca de l'habitatge habitual, l'accés a línies de crèdit addicionals de l'ICO o una prestació econòmica de fins a 2.000 euros

27/04/2020

més informació »


CCOO de Catalunya presenta l'Informe de salut laboral amb l'anàlisi de danys a la salut en el 2019 i critica la gestió preventiva en el marc de la crisi sanitària de la COVID-19

La manca d'integració de la prevenció de riscos en la gestió de les empreses i les limitacions en la participació dels representants de les persones treballadores han estat un factor clau per dificultar el control de la pandèmia. El 32 % de les consultes rebudes per CCOO de Catalunya des de del 13 de març han estat de salut laboral, prop de 16.000.

24/04/2020

més informació »


CCOO denunciem que la manca de consens sobre les mesures de seguretat en la campanya agrícola d'enguany generarà conflictes laborals i socials

CCOO d'Indústria denuncia que la patronal pretén tirar endavant la campanya agrícola sense garantir la seguretat de les persones que hi treballen, cosa que pot posar en risc la salut pública. CCOO rebutja frontalment bona part de les propostes patronals, que estan molt per sota de les recomanacions i normes de salut pública decretades en l'estat d'alarma i que són d'obligat compliment per a tots els empresaris, empreses i persones treballadores de tots els sectors econòmics.

24/04/2020

més informació »


1 de Maig: "Salut, treball i justícia social. La prioritat és la vida"

CCOO de Catalunya celebrarà un any més l'1 de Maig i ho farà mentre patim una pandèmia i hi ha treballs imprescindibles per a la subsistència, la seguretat i la salut col·lectives i que no són sempre els més valorats ni socialment ni salarialment.

24/04/2020

més informació »


28 d'abril, Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball

L'epidèmia de la COVID-19 revela la feblesa de la prevenció de riscos laborals a Catalunya. Les deficiències en la prevenció de riscos que hem pogut veure des de l'inici d'aquesta crisi, en la qual moltes empreses han aprofitat la situació per intentar evitar d'aplicar mesures organitzatives i higièniques, allà on sí que era possible, recorrent a l'argument de falta d'equips de protecció individual per no fer front a la seva responsabilitat en la protecció de la salut de les persones treballadores, i en la qual els serveis de prevenció, especialment els aliens, han estat els grans absents.

24/04/2020

més informació »


El personal d'ambulàncies ja no haurà de rentar la roba de treball i els EPI al seu domicili

El TSJC estima la sol·licitud de mesures cautelars interposada per CCOO.

23/04/2020

més informació »


El Departament d'Interior deixa de fer tests de la COVID-19 als Mossos d'Esquadra confinats i els castiga per no poder incorporar-se

CCOO critica que s'imposi als agents que “tornin” les hores que han d'estat absents de la feina, amb incompliment d'una ordre judicial.

22/04/2020

més informació »


CCOO dona suport a mesures amb perspectiva de gènere per a superar la crisi de la COVID-19

Document del Grup de Treball de Violències Masclistes del Consell Nacional de Dones de Catalunya.

21/04/2020

més informació »


Materials informatius sobre la COVID-19 en diferents llengües

El Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers de CCOO de Catalunya ha elaborat diversos materials informatius sobre la COVID-19 en diferents llengües

21/04/2020

més informació »


CCOO denuncia 19 acomiadaments a l'empresa de logística Luís Simões, subministradora de la planta de Coca-Cola a Martorelles

Conductors acomiadats per causes tècniques i econòmiques, tot i que l'empresa continua treballant a ple rendiment.

21/04/2020

més informació »


CCOO reclama al Govern que reconegui la tasca dels treballadors i treballadores dels serveis públics i els pagui tot allò que els deu

Amb l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat aquest divendres.

21/04/2020

més informació »


28 d'abril, un homenatge a les víctimes de la COVID-19 i a la feina dels treballadors i treballadores dels serveis essencials

La pandèmia posa en evidència que la salut laboral i la salut pública són drets que han de prioritzar-se per sobre de qualsevol altre.

21/04/2020

més informació »


Els treballadors i treballadores de la logística no han de pagar la crisi del coronavirus

Els treballadors i treballadores de la logística no han de pagar la crisi del coronavirus i han de poder fer la teva feina en condicions segures.

21/04/2020

més informació »


Javier Pacheco, Joan Carles Gallego, Joan Coscubiela i José Luis López Bulla: 'Un pacto por la reconstrucción'

Article publicat a eldiario.es (21-4-2020).

21/04/2020

més informació »


CCOO considera que la formació professional (FP) necessita mesures compromeses i consensuades

Davant la crisi sanitària de la COVID-19.

20/04/2020

més informació »


CCOO observa irresponsabilitat per part d'Aigües de Lleida (FCC-Aqualia) quan obliga la plantilla a reprendre ara les lectures de comptadors

Riscos al sector de l'aigua: a A igües de Lleida (FCC-Aqualia), aquesta setmana han donat ordre de reprendre les lectures de comptadors, treball que es pot fer fent lectures estimades sense posar en risc a ningú.

20/04/2020

més informació »


Acord de col·laboració de CCOO de Catalunya i UATAE Catalunya per a l'assessorament al treball autònom

Davant la situació de crisi sanitària per coronavirus.

20/04/2020

més informació »


Ricard Bellera: 'Ordre de prioritats'

Article publicat a 'El Punt/AVUI' (18-4-2020).

18/04/2020

més informació »


La Inspecció de Treball dona la raó a CCOO perquè treballadors fixos discontinus de l'hostaleria puguin cobrar la prestació d'atur

Algunes empreses els han aplicat acomiadaments col·lectius a pesar de la prohibició per la situació de crisi per coronavirus.

17/04/2020

més informació »


Cartografia d'iniciatives post COVID-19 a Europa

CCOO de Catalunya ha elaborat un resum amb les iniciatives europees que s'estan plantejant a diversos països de cara a l'escenari posterior a la COVID-19.

17/04/2020

més informació »


Els caixers i caixeres de supermercat no han de pagar la crisi del coronavirus

Els caixers i caixeres de supermercat no han de pagar la crisi del coronavirus. És per això que, si treballes de caixer o caixera, has de poder fer la teva feina en condicions segures.

17/04/2020

més informació »


CCOO a l'Hospitalet treballa en conjunt amb agents socials, ajuntament i altres entitats per donar respostes davant la crisi provocada per la COVID-19

Crisi del coronavirus.

17/04/2020

més informació »


Presentat l'informe anual sobre pobresa laboral

Roda de premsa telemàtica del dijous 16 d'abril del 2020.

16/04/2020

més informació »


CCOO i UGT denuncien que la plantilla de Correos és la de major índex de contagis per coronavirus del país després de la sanitària

Més de 3.000 casos, 836 treballadors i treballadores positius i gairebé 2.200 en quarantena a tot l'Estat.

16/04/2020

més informació »


Si la teva empresa no compleix les normes de seguretat davant el coronavirus et donem suport per denunciar-la

CCOO de Catalunya posa a la disposició de tots els treballadors i treballadores una via per canalitzar els incompliments de les mesures de seguretat davant el coronavirus que es produeixin en les empreses.

15/04/2020

més informació »


Davant de la davallada de l'IPC el mes de març, CCOO de Catalunya reclama un màxim esforç per donar estabilitat a les rendes de les llars i més control per evitar abusos de distribuïdors i intermediaris

Valoració de les dades de l'IPC de març de 2020.

15/04/2020

més informació »


CCOO i UGT de l'Anoia demanen la creació d'un espai de concertació social al territori

Crisi sanitària pel coronavirus.

15/04/2020

més informació »


Auxiliars de geriatria davant la COVID-19

Com a auxiliar de geriatria has de poder fer la teva feina en condicions segures. Si la residència geriàtrica no et facilita les mesures necessàries per garantir la teva seguretat a la feina, truca a CCOO al 933 100 000.

15/04/2020

més informació »


CCOO denunciarà a Inspecció de Treball els incompliments de les mesures de seguretat als centres de treball i demana a la Generalitat la dotació dels recursos necessaris per donar-hi resposta

Es constata un augment molt moderat de l'activitat, fins i tot inferior a la situació anterior al 30 de març.

14/04/2020

més informació »


CCOO elabora un decàleg del teletreball d'emergència de l'entorn educatiu

Crisi sanitària pel coronavirus.

14/04/2020

més informació »


Guia d'intervenció sindical per preservar la salut en la represa de l'activitat a les empreses

Prevenció de contagi de la COVID-19.

14/04/2020

més informació »


Javier Pacheco: 'Les mesures del Govern espanyol són necessàries, però insuficients'

Entrevista a 'Públic' el dijous 9 d'abril del 2020.

14/04/2020

més informació »


Ana Rosa Sevillano i Miquel Lluch: "Drama a les residències geriàtriques"

Article publicat a 'El Periódico de Catalunya' (13-4-2020).

13/04/2020

més informació »


CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya demanen la constitució urgent d'una mesa de diàleg social

Javier Pacheco i Camil Ros s'han adreçat avui al Govern de la Generalitat i als presidents de Foment del Treball i PIMEC per proposar la constitució d'una mesa tripartida de concertació social.

13/04/2020

més informació »


CCOO valora l'exemple de solidaritat entre empreses, institucions i ciutadania que s'han prestat a col·laborar en projectes per donar resposta a les necessitats sanitàries

CCOO valora l'exemple de solidaritat entre empreses, institucions i ciutadania que s'han prestat a col·laborar en projectes per donar resposta a les necessitats sanitàries.

12/04/2020

més informació »


CCOO de Catalunya reclama urgentment flexibilitat, transparència i promptitud en la gestió de les prestacions per desocupació

Les administracions i els seus professionals han fet un esforç extraordinari per fer front a l'allau de demandes de prestació per desocupació. Tanmateix, el nombre de les prestacions que es cobraran al mes d'abril respecte del mes de març, i que, a escala estatal, suposa un increment de persones beneficiàries que no arriba a 400.000, és insuficient.

10/04/2020

més informació »


CCOO interposa denúncies per incompliment de normativa sobre prevenció de riscos laborals a diferents centres hospitalaris de Catalunya

Adreçades a la Inspecció de Treball a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

09/04/2020

més informació »


CCOO observa greus irregularitats als ERTO del Grup SIFU

Centre especial de treball (CET).

09/04/2020

més informació »


CCOO de Catalunya manifesta la necessitat de reforçar les màximes condicions de seguretat a les empreses per a la represa de certes activitats productives els propers dies, davant els riscos de la COVID-19

Exigim als governs la vigilància d'aquestes mesures i que es garanteixi la coordinació entre la Inspecció de Treball i les forces de seguretat davant els possibles incompliments que es detectin a algunes empreses.

09/04/2020

més informació »


La Inspecció de Treball dona la raó a CCOO i considera que Elecnor estava incomplint la normativa preventiva

CCOO d'Indústria de Catalunya va interposar una denúncia davant la Inspecció de Treball contra l'empresa Elecnor per incompliment de les seves obligacions preventives per a la protecció de la seguretat i la salut dels seus treballadors i treballadores davant la pandèmia de la COVID-19. Aquesta denúncia s'emmarca en la campanya sindical que CCOO d'Indústria està duent a terme per garantir la salut de les persones treballadores en el seu lloc de treball davant la crisi sanitària que estem afrontant.

09/04/2020

més informació »


Javier Pacheco: 'La automoción tiene que ponerse en vanguardia'

Entrevista a 'Coche Global', el 9 d'abril del 2020.

09/04/2020

més informació »


Les treballadores de la llar i les cures en domicili particular han de poder fer la seva feina en condicions segures

Com a treballadora de la llar i les cures en domicili particular has de poder fer la teva feina en condicions segures. Si la persona ocupadora o l'empresa no et facilita les mesures per garantir la teva seguretat a la feina, truca a CCOO al 933 100 000.

09/04/2020

més informació »


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dona la raó a CCOO en la nostra defensa dels treballadors i treballadores penitenciàries

Situació crítica als centres penitenciaris catalans en matèria de personal.

09/04/2020

més informació »


CCOO i UGT de Catalunya lamenten la incapacitat d'assolir un acord amb les patronals PIMEC i Foment, en el marc de l'Acord Interprofessional de Catalunya, respecte a la recuperació del permís retribuït recuperable

Desprès de l'aparició del RD 10/2020, UGT i CCOO vàrem sol·licitar una reunió extraordinària de la Comissió de Seguiment de l'Acord Interprofessional de Catalunya. L'objectiu era portar a terme una negociació per establir la forma de recuperació d'aquest permís, amb caràcter normatiu per les empreses sense representació legal de les persones treballadores i unes recomanacions de caràcter general per a la resta.

08/04/2020

més informació »


CCOO exigirà amb determinació el compliment de les mesures de seguretat al sector del camp

Per CCOO és absolutament necessari fer compatibles les campanyes agrícoles amb la seguretat i la salut de les persones que treballen en aquestes campanyes, de manera que lamentem que el Govern no sigui més ambiciós i concret en aquesta matèria. Això, juntament amb els pronunciaments de les patronals en les taules de concertació sectorial a Catalunya, preocupa especialment al sindicat, per les conseqüències que pot tenir en aquest sector.

08/04/2020

més informació »


CCOO demana una intervenció urgent per a donar suport a les famílies gitanes sense recursos

8 d'abril, commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano.

08/04/2020

més informació »


CCOO reclama responsabilitat a les empreses de menjar ràpid per assegurar la seva supervivència econòmica

Després de dies d'incertesa i de desinformació coincidint amb la crisi de coronavirus, les empreses de menjar ràpid han presentat totes ERTOs per força major o per causes organitzatives.

08/04/2020

més informació »


CCOO lamenta la manca d'una solució total i definitiva a la situació de baixes temporals i protecció de les persones treballadores de la Conca d'Òdena.

El RD Llei 13/2020 de 8 d'abril recull bona part de la reivindicació de CCOO i dels diferents actors locals i Generalitat de Catalunya, perquè des del primer dia de confinament per coronavirus de la Conca d'Òdena, es considerés en situació d'Incapacitat Temporal (IT) assimilada a accident de treball per a totes les persones treballadores davant la impossibilitat d'accedir al centre de treball. El Decret soluciona definitivament la situació de les persones que hi viuen a la zona confinada i treballen fora, però no a la inversa, és a dir per a aquelles que treballant a la zona confinada i hi viuen fora. Per acreditar la situació s'haurà de seguir el procediment que estableix la disposició final primera d'aquest RD Llei, que modifica l'article cinquè del Real Decret Llei 6/2020 i que literalment diu: “La acreditación del acuerdo de restricción de la población donde se tiene el domicilio y la denegación de la posibilidad de desplazamiento se realizará mediante certificación expedida por el ayuntamiento del domicilio ante el correspondiente órgano del servicio público de salud. De igual forma, la imposibilidad de realización del trabajo de forma telemática se acreditará mediante una certificación de la empresa o una declaración responsable en el caso de los trabajadores por cuenta propia ante el mismo órgano del servicio público de salud”.

08/04/2020

més informació »


CCOO a Mossos d'Esquadra segueix denunciant la passivitat del Departament d'Interior davant l'afectació de la COVID-19

La seguretat pública de Catalunya es pot veure greument afectada en qüestió de dies per l'elevat nombre de baixes.

08/04/2020

més informació »


Miquel Lluch (Federació de Pensionistes i Jubilats): 'La pandèmia fa sortir a la llum la feblesa de l'atenció a la gent gran'

Entrevista a 'El Triangle' (8-4-2020).

08/04/2020

més informació »


Alba Garcia: "Els treballs de cura en el centre de tot"

Article publicat en el 'Diari del Treball' el dimarts 7 d'abril del 2020.

07/04/2020

més informació »


T'han acomiadat per la crisi del coronavirus?

Si t'han acomiadat o el teu contracte finalitza durant l'estat d'alarma actual, els serveis jurídics de CCOO et poden representar, fins i tot si no estàs afiliat o afiliada al sindicat.

07/04/2020

més informació »


CCOO i UGT donen suport al Pla Creu Roja Respon

Ajuda a persones de més vulnerabilitat arran de la crisi de coronavirus.

07/04/2020

més informació »


Els projectes d'educació 'online' del Departament d'Educació ignoren greus dificultats del personal educatiu i de l'alumnat

Informe a partir de més de 2.600 respostes a l'educació pública i més de 600 a l'escola concertada.

07/04/2020

més informació »


Riders davant la COVID-19

Si la plataforma no et facilita les mesures que garanteixin la teva seguretat a la feina i necessites informació sobre els ajuts de la Generalitat i/o del Govern central adreçats els autònoms i autònomes, truca a CCOO al 933 100 000 o formula la teva consulta al formulari següent: https://consulta.ccoo.cat/

07/04/2020

més informació »


CCOO reclama mesures de protecció pels treballadors i treballadores de sectors que pateixen la precarietat laboral i que estan en contacte continu amb altres persones durant la realització de la seva feina

L'epidèmia de COVID-19 a Espanya està afectant a molts treballadors i treballadores, però sobretot a aquells i aquelles que treballen en condicions de precarietat i que per les seves funcions estan exposats al contagi.

07/04/2020

més informació »


Manifest "Sortir de la crisi amb noves perspectives de futur"

Les entitats que signem aquest document volem expressar, davant d'aquesta emergència, la necessitat compartida d'una reflexió que s'ha de transformar en acció per millorar la nostra societat.

06/04/2020

més informació »


CCOO demana la regularització urgent i extraordinària de les persones estrangeres residents a Catalunya sense autorització administrativa

El sindicat dona suport a la demanda de regularització extraordinària del Consell Municipal d'Immigració de Barcelona.

06/04/2020

més informació »


Campanya de CCOO de defensa jurídica contra els acomiadaments i les finalitzacions de contracte durant l'estat d'alarma per COVID-19

L'actuació fraudulenta d'algunes empreses no pot quedar sense resposta sindical i jurídica.

06/04/2020

més informació »


Javier Pacheco i Ramón González: 'En defensa de la classe treballadora'

Article publicat a 'La Vanguardia' (4-4-2020).

05/04/2020

més informació »


CCOO de Catalunya considera insuficients els ajuts que vol destinar la Generalitat als autònoms afectats pel tancament d'activitat a causa de COVID-19

El passat 17 de març la Generalitat de Catalunya, mitjançant Decret 7/2020 de mesures urgents, va aprovar una ajuda de set milions i mig d'euros en una línia que dotarà de com a màxim dos mil euros d'ajut a autònoms que es vegin afectats pel tancament d'activitats per motiu del RD que declara l'estat d'alarma i pels diferents real decret que s'han aprovat posteriorment, i no tinguin fonts alternatives d'ingressos.

03/04/2020

més informació »


La secció sindical de CCOO al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies critica l'estratègia tardana seguida per la Generalitat per fer front a la situació d'emergència sanitària a les residències de gent gran

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies està reaccionant tard a les peticions de la Secció Sindical de CCOO d'aquest departament, davant la forta tensió que estem patim com a empleats públics al servei de les persones grans en la crisi del coronavirus.

03/04/2020

més informació »


CCOO i UGT denuncien que les causes presentades per COMSA SAU no justifiquen l'ERTO que afecta a més de 700 treballadors

COMSA SAU va anunciar el dimecres 18 de març un expedient de regulació temporal d'ocupació a tot l'Estat, per causes productives a conseqüència del COVID-19, que suposaria la suspensió de més de 700 contractes de treball durant els propers 4 mesos, fins i tot d'aquells llocs que el Decret Llei 7/2020 i posteriors de la Generalitat de Catalunya permetria mantenir.

03/04/2020

més informació »


Treballadores de la llar davant la COVID-19

CCOO de Catalunya ha elaborat un seguit de preguntes freqüents relacionades amb la problemàtica que es poden trobar les treballadores de la llar davant la COVID-19 i que engloben temes com els efectes de posar-se malalta, el subsidi per atur, els acomiadaments o les mesures de protecció, entre d'altres.

03/04/2020

més informació »


La Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya alerta de la difícil situació causada per la pandèmia de la COVID-19

Als centres sanitaris.

03/04/2020

més informació »


'Lluita digital' 344. El que has de saber sobre prestacions per desocupació

En aquest número parlem de les prestacions per desocupació; el permís retribuït recuperable; les reivindicacions de CCOO per garantir les cobertures als col·lectius més vulnerables, i els consells per fer la declaració de la renda 2019, entre d'altres informacions.

03/04/2020

més informació »


La Generalitat desatén la petició de CCOO per suspendre l'obertura de comerços en diumenge i festius a les zones turístiques

Durant l'estat d'alarma pel coronavirus.

03/04/2020

més informació »


Els sectors del metall, l'automoció i la química són els més afectats per la crisi derivada del coronavirus

CCOO d'Indústria de Catalunya ha detectat i assessorat 964 empreses dels nostres sectors, que ocupen 125.158 treballadores i treballadors, en les quals s'han presentat o negociat diferents mesures per afrontar la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus. En el 73,70 % dels casos s'han plantejat ERTO, la majoria dels quals per causes de força major.

03/04/2020

més informació »


Sindicats i patronals de l'Anoia fem front comú per denunciar la manca de solucions per a les persones treballadores i les empreses de la comarca

Davant la publicació del Reial decret 11/2020 al BOE de l'1 d'abril del 2020, on entre d'altres coses, es regula la situació de les persones treballadores confinades a la Conca d'Òdena, sindicats i patronals de l'Anoia –que representem persones treballadores i empreses de la comarca- volem denunciar la manca de solucions efectives i definitives d'aquesta norma. Segons la nostra interpretació de la disposició vint-i-unena de l'esmentat decret, sobre la “Incapacidad temporal en situación excepcional de confinamiento total” s'estableix que només podran accedir a la situació d'incapacitat temporal amb efectes retroactius, les persones treballadores considerades essencials segons el Real Decreto Ley 10/2020 amb domicili a l'àrea confinada. No aclareix si es reconeixerà a les persones que no han pogut sortir del confinament a prestar serveis als seus llocs de treball no inclosos com a serveis essencials, no articula una solució clara per a les persones que només treballen a la Conca d'Òdena però no hi viuen i tampoc aclareix si rebran la baixa assimilada a l'accident de treball o una incapacitat temporal ordinària.

02/04/2020

més informació »


CCOO exigeix a les empreses de col·lectivitats de centres públics que no suspenguin els contractes de treball

CCOO realitzarà al·legacions a l'autoritat laboral en cada àmbit, perquè no s'autoritzin aquests ERTO i impugnarà els que puguin haver estat ja autoritzats.

02/04/2020

més informació »


CCOO alerta que la crisi sanitària, l'estat d'alarma i la paràlisi econòmica els paguen les persones treballadores en condicions més precàries

L'aturada econòmica, provocada per l'estat d'alarma, fa que el mercat de treball es desestabilitzi i expulsi els més vulnerables a l'atur o a situacions encara més crítiques.

02/04/2020

més informació »


CCOO de Catalunya considera que la renda garantida de ciutadania és ara més necessària que mai

Cal ampliar l'abast d'aquesta prestació en el context de crisi de coronavirus, coincidint amb la data de la plena implantació de la Llei (1 d'abril del 2020).

02/04/2020

més informació »


Correos reconeix haver-se extralimitat en l'activitat més enllà de l'imprescindible i CCOO i UGT exigeixen només activitat essencial

La plantilla de l'empresa postal pública és el col·lectiu amb més positius de coronavirus després del personal sanitari.

01/04/2020

més informació »


La Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya alerta de la forta tensió que viu tot el sector sanitari i d'atenció a la gent gran, des de l'ICS fins a la sanitat privada, a causa de la pandèmia de la COVID-19

Situació crítica a tota la xarxa hospitalària i d'atenció a persones.

01/04/2020

més informació »


CCOO de Catalunya demana mesures estratègiques per superar la crisi sanitària i social del coronavirus

Relatives al suport al personal sanitari o a les persones en situació irregular.

01/04/2020

més informació »


Què he de fer per cobrar l'atur si m'acomiaden?

Si t'acomiaden, abans que res, has de comprovar que la causa de l'acomiadament no està relacionada amb la crisi de la COVID-19. No es pot acomiadar ningú per aquesta causa.

01/04/2020

més informació »


CCOO demana als ajuntaments de la Conca d'Òdena que agilitzin les certificacions perquè les treballadores i els treballadors confinats puguin cobrar la baixa

Confinament per la crisi de coronavirus.

01/04/2020

més informació »


Les ETT deixen abandonats els treballadors i treballadores amb contractes de "posada a disposició"

No se'ls ha d'acomiadar en aquesta crisi perquè tenen els mateixos drets que la resta: suspensions temporals dels seus contractes.

01/04/2020

més informació »


Entrevista a Javier Pacheco al programa 'El matí de Catalunya Ràdio'

Dimecres 1 d'abril de 2020.

01/04/2020

més informació »


CCOO reclama al Govern central una estratègia per protegir la gent gran de la COVID-19

L'evolució de l'epidèmia de COVID-19 a Espanya, actualment al punt més alt, mostra una relació directa entre edat i/o pluripatologies i els efectes més nocius del virus.

01/04/2020

més informació »


Entrevista a Javier Pacheco a 'ElLiberal.cat'

Dimarts 31 de març de 2020.

01/04/2020

més informació »


El RD aprovat avui pel Consell de Ministres recull una part de les reivindicacions de CCOO de Catalunya per garantir cobertures als col·lectius més vulnerables i ajudar les treballadores i treballadors autònoms

CCOO considerem que l'orientació del paquet de mesures és encertada, encara que són insuficients per donar resposta a la situació d'emergència social que alguns col·lectius de ciutadans i ciutadanes pateixen com a conseqüència de l'aturada total de l'activitat per fer front a la crisi sanitària.

31/03/2020

més informació »


CCOO de Catalunya i la UGT de Catalunya demanem la celebració d'una reunió de l'Acord interprofessional de Catalunya (AIC)

Emplacem les patronals PIMEC i Foment a establir criteris generals per tal de donar eines que permetin arribar a acords.

31/03/2020

més informació »


L'Agrupació de l'Escala de Suport del Cos de Mossos d'Esquadra (AESME) de CCOO s'ofereix al Departament de Salut per a la detecció ràpida de la COVID-19

En una carta adreçada a la consellera de Salut (a través de la Direcció General de la Policia del Departament d'Interior).

31/03/2020

més informació »


Entrevista a Javier Pacheco al programa 'El matí a Ràdio 4'

Dimarts 31 de març de 2020

31/03/2020

més informació »


CCOO, UGT, Ajuntament de Barcelona i Barcelona Comerç reclamen a les entitats representants de propietaris d'habitatges i comerços rebaixar o suspendre el pagament del lloguer a persones i comerciants vulnerables

Mitjançant una carta i davant les afectacions econòmiques i socials de la crisi del coronavirus.

30/03/2020

més informació »


CCOO denuncia el desbordament del sistema sanitari català, que s'està convertint en el punt dèbil per contenir la pandèmia de coronavirus

Falten llits d'UCI i respiradors i el personal sanitari està fent la seva feina sense els equips de protecció necessaris, la qual cosa posa en risc la seva salut i la de la gent que atenen.

30/03/2020

més informació »


Tot el que has de saber sobre el permís retribuït recuperable

El Govern ha aprovat una nova mesura per limitar encara més els moviments de persones a tot Espanya davant la pandèmia del coronavirus. Es tracta d'un permís retribuït recuperable que, de moment, funcionarà entre el dilluns 30 de març i el dijous 9 d'abril.

30/03/2020

més informació »


CCOO a Mossos d'Esquadra denuncia el greu risc de contagi per coronavirus

Les baixes mèdiques dels agents posen la seguretat pública de Catalunya en qüestió i el sindicat critica la passivitat del Departament d'Interior

30/03/2020

més informació »


CCOO de Catalunya dona suport a les noves restriccions sobre el treball en les activitats no essencials

CCOO considera que la màxima prioritat és fer front a l'emergència sanitària. Des del començament de la crisi, CCOO s'ha posat al servei de la salut de la població, seguint escrupolosament les indicacions de l'autoritat sanitària i així ho farem també en aquesta ocasió.

28/03/2020

més informació »


El president de Correos incompleix la legalitat en el procediment de renovació dels 7.284 contractes exigits per CCOO i UGT per intentar pal·liar el problema de gestió

Difonent públicament que la mesura ha estat aprovada per les organitzacions sindicals, raó per la qual ambdós sindicats estudiaran mesures legals.

27/03/2020

més informació »


Què puc fer si pateixo violència masclista o una situació d'assetjament sexual a la feina?

A CCOO de Catalunya et podem ajudar amb el tema de la violència masclista i, si l'empresa no actua en casos d'assetjament, no acceptis cap excusa relacionada amb la situació actual. Posa't en contacte amb CCOO i t'ajudarem a denunciar el teu cas a la Inspecció de Treball de Catalunya.

27/03/2020

més informació »


Vídeos informatius sobre el coronavirus

CCOO de Catalunya ha elaborat una sèrie de vídeos d'assessorament laboral davant les conseqüències provocades per la crisi sanitària del coronavirus causant de la COVID-19.

27/03/2020

més informació »


Totes les empreses han de prevenir els contagis de la COVID-19

Les empreses estan obligades a prevenir els contagis de la COVID-19, netejant amb hidroalcohol i ventilant, reduint els desplaçaments i els contactes i establint les mesures necessàries perquè els treballadors i treballadores puguin conciliar la vida laboral i la familiar.

27/03/2020

més informació »


El Govern de la Generalitat es reitera en l'abandonament de les treballadores del lleure educatiu

Increment de més de 10.000 treballadores afectades per ERTOs.

27/03/2020

més informació »


L'empresa Cartonajes Josa de Polinyà aprofita la situació creada pel coronavirus per acomiadar el candidat de CCOO a les eleccions sindicals

Pràctiques contra la llibertat sindical.

27/03/2020

més informació »


Infografies sobre el coronavirus

CCOO de Catalunya ha elaborat diverses infografies per fer més clars alguns conceptes relacionats amb el coronavirus i amb les noves normatives que hi fan referència.

26/03/2020

més informació »


CCOO exigeix als governs que aclareixin les instruccions administratives per destinar les prestacions de la Seguretat Social a les persones confinades de la Conca d'Òdena

Les persones treballadores i autònomes confinades han de tenir el dret a l'efecte de prestació que se'ls reconegui la situació d'incapacitat temporal (IT) assimilable a professional.

26/03/2020

més informació »


'Lluita digital'343. CCOO reclama mesures addicionals per lluitar contra el coronavirus

En aquest número parlem de les mesures addicionals que reclama CCOO per lluitar contra el coronavirus; de la salut laboral en temps de pandèmia; de l'oportunisme de les empreses que presenten ERTO injustificats; i de la campanya de la renda 2019, entre d'altres temes.

26/03/2020

més informació »


El Departament d'Educació modifica el decret que permetia mantenir el lloc de treball de més de 10.000 treballadores de menjadors als centres educatius i les deixa desemparades

La Generalitat es nega ara a assumir les retribucions del personal de menjador.

26/03/2020

més informació »


CCOO exigeix més mesures de seguretat per al sector del comerç que garanteixin la salut de les persones treballadores i de la clientela

Per fer front a la COVID-19: primer, salvar vides.

25/03/2020

més informació »


CCOO i UGT critiquen el president de Correos per la seva nefasta gestió de la crisi del coronavirus

L'acusen de voler rentar la seva imatge personal després d'exposar a milers de treballadors/es al contagi.

25/03/2020

més informació »


ERTO/ERTE - Expedient de regulació temporal d'ocupació per força major

Un ERTO/ERTE de regulació temporal d'ocupació per força major no és un acomiadament. El contracte se suspèn i no es té cap obligació de treballar ni de pagar la nòmina per part de l'empresa. Mentre dura, es percep la prestació per desocupació i, d'acord amb la representació dels treballadors i treballadores, l'empresa pot complementar aquesta prestació.

25/03/2020

més informació »


Els Bombers de l'Ajuntament de Barcelona demanen oferir el seu potencial humà i recursos contra la crisi del coronavirus

Carta a l'alcaldessa Ada Colau.

25/03/2020

més informació »


CCOO a Mossos d'Esquadra avisa que denunciarà la manca de materials de protecció adequats per als i les agents

La Generalitat no els està dotant dels equips de protecció individual (EPIs) adequats i homologats per a garantir la seva salut.

25/03/2020

més informació »


CCOO denunciarà els ERTO fraudulents a les empreses auxiliars de la petroquímica

A causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, les empreses auxiliars estan plantejant ERTO per causes de força major, sense negociar-ne les condicions amb la representació de les treballadores i treballadors, ni tampoc mesures alternatives. er CCOO, algunes empreses estan fent un abús d'aquesta modalitat d'expedient per causes de força major, que no correspondria.

25/03/2020

més informació »


Javier Pacheco: 'Ja hi ha més de 250.000 treballadors afectats per ERTO'

Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, ha qüestionat si tots els ERTOs que s'estan presentant són per causa de força major. "No es tracta de buidar ara les arques de l'Estat, que s'han de posar a disposició de la sanitat per frenar la pandèmia", ha dit.

24/03/2020

més informació »


CCOO reclama més coordinació entre administracions per garantir un servei eficaç a l'hora d'atendre l'allau d'expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO)

Gestió de la situació de desocupació.

24/03/2020

més informació »


Entitats vinculades a la defensa dels drets de la gent gran elaboren un manifest per demanar una atenció sanitària completa al col·lectiu

Davant la situació d'emergència sanitària amb el coronavirus.

24/03/2020

més informació »


CCOO demana seguretat a l'hora de repartir les targetes moneder de les beques menjador

Per no exposar als riscos del coronavirus a famílies i treballadors/es.

24/03/2020

més informació »


L'Agrupació d'Ambulàncies de CCOO de Catalunya demana atenció psicològica per al personal del sector

Ens trobem en l'inici de la fase més dura de la pandèmia de la COVID-19, en la qual els hospitals de Catalunya podrien començar a entrar en col·lapse per disposar de suficients llits per fer front a les necessitats dels nous pacients contagiats.

23/03/2020

més informació »


CCOO reclama mesures addicionals que complementin les que ja han pres els governs i que seran insuficients per salvar llocs de treball i la capacitat econòmica de moltes persones

El sindicat ha valorat les iniciatives econòmiques preses pel Govern de la Generalitat i pel Govern de l'Estat per fer front a l'impacte econòmic, laboral i social que està provocant la crisi de la COVID-19.

23/03/2020

més informació »


Que la COVID-19 no sigui una excusa per prendre't drets.

La COVID-19 no és una causa per extingir el teu contracte de treball temporal. Si ho fan per aquesta raó, es pot considerar un acomiadament i s'ha d'interposar una demanda judicial.

23/03/2020

més informació »


CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya denuncien l'oportunisme de moltes empreses que presenten ERTO de força major de manera injustificada

Comunicat conjunt.

23/03/2020

més informació »


Les empreses tenen l'obligació de donar guants, mascaretes i desinfectant als treballadors?

La Mònica Pérez, responsable de Salut Laboral de CCOO de Catalunya, ha respost els dubtes sobre riscos laborals relacionats amb el coronavirus al programa "Planta baixa" de TV3.

23/03/2020

més informació »


Mesures sociolaborals extraordinàries per fer front a l'emergència sanitària

Consulta les mesures sociolaborals extraordinàries per fer front a l'emergència sanitària adreçades a persones treballadores i relacionades amb l'habitatge i les famílies.

23/03/2020

més informació »


Toni Mora: "Mai podrem agrair del tot el que fa la sanitat pública"

Article publicat al 'Diari de la Sanitat' el dilluns 23 de març del 2020.

23/03/2020

més informació »


CCOO demana que les empreses posin a disposició la seva tecnologia per donar cobertura a les necessitats sanitàries en la crisi de la COVID- 19

L'expansió ràpida de la COVID-19 ha posat en màxima tensió el servei públic de salut del nostre país, amb els hospitals a punt d'arribar al col·lapse amb una crítica falta dels EPI que protegeixen els professionals de la salut. Professionals sempre imprescindibles i més davant d'una pandèmia com la que patim

22/03/2020

més informació »


S'actualitza la Guia del Consell de Relacions Laborals de Catalunya per fer front a la pandèmia del coronavirus

CCOO de Catalunya ha arribat a un acord al Consell de Relacions Laborals (CCOO, UGT, Foment i Pimec i el Departament de Treball, Afers socials i Famílies) per actualitzar el document de Recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre actuacions vinculades a les situacions que es puguin produir per l'efecte del coronavirus SARS-CoV-2.

21/03/2020

més informació »


El Govern obliga el president de Correos a rectificar amb l'adjudicació de 2 milions de màscares que aquest negava

Després de les demandes de CCOO i UGT a Correos apel·lant a la protecció dels treballadors i treballadores, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, ministeri regulador de Correos, ha aprovat l'adquisició de 2 milions de màscares per a la plantilla.

21/03/2020

més informació »


Gràcies a la pressió sindical, s'arriba a un acord sobre l'ERTO de Nissan

Gràcies a la pressió sindical, el comitè d'empresa de Nissan ha aconseguit que la multinacional rectifiqui i han arribat a un acord sobre l'ERTO que garanteix una cobertura salarial suficient per al conjunt de la plantilla.

21/03/2020

més informació »


Els representants de CCOO al SEM alerten del desbordament de les centrals de coordinació, la manca de protecció dels professionals i que les mesures que es prenen estan lluny de ser efectives

La greu crisi de sanitat pública provocada pel SARS-CoVID-2 està tenint un impacte molt important especialment en les nostres centrals de coordinació que s'han vist desbordades des de l'inici d'aquesta crisi. En els propers dies la sobrecàrrega començarà a afectar en les unitats assistencials que ja patien una situació de descobertura habitual en el darrer any.

20/03/2020

més informació »


Què és un ERTO i quines són les seves principals característiques

Les sigles ERTO signifiquen expedient de regulació temporal d'ocupació. No hi ha acomiadament: consisteix en una suspensió del contracte amb dret a atur. L'atur consumit durant l'ERTO es reposa en acabar el procés. Es té dret a atur encara que no s'hagi cotitzat el període mínim! Es va a l'atur en condicions econòmiques “normals” i un percentatge de la base reguladora i les quantitats són brutes.

20/03/2020

més informació »


CCOO de Catalunya sol·licita al Govern de l'Estat que s'adoptin mesures extraordinàries adreçades a les treballadores de la llar i les cures

Des de CCOO de Catalunya ha valorat positivament el paquet de mesures aprovat pel Govern contra els efectes econòmics i socials de la crisi del coronavirus. En aquest sentit, considerem un encert, entre altres, les mesures extraordinàries que garanteixen l'accés a la prestació per atur als treballadors del règim general que no comptin amb els períodes de cotització necessaris per accedir-hi.

20/03/2020

més informació »


CCOO, a dia d'avui, està intervenint en 632 empreses, amb 56.119 treballadors i treballadores afectats

CCOO de Catalunya considera que no és acceptable que les empreses responguin a un problema temporal amb mesures irreversibles.

19/03/2020

més informació »


'Lluita digital' 342. ESPECIAL. Davant la crisi sanitària del coronavirus

Ajuda'ns a difondre la informació de CCOO en la crisi sanitària del coronavirus. Tu també ets fonamental..

19/03/2020

més informació »


CCOO Catalunya reclama al Govern mesures contundents de suport per atendre el pagament del lloguer durant aquesta crisi de la COVID-19

Des de CCOO valorem positivament les mesures previstes en el RDL 8/2020 en l'àmbit d'aplicació de la moratòria de deute hipotecari per als que pateixen dificultats extraordinàries per atendre'n el pagament. No obstant això, alertem que hi ha un buit molt important pel que fa al pagament de lloguer de l'habitatge habitual.

19/03/2020

més informació »


Els comitès d'empresa de Nissan rebutgen les condicions de l'ERTO presentat pels efectes del coronavirus

Reunió sense acord.

19/03/2020

més informació »


CCOO valora positivament l'acord assolit a Grifols España per afrontar la situació derivada del coronavirus

Compromís de l'empresa de no presentar cap ERO ni fer acomiadaments.

19/03/2020

més informació »


CCOO requereix una coordinació eficaç per pal·liar la manca de subministrament de mascaretes i guants als serveis bàsics i estratègics de la Generalitat

Els equips de protecció individual (EPI) han de ser una prioritat no només al servei sanitari, sinó també als serveis bàsic i estratègic.

19/03/2020

més informació »


CCOO critica la falta de prevenció a les residències de gent gran per la crisi del coronavirus

Enquesta a professionals del sector.

18/03/2020

més informació »


Javier Pacheco: 'Cal trencar totes les regles de despesa i de dèficit. Les empreses i el sector financer s'han de corresponsabilitzar'

Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, ha estat entrevistat al programa Aquí, amb Josep Cuní de la Cadena SER amb motiu de la crisi sanitària, econòmica i social del coronavirus. Pacheco ha ressaltat que en moments com l'actual cal trencar totes les regles de despesa i de dèficit i que les empreses i el sector financer s'han de corresponsabilitzar.

18/03/2020

més informació »


Michela Albarello: "Coronavirus, una crisi global amb respostes locals"

Article publicat en el 'Diari del Treball' el dimecres 18 de març del 2020.

18/03/2020

més informació »


CCOO de Catalunya considera que el paquet de mesures aprovat pel Govern va en la bona direcció i suposa un enorme esforç de recursos públics

CCOO de Catalunya considera que el paquet de mesures aprovat pel Govern contra els efectes econòmics i socials de la crisi del coronavirus, va en la bona direcció i suposa un enorme esforç de recursos públics. CCOO requereix la corresponsabilitat de les empreses per protegir la vida de les persones i preservar els llocs de treball.

17/03/2020

més informació »


CCOO critica que la plantilla del telèfon 061 està prestant serveis sense les mesures que estableixen les autoritats sanitàries

Ahir a la tarda es van esgotar les mascaretes d'un sol ús, i no se sap quan tornaran a tenir.

17/03/2020

més informació »


CCOO ja ha donat resposta a més de 1.500 consultes als seus serveis d'atenció telefònica i per internet pel coronavirus

Serveis d'atenció telefònica (933 100 000) i per internet (https://consulta.ccoo.cat): mesures generals, gestió dels conflictes en empreses i assessorament per tothom.

17/03/2020

més informació »


CCOO a Girona+Neta alerta dels riscos als quals s'exposen els treballadors i treballadores

Serveis de neteja amb la crisi sanitària pel coronavirus.

17/03/2020

més informació »


CCOO reclama materials de protecció per als Mossos d'Esquadra

Davant la situació d'alerta amb el coronavirus.

17/03/2020

més informació »


El sector d'ambulàncies de CCOO alerta de la situació de greu precarietat que pateixen les plantilles del transport sanitari de Catalunya davant la crisi del coronavirus

L'Agrupació d'Ambulàncies de CCOO de Catalunya ha alertat de la situació de precarietat que pateix el transport sanitari de Catalunya davant la crisi del coronavirus i la situació d'estat d'alarma, que es pot perllongar com a mínim durant 15 dies

16/03/2020

més informació »


CCOO reclama mesures contundents per protegir les persones treballadores i ciutadania vulnerable dels efectes de la crisi del coronavirus

CCOO, UGT, Unió de Pagesos, Foment i Pimec s'han reunit per videoconferència amb el vicepresident i conseller de Economia de la Generalitat, el conseller de Treball i Afers Socials, la consellera d'Empresa i Coneixement, i la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

16/03/2020

més informació »


Nous canals de consultes laborals sobre el coronavirus

CCOO de Catalunya té la voluntat de continuar oferint el servei de consulta i assessorament laboral i, per això, ha posat en marxa el telèfon 933 100 000 i un formulari de contacte on podràs adreçar els dubtes i consultes laborals en relació amb la crisi del coronavirus.

16/03/2020

més informació »


CCOO i UGT acusen Correos d'irresponsabilitat majúscula per posar en risc la plantilla en no dotar-la de mesures de protecció suficients pel coronavirus

Anteposa la seva visió de negoci, en imposar l'activitat més enllà dels serveis essencials recollits en el RD del Govern.

16/03/2020

més informació »


CCOO exigeix protecció per al personal sanitari als centres del Baix Llobregat

La direcció de l'Hospital Moisès Broggi, de Sant Joan Despí, va presentar al comitè d'empresa el passat divendres 13 de març les seves recomanacions sobre l'ús del material dels equips de protecció individual (EPI) davant la situació de falta de subministraments i desabastiment de material. Una de les mesures proposades, entre d'altres, es utilitzar la mascareta FFP2 quan hi hagi exposició a aerosols per a casos confirmats de COVID-19, que s'ha de reutilitzar fins un màxim de 3 setmanes. Les recomanacions de les autoritats sanitàries és que aquestes siguin d'un sol ús i no reutilitzables. Aquestes mesures adoptades per l'Hospital Moisès Broggi posen en risc els professionals i incrementen de manera substancial el risc de ser contagiats pel COVID-19. CCOO exigim que les mesures de protecció per al personal sanitari han de garantir la seguretat i la salut dels treballadors i treballadores, per tal que puguin continuar oferint serveis a la ciutadania i no posin en risc la salut pública.

16/03/2020

més informació »


Ajornament de les activitats de la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya

Totes les activitats de la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya queden ajornades. Properament informarem de les noves dates.

16/03/2020

més informació »


CCOO fa una crida a les empreses del sector elèctric perquè la salut de les persones que hi treballen prevalgui sobre el negoci econòmic

Per això, CCOO fa una crida a les empreses del sector, tant les principals (Endesa i Red Eléctrica) com les contractes, a vetllar perquè la salut de les persones que treballen al sector prevalgui per sobre del negoci econòmic. Estem en una situació d'excepcionalitat i cal garantir el servei, però CCOO denunciarà davant la Inspecció de Treball i les autoritats sanitàries aquelles empreses que no garanteixin la seguretat dels seus treballadors i treballadores, en un moment en què la seva feina és tan essencial.

16/03/2020

més informació »


CCOO de Catalunya denuncia l'escassetat de material de prevenció dels contagis a Catalunya

Durant tot el cap de setmana, les diferents organitzacions sectorials de CCOO han rebut queixes angoixades del personal sanitari, de neteja, de seguretat, d'emergències, de serveis bàsics i de centres de treball en general. Hi ha escassetat d'equips de protecció individual adequats a cada cas.

15/03/2020

més informació »


L'Agrupació de Personal Penitenciari de CCOO reclama al Departament de Justícia les mesures de seguretat indispensables per al personal de presons davant la crisi del coronavirus

En una situació d'emergència de les proporcions de l'actual amb el coronavirus, com mai s'havia vist, cal prendre totes les mesures necessàries per protegir les persones i el servei públic. Això implica fer un ús extensiu i màxim de totes les mesures de protecció per als treballadors i treballadores penitenciaris en el seu conjunt.

15/03/2020

més informació »


CCOO de Catalunya exigeix a Pedro Sánchez mesures sociolaborals urgents

“Les mesures laborals i econòmiques no poden esperar al pròxim Consell de Ministres”, ha declarat Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya.

14/03/2020

més informació »


CCOO demana que els departaments de la Generalitat facin una comunicació directa al personal sobre els plans de contingència amb motiu del coronavirus

La Direcció General de Funció Pública va emetre ahir la Instrucció 3/2020, de 13 de març, sobre mesures preventives, de protecció i organitzatives d'aplicació al personal al servei de l'Administració de la Generalitat de Catalunya amb motiu del coronavirus SARS-CoV-2.

14/03/2020

més informació »


Primers resultats en defensa de les treballadores del lleure davant les conseqüències laborals del coronavirus

Les treballadores del lleure educatiu i sociocultural són un dels col·lectius que més ha patit les conseqüències laborals de l'emergència sanitària del coronavirus.

14/03/2020

més informació »


CCOO posem a disposició del Servei Català de la Salut les hores sindicals de les delegades i delegats del sistema públic de salut

Delegades i delegats posen a disposició del Servei Català de la Salut les seves hores sindicals per tal de contribuir a l'assistència directa en funció de cada catgoria professional per fer front a la pandèmia per coronavirus.

13/03/2020

més informació »


CCOO treballa a tots nivells per garantir la seguretat laboral dels treballadors i les treballadores que es veuran afectats per la crisi sanitària del coronavirus

El sindicat està treballant a tots nivells a les administracions públiques, tant de l'Estat com de la Generalitat per garantir les seguretats laborals dels treballadors i treballadores que es veuen i es veuran afectats per la crisi sanitària del COVID-19. En aquest sentit estem negociant amb el Ministeri de Treball i el Departament de Treball de la Generalitat en diferents línies.

13/03/2020

més informació »


La Federació d'Educació de CCOO defensa les treballadores del lleure

La Federació d'Educació de CCOO denuncia públicament que moltes empreses del lleure educatiu i sociocultural estan utilitzant tots els mecanismes possibles per desprendre's de treballadores abans que la situació generada pel coronavirus hagi tingut conseqüències econòmiques.

13/03/2020

més informació »


CCOO denuncia la manca de protocols específics en relació amb la prevenció i l'actuació davant del COVID-19 al Servei d'Atenció Domiciliària del Consell Comarcal del Vallès Occidental

Treballadores familiars i auxiliars de la llar.

13/03/2020

més informació »


CCOO manifesta la seva preocupació davant l'ERO temporal anunciat a Kostal Eléctrica

Caiguda del 25-30 % en la producció per a les properes setmanes.

12/03/2020

més informació »


Preguntes freqüents sobre el coronavirus

CCOO de Catalunya ha posat en marxa un servei d'assessorament per a tots els treballadors i treballadores per a consultes laborals relacionades amb la crisi del coronavirus. Les consultes es resoldran online en un termini màxim de 24 hores.

11/03/2020

més informació »


CCOO de Catalunya pren mesures de protecció davant el coronavirus i posa en marxa un servei d'assessorament per a consultes relacionades amb la seva afectació

CCOO de Catalunya continua les seves actuacions davant la crisi del coronavirus COVID-19. En aquest sentit, el sindicat segueix aplicant i difonent les instruccions de les autoritats sanitàries amb la voluntat de minimitzar la incidència dels contagis i contribuir a la salut pública.

11/03/2020

més informació »


Javier Pacheco: 'La declaració de Foment ha estat irresponsable'

Entrevista a 'Els Matins' de TV3 (11-3-2020).

11/03/2020

més informació »


CCOO considera una irresponsabilitat les peticions de Foment del Treball de retallar impostos i facilitar l'acomiadament a les empreses com a resposta al coronavirus

CCOO de Catalunya considera una irresponsabilitat les peticions de Foment del Treball publicades avui, on la patronal demana retallar impostos i facilitar els acomiadaments com a resposta a l'impacte del coronavirus en les empreses.

10/03/2020

més informació »


Informacions sobre l'evolució del coronavirus COVID-19 respecte del món del treball

Tota la informació per a empreses i persones treballadores sobre les actuacions vinculades a les situacions que es puguin produir per l'efecte del coronavirus Sars-Cov-2

10/03/2020

més informació »


El Consell de Relacions Laborals de Catalunya acorda un document de recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre el coronavirus

El document 'Recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre actuacions vinculades a les situacions que es puguin produir per l'efecte del coronavirus SARS-COV-2' inclou mesures de prevenció de riscos laborals, possibles actuacions en l'àmbit de les relacions laborals i consideracions sobre la determinació de la contingència davant l'exposició al virus.

09/03/2020

més informació »


Declaracions de Javier Pacheco sobre l'evolució del coronavirus COVID-19 respecte del món del treball

Dijous 5 de març de 2020.

05/03/2020

més informació »


CCOO participa a la reunió sobre l'anul·lació del Mobile World Congress 2020

Al Palau de la Generalitat, el dilluns 17 de febrer del 2020.

17/02/2020

més informació »


CCOO lamenta la gestió alarmista d'algunes empreses que ha provocat la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC)

El sindicat reclama que les conseqüències no es carreguin sobre els treballadors i treballadores.

13/02/2020

més informació »


CCOO rebutja l'ERO temporal que ha anunciat Magneti Marelli a la planta de Barberà del Vallès

La direcció de Magneti Marelli de Barberà del Vallès es va reunir ahir amb el comitè d'empresa i li va anunciar que la setmana que ve presentarà un ERO temporal per a tota la plantilla, a causa de la situació derivada de l'afectació del coronavirus (Covid-19) a la Xina. CCOO veu amb preocupació aquest escenari, però rebutja l'expedient i insta l'empresa a esgotar les mesures de flexibilitat interna previstes en el conveni abans de plantejar un ERO.

13/02/2020

més informació »


CCOO fa una crida a la responsabilitat davant les cancel·lacions del Mobile World Congress (MWC) per la crisi del coronavirus

Per l'afectació a la feina de moltes persones i l'economia de la ciutat de Barcelona.

11/02/2020

més informació »


La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.