Actualitat

Què és l'ingrés mínim vital?

L'ingrés mínim vital és una prestació no contributiva que vol prevenir i lluitar contra el risc de pobresa i exclusió social de les persones que viuen soles o que formin part d'una unitat de convivència sense recursos econòmics suficients per a la cobertura de les seves necessitats bàsiques.

més informació »


Debat sobre la Via Laietana de Barcelona

Celebrat de manera telemàtica el dimarts 22 de setembre de 2020.

més informació »


Lluita digital 353. No et quedis sense la samarreta 'Cultura és treball'

En aquest número parlem de la Festa del Treball Digne, de la tornada segura a les aules, de la normativa de pagament extraordinari de la Generalitat per a les persones treballadores que han estat en primera línia contra la COVID-19 i dels descomptes per a afiliats i afiliades al sindicat, entre altres temes.

més informació »


Article sobre el frau dels falsos autònoms

Publicat a 'La Vanguardia' (16-9-2020).

més informació »


'El mercat laboral després del coronavirus (Entrevista a Javier Pacheco)', programa número 270 de CCOO a Televisió de Catalunya

Eemès pel Canal 33 el dilluns 14 de setembre de 2020.

més informació »


CCOO de Catalunya alerta que la deflació instal·lada des de fa cinc mesos comporta riscos molt evidents per al teixit social i econòmic

Des del començament de la crisi a causa de la COVID-19, l'economia catalana s'ha vist sotmesa a una deflació que en un primer moment era deguda més a la caiguda dels preus energètics, però que ara es trasllada, per segon mes consecutiu, a la inflació subjacent.

més informació »


Salvador Clarós, de la Secretaria de Política Sectorial i Sostenibilitat: "Una política industrial per a la pròxima dècada a Catalunya"

Article publicat al 'Diari del Treball' el dijous 10 de setembre del 2020.

més informació »


Concentració per demanar respecte per l'educació

Celebrada a la Plaça del Rei de Barcelona el dimecres 9 de setembre de 2020.

més informació »


Article de Dolors Llobet i Ricard Ruiz sobre l'anunci de fusió de CaixaBank i Bankia

Article publicat a 'La Vanguardia' (9-9-2020).

més informació »


'Lluita digital' 352. CCOO organitza l'acte "Per una reconstrucció nacional i social al servei de les persones"

En aquest número parlem de l'acte del Seminari Salvador Seguí; de la concentració per demanar respecte per l'educació; de la Diada Nacional de Catalunya; de la situació a Nissan; de la darrera memòria del CITE; o de la Festa del Treball Digne, entre altres temes.

més informació »


Manifest conjunt de CCOO i UGT davant l'11 de Setembre de 2020, Diada Nacional de Catalunya

Manifest conjunt de CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya davant l'11 de Setembre de 2020, Diada Nacional de Catalunya

més informació »


Participa a la Festa del Treball Digne 2020

Dissabte 3 d'octubre, a partir de les 18 h. Enguany tindrà un caràcter semipresencial, adaptant-nos a la situació actual de coronavirus, amb limitació d'aforament a la seu del sindicat a Barcelona i amb retransmissió en directe per Internet (properament inclourem l'enllaç).

més informació »


Davant l'augment de l'atur, CCOO reclama voluntat política i més recursos per capgirar el panorama i enfortir i garantir la cohesió social

La fluixa temporada d'estiu castiga Catalunya amb major intensitat, incrementant la temporalitat dels escassos contractes.

més informació »


Prioritats per a un inici del curs escolar amb garanties de seguretat per a treballadores, alumnat i famílies

Roda de premsa del dimecres 2 de setembre de 2020.

més informació »


CCOO i UGT convoquen una mobilització el 3 d'octubre pel futur del Penedès

Els secretaris generals de CCOO i UGT del Penedès, Josep Maria Romero i Francesc Rica, han fet una roda de premsa davant els mitjans de comunicació del Penedès, on han presentat la mobilització “Volem un futur al Penedès” convocada pel dissabte 3 d'octubre a les 11 hores, al Polígon Casanova de Santa Margarida i els Monjos, recorrerà la N340 i acabarà amb uns parlaments davant la sala Alguer de la mateixa ciutat.

més informació »


CCOO organitza la 6a Ruta Activa

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat (16-22 de setembre), CCOO de Catalunya organitza diumenge, 27 de setembre, la 6a Ruta Activa, recorregut a peu en aquest cas pel barri del Poblenou de Barcelona.

més informació »


El comitè d'empresa d'Aryzta intensifica les accions de protesta contra el tancament de la planta d'Olesa

CCOO d'Indústria manifesta el seu rebuig al tancament de la planta i insta la direcció del grup a reconsiderar la seva decisió i a negociar amb la representació de la plantilla una solució alternativa que permeti garantir el manteniment de l'activitat i de la màxima ocupació possible. CCOO dona suport a la concentració de la plantilla convocada aquest dissabte davant el McDonald's del polígon industrial El Congost, de Martorell.

més informació »


CCOO de Catalunya demana més inversió pública per recuperar l'ocupació i fer efectives les polítiques socials

Malgrat les contractacions realitzades al SEPE-Servicio Público de Empleo Estatal (prop d'un 30% més en relació al personal que hi havia des de que va començar la crisi en la direcció provincial de Barcelona), als telèfons de CCOO de Catalunya continuen arribant queixes de persones que no han pogut accedir a les seves prestacions o no troben la manera de reclamar, donades les dificultats existents per contactar per telèfon o aconseguir una cita prèvia presencial

més informació »


La plantilla de Robert Bosch Castellet farà vaga contra el tancament de la planta

El comitè d'empresa de Robert Bosch Castellet ha convocat tres jornades de vaga de 24 hores els pròxims dies per manifestar el rebuig de la plantilla a la decisió de l'empresa de tancar la planta i per defensar els seus llocs de treball. CCOO d'Indústria de Catalunya dona suport a aquesta mobilització i insta l'empresa a retirar l'expedient presentat. La primera jornada de vaga serà aquest divendres, 25 de setembre, i tenen previst fer una assemblea de treballadores i treballadores a les 13 hores, a les portes de l'empresa per analitzat la situació i informar de l'estratègia a seguir.

més informació »


Roda de premsa conjunta per presentar la mobilització del dia 3 d'octubre pel Penedès a Santa Margarida i els Monjos

Organitzada per CCOO del Baix Llobregat-AltPenedès-Anoia-Garraf i UGT d'Anoia, Penedès i Garraf.

més informació »


CCOO signa la regulació bàsica del teletreball a totes les administracions públiques

Contempla aspectes que milloren les condicions del Decret de la Generalitat de Catalunya.

més informació »


El president Torra es reunirà demà amb els agents econòmics i socials per tractar sobre les baixes laborals dels pares amb fills en quarantena

El president de la Generalitat, Quim Torra, es reunirà demà dimarts, 22 de setembre, amb els agents econòmics i socials per tal de buscar una solució per als pares amb fills en quarantena que no puguin anar a treballar per cuidar-los. El cap del Govern ja va avançar al debat de política general, celebrat la setmana passada, la seva intenció de dur a terme aquesta reunió.

més informació »


Debat virtual "Via Laietana, un espai que cal reformar"

Demà dimarts, 22 de setembre del 2020, a les 17 h, per YouTube (https://youtu.be/J46EptyJRyw).

més informació »


CCOO valora positivament l'acord assolit a Saint-Gobain, que ha permès desbloquejar la situació

Amb la consecució d'aquest acord, que s'acabarà de desenvolupar en el marc del període de consultes de l'expedient, es procedeix al desbloqueig immediat del centre logístic de Bellvei i a la desconvocatòria de la vaga amb efectes a les 6 h del dimarts 22 de setembre. Avui a les 12 h, s'informarà la plantilla dels termes de l'acord. CCOO d'Indústria valora positivament l'acord, ja que dona una solució no traumàtica al conflicte i permetrà garantir la màxima ocupació possible, i el sindicat vetllarà perquè així sigui.

més informació »


CCOO i el Comitè d'Empresa de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt donen suport i acompanyament a la dona que ha denunciat una situació d'assetjament sexual

L'alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Javier Sandoval Carilllo, dimiteix després de la denúncia d'una treballadora.

més informació »


CCOO critica que el Departament d'Educació abandoni i estrenyi els recursos de la formació professional (FP)

En un curs amb emergència educativa i davant la massificació d'aquesta etapa.

més informació »


Fusió CaixaBank-Bankia: els objectius de CCOO són garanties d'ocupació, sortides voluntàries i preservació i millora de les condicions laborals

S'acosta una negociació dura i complicada.

més informació »


CCOO es felicita per l'aprovació del projecte de llei que restableix el complement de productivitat variable per al personal de l'ICS i del SISCAT

La Federació de Sanitat valora molt positivament l'aprovació per unanimitat del Projecte de llei per restablir el complement de productivitat variable del personal estatutari de l'ICS (Institut Català de la Salut), i del personal sanitari del Sistema Sanitari Integral d'Utilització Pública de Catalunya (SISCAT). Aquest complement, conegut per DPO, és una retribució variable que s'abona cada any a l'abril com a reconeixement de l'assoliment dels objectius laborals prèviament fixats, però que no es podia fer efectiu per motius de tramitació parlamentària.

més informació »


CCOO denuncia que el Grup Newrest (del sector del servei d'àpats aeri) planteja acomiadaments massius de forma desproporcionada i oportunista

La multinacional del servei d'àpats aeri, Grup Newrest, ha notificat la intenció d'executar acomiadaments massius encoberta en un procediment mixt (ERO+ERTO) que segons dades facilitades per l'empresa pretén reduir més d'un 42 % del personal de les empreses del Grup, 481 persones treballadores d'una plantilla total de 1.124 arreu de l'Estat.

més informació »


Concentració de la plantilla d'Aryzta Bakeries Iberia en defensa dels llocs de treball

El comitè d'empresa ha convocat la concentració davant l'aplicació fraudulenta de l'ERTO presentat per l'empresa per causes productives. La direcció el justifica, principalment, per la disminució de la productivitat dels pans d'hamburguesa que s'elaboren per a la cadena McDonald's. Quan la demanda s'ha incrementat, en comptes de desafectar la plantilla d'Olesa, s'està incrementat la producció en altres plantes del grup.

més informació »


CCOO de Catalanya organitza accions en defensa d'una mobilitat més sostenible i segura

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat 2020.

més informació »


CCOO rebutja l'ERO que planteja Selecta de 350 acomiadaments

L'empresa de vending té dos centres de treball a Catalunya amb una plantilla de 110 persones treballadores.

més informació »


Presentació de l'estudi "Digitalización y nuevas formas de representación colectiva"

Demà dijous, 17 de setembre, a les 10 h, de forma telemàtica (MEET https://meet.google.com/uix-xbbe-wwq).

més informació »


CCOO exigeix rectificar la normativa de pagament extraordinari de la Generalitat per a les persones treballadores que han estat en primera línia contra la COVID-19

Cal incloure totes les persones treballadores en primera línia.

més informació »


CCOO demana al conseller d'Empresa i Coneixement més rigor en les seves declaracions sobre l'empresa Robert Bosch als mitjans de comunicació

Davant les respostes del conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa, a l'entrevista publicada ahir a La Vanguardia, en la qual afirma que la situació de Robert Bosch “és el cas d'un tancament anunciat fa molts anys i s'ha acordat amb els treballadors". CCOO manifesta que aquesta afirmació ens sembla una greu irreponsabilitat, perquè no és cert, i demanem al conseller que si té la certesa que exiteix un acord, ens expliqui d'on ha tret aquesta informació

més informació »


CCOO valora positivament la renovació de l'acord a La Roca Village

La incorporació de mesures al voltant de la mobilitat dels treballadors i treballadores o l'establiment d'una taula de formació són novetats que milloren la proposta.

més informació »


La plantilla d'Acciona farà noves mobilitzacions contra l'ERO

La plantilla d'Acciona Facility Services es manté ferma en el seu rebuig a l'ERO plantejat per l'empresa per acomiadar 500 persones. Així ha quedat palès en l'assemblea de treballadors i treballadores que s'està fent aquest matí per informar sobre la situació de les negociacions, l'estratègia a seguir i les pròximes mobilitzacions en defensa dels llocs de treball. Aquesta setmana s'ha convocat una marxa lenta de vehicles dimarts i dues concentracions dimecres i divendres coincidint amb les properes reunions de negociació de l'expedient.

més informació »


La Federació d'Educació de CCOO demana una tornada a les aules segura

Inici de curs.

més informació »


Concentració a Vilafranca contra l'anunci de tancament de la planta de Robert Bosch de Castellet

El comitè d'empresa ha convocat tota la plantilla i la societat en general a una concentració a Vilafranca del Penedès aquest dissabte contra el tancament de la planta de Castellet. CCOO dona suport a la convocatòria i fa una crida a la participació en aquesta concentració, ja que hi ha en joc el futur de 300 famílies i cal fer sentir el rebuig ferm i contundent a aquesta decisió de l'empresa.

més informació »


El comitè d'empresa convoca vaga indefinida a Nobel Plastiques Ibérica contra el tancament de la planta

El comitè d'empresa de Nobel Plastiques Ibérica intensifica les accions de protesta contra l'ERO que ha presentat la companyia per cessar l'activitat de la planta de Sant Joan Despí i acomiadar el conjunt de la plantilla. A partir de dilluns 14 de setembre, el comitè ha convocat vaga indefinida, que aniran fent en funció de com avancin les negociacions de l'expedient.

més informació »


Concentració de la plantilla d'Acciona contra l'ERO

El comitè d'empresa d'Acciona ha convocat la plantilla a concentrat-se demà dimecres, 9 de setembre, a les 10 hores, davant la seu dels Serveis Territorials de Treball a Barcelona (carrer d'Albareda, 2), per manifestar el seu rebuig a l'expedient d'extinció presentat per l'empresa i en defensa dels 500 llocs de treball. Aquesta mobilització es fa coincidint amb la propera reunió de negociació de l'ERO, que a partir d'ara es faran amb la mediació de l'Administració.

més informació »


Concentració de la plantilla de Saint Gobain al Parlament de Catalunya

El comitè d'empresa de Saint Gobain de l'Arboç ha convocat la plantilla a una concentració a les 11 hores, davant el Parlament de Catalunya, per la continuïtat de l'activitat a la planta i en defensa dels llocs de treball, i per manifestar el seu rebuig a l'ERO presentat per l'empresa. A les 12 h, està previst que una representació del comitè d'empresa sigui rebuda per diferents grups parlamentaris per exposar-los la seva situació.

més informació »


CCOO demana respecte per l'educació

Concentració demà dimecres, 9 de setembre, a les 12 h, a la Plaça del Rei de Barcelona, amb tots els sectors de l'àmbit educatiu.

més informació »


Seminari Salvador Seguí: "Per una reconstrucció nacional i social al servei de les persones"

Demà dimecres, 9 de setembre de 2020, a les 10 h, per YouTube.

més informació »


CCOO rebutja l'anunci de tancament de la planta de Robert Bosch de Castellet

300 treballadors i treballadores afectats.

més informació »


CCOO de Catalunya comença avui un projecte formatiu adreçat a treballadors i treballadores de plataformes digitals de repartiment a domicili (Glovo, Uber Eats, Deliveroo, Shargo, Just Eat)

Les temàtiques que inclouen els tallers responen a les demandes que ens han fet arribar els mateixos treballadors i treballadores de repartiment a domicili de plataformes digitals. Durant l'estiu s'ha realitzat una campanya per fer la difusió dels diferents tallers formatius. S'hi han inscrit 61 persones treballadores, i desafortunadament hem de deixar algunes persones en llista d'espera. Les sessions dels tallers comencen avui, 7 de setembre, fins al 25 de setembre. Els tallers es faran amb la col·laboració de Biciclot, cooperativa de referència en l'àmbit de la mobilitat en bicicleta de la ciutat de Barcelona.

més informació »


CCOO requereix garanties per a la plantilla en la integració de CaixaBank-Bankia

Anunci de fusió.

més informació »


Vaga indefinida a Saint Gobain contra la decisió de l'empresa de cessar l'activitat de Glass a l'Arboç

Diumenge 6 de setembre, la plantilla de Saint Gobain de l'Arboç iniciarà una vaga indefinida contra l'ERO que ha presentat l'empresa per cessar l'activitat de la planta i extingir els 122 llocs de treball, després que la reunió de mediació realitzada dimecres finalitzés sense acord entre les parts.

més informació »


Es constitueix la Comissió de reindustrialització de Nissan

Per a CCOO d'Indústria, aquest procés de reindustrialització ha d'abastar un escenari més ampli que el de la pròpia Nissan, i incorporar tot el teixit productiu i industrial del sector, a través de les empreses de components i auxiliars dependents de Nissan, que precisen d'un horitzó que suposi estabilitat en l'ocupació, per la qual cosa hem sol·licitat que aquest tema sigui fonamental en el desenvolupament d'aquest procés que ara s'inicia.

més informació »


CCOO exigeix a ICL un pla industrial real per a les mines d'Iberpotash de Súria i Sallent, que garanteixi una ocupació estable i de qualitat, i una activitat minera sostenible

CCOO rebutja la proposta de Pla de viabilitat que ha presentat la direcció d'Iberpotash, ja que no es concreten aspectes que són rellevants, no aporta cap documentació i planteja una reducció de la plantilla d'ICL, un increment de la plantilla subcontractada i una renegociació a la baixa de les condicions dels convenis de les dues explotacions, que són del tot inassumibles. CCOO exigeix a la direcció d'ICL més rigorositat i concreció de les propostes de futur per garantir una mineria sostenible, amb una gestió adequada dels residus i una ocupació estable i de qualitat per a totes les persones que treballen a les mines de potassa de la Catalunya Central.

més informació »


La plantilla de Saint Gobain inicia mobilitzacions contra la decisió de l'empresa de cessar l'activitat de Glass a l'Arboç

Davant la comunicació per part de Saint Gobain que el proper dilluns s'iniciarà el període de consultes de l'ERO per al cessament de l'activitat a la planta de l'Arboç del Penedès i l'extinció dels 122 llocs de treball, el comitè d'empresa ha convocat un calendari de mobilitzacions per exigir les inversions necessàries per garantir la continuïtat de l'activitat i de l'ocupació. CCOO dona suport a la mobilització i a les reivindicacions dels treballadors i treballadores de Saint Gobain i exigeix a la multinacional que reconsideri aquesta decisió.

més informació »


Els serveis jurídics de CCOO de Catalunya aconsegueixen una important sentència davant d'acomiadaments durant l'estat d'alarma

Aplica una indemnització molt superior a la improcedència, com a mesura dissuasiva i en aplicació del Conveni 158 de l'OIT.

més informació »


CCOO de Catalunya valora molt positivament la resolució favorable de l'autorització de residència per a la família del doctor Mario Rafael Chalco

El CITE ha gestionat la sol·licitud de la família del facultatiu argentí que va morir a causa de la COVID-19 mentre treballava a l'Hospital de Martorell després de 105 dies a la UCI.

més informació »


Incrementa la precarietat i indefensió dels treballadors i treballadores estrangers en el primer semestre del 2020

Durant el primer semestre del 2020, i sota els efectes de l'estat d'alarma, des de les 33 oficines del CITE, Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers de CCOO de Catalunya, distribuïdes arreu de Catalunya es van atendre 5.962 persones, que van realitzar 8.971 visites i plantejar 14.858 consultes.

més informació »


CCOO rebutja la decisió de Saint Gobain de cessar l' activitat de Glass en l'Arboç del Penedès

A data 25 de agost l'empresa Glass a notificat la seva intenció de cessar la seva activitat a l'Arboç del Penedès, al·legant una decisió estratègica per part del grup.

més informació »


Altres notícies »

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.