Notícies sobre formació sindical

Aprovat l'atorgament de la subvenció per al finançament de Plans de formació per a la capacitació i desenvolupament de les funcions relacionades amb el Diàleg social i la Negociació col·lectiva.

Oferim formació en diferents àrees com Representació sindical, Seguretat i Salut Laboral, Polítiques d'Igualtat i gènere, Habilitats interpersonals i directives, comunicació i jornades relacionades amb la Negociació col·lectiva i el diàleg social. En total realitzarem 117 accions formatives entre cursos i jornades en les diferents especialitats. Creiem que aquest pla de formació ens ha de permetre afrontar en millors condicions els canvis que s'estan produint al món del treball i l'entorn sociolaboral.

més informació »


Memòries de l'Escola de Formació Sindical

Aquestes memòries pretenen explicar com l'Escola de Formació Sindical ha fet servir els recursos obtinguts i com s'han distribuït en l'organització sindical. Per això, la informació que aporten, està estructurada per plans de formació.

més informació »


Celebrada la 28a Escola d'estiu de CCOO de Catalunya

Amb el lema "Comunicació, identitat, credibilitat i fake news".

més informació »


Nova eina per a delegats i delegades: Dossier sindical d'igualtat

El Servei Lingüístic ha elaborat el Dossier sindical d'igualtat per a delegats i delegades que exerciran com a responsables sindicals d'igualtat i s'ha encarregat de coordinar la publicació, de redactar la part introductòria i de revisar els models de documents. La selecció dels documents ha estat a càrrec de l'Escola de Formació Sindical, i la Secretaria de les Dones i Polítiques LGTBI i el Gabinet Tècnic Jurídic han supervisat l'adequació normativa del dossier. El material està disponible en format paper i també en format digital a l'apartat “Materials de consulta” de la web del Servei Lingüístic (www.ccoo.cat/sl), des d'on es pot descarregat tant en PDF com en RTF (plantilles de documents).

més informació »


Finalitza amb èxit el primer curs de formació multidisciplinària per a Membres de Comissions de control de Plans i Fons de Pensions d'Ocupació

Aquest programa de formació té per objecte dotar a les persones participants dels coneixements i eines necessaris per exercir les seves funcions com a membres de les comissions de control i, a la vegada donar valor a la tasca que desenvolupen aquestes persones mitjançant el reconeixement per part de la Universitat amb 3 crèdits ECTS per cadascun dels nivells i un certificat de formació complementària per cada curs finalitzat.

més informació »


Escola d'Estiu de CCOO de Catalunya: 'El valor dels temps'

L'objectiu de l'Escola d'Estiu de CCOO de Catalunya és reflexionar sobre el valor dels temps socials i laborals per ajudar, d'una banda, a definir l'estratègia sindical i a elaborar propostes per als espais de negociació col·lectiva i, de l'altra, elaborar propostes de caràcter intern de l'organització per a la millora de la gestió del temps.

més informació »


Col·laboració entre la UFE (Union des Français de l'Etranger) i CCOO de Catalunya a la Universitat de Barcelona

La xerrada tenia com a objectiu aclarir conceptes bàsics i dubtes principalment a joves estudiants en referència a temes de legislació en contractes de treball, salari i Seguretat Social principalment. En finalitzar l'intervenció dels membres de CCOO, es va obrir un torn de paraules durant més d'una hora per aclarir els dubtes de les persones participants.

més informació »


Acte de presentació del curs de formació per a membres de les comissions de control de Plans i Fons d'Ocupació a la Universitat de Barcelona

El conveni de col·laboració entre CCOO de Catalunya i la UB permetrà ampliar la formació que, sobre previsió social complementària venim realitzant a CCOO de Catalunya des de fa molts anys, millorant la capacitació i empleabilitat dels membres de les comissions de control que realitzin aquesta formació.

més informació »


Ignacio Fernández Toxo visita el Curs de quadres sindicals de la federació d'Indústria

Amb motiu de la trobada sindical que portava com a títol "El sindicalisme confederal per una Europa social", el secretari general de les CCOO d'Espanya, Ignacio Fernández Toxo, va aprofitar l'avinentesa per fer una salutació als delegats i delegades que participen la segona fase del Pla de formació de quadres organitzat per l'Escola de Formació Sindical de la CONC conjuntament amb la federació d'Indústria de Catalunya.

més informació »


Finalitza el curs de formació sindical per a nous quadres realitzat amb la federació d'Indústria de CCOO

El desenvolupament de les organitzacions sindicals tant territorials com federatives requereix la incorporació de noves persones amb compromís sindical a les seves estructures. Aquestes persones han d'estar ben formades i s'han d'impregnar dels valors de CCOO. La federació d'Indústria de CCOO ha fet un pas en aquest sentit promovent i seleccionant un grup de 22 delegats i delegades que participaran en un procés formatiu en diferents fases. Aquesta primera fase ha finalitzat al mes de desembre i cap al febrer tenim projectat realitzar la segona fase amb nous temes d'interès sindical

més informació »


L'Escola de Formació Sindical posa en marxa un nou curs per reforçar el paper de la representació sindical en els plans de formació a l'empresa

Els canvis que s'han produït en el sistema de formació per a l'ocupació, a ran de la promulgació de manera unilateral per part del Govern, del Reial Decret Legislatiu 4/2015, fa imprescindible reforçar el paper de la representació sindical en aquest àmbit. Hem d'orientar, informar i assessorar als nostres representants a les empreses, perquè facin un seguiment i propostes per no renunciar a una formació que continua sent un dret individual de les persones i un element clau en la promoció professional i la qualitat de l'ocupació.

més informació »


L'Escola de Formació Sindical ha participat a l'itinerari formatiu per formar euroformadors i euroformadores de l'Institut Sindical Europeu (ETUI)

L'Escola de Formació Sindical de la CONC, ha participat activament en el projecte de formar sindicalistes de diferents països, per tal d'obtenir el títol d'euroformador i formar part de la xarxa d'euroformadors de l'ETUI. Aquest fet, proporciona a la nostra organització l'oportunitat de comptar amb un euroformador per poder desenvolupar projectes formatius lligats als nous reptes plantejats pel sindicat a l'àmbit de la formació sindical.

més informació »


Cursos per a treballadors amb diversitat funcional auditiva i de llengua de signes

L'Escola de Formació Sindical i la Secretaria de la Dona i Cohesió Social de CCOO de Catalunya han començat a organitzar conjuntament diversos cursos relacionats amb la problemàtica dels treballadors i les treballadores amb diversitat funcional auditiva (persones sordmudes).

més informació »


La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.