Actualitat

Preguntes freqüents sobre el coronavirus

CCOO de Catalunya ha posat en marxa un servei d'assessorament per a tots els treballadors i treballadores per a consultes laborals relacionades amb la crisi del coronavirus. Les consultes es resoldran online en un termini màxim de 24 hores.

més informació »


Què puc fer si pateixo violència masclista o una situació d'assetjament sexual a la feina?

Als locals de CCOO de Catalunya et podem ajudar amb el tema de la violència masclista i, si l'empresa no actua en casos d'assetjament, no acceptis cap excusa relacionada amb la situació actual. Posa't en contacte amb CCOO i t'ajudarem a denunciar el teu cas a la Inspecció de Treball de Catalunya.

més informació »


Vídeos informatius sobre el coronavirus

Assessorament laboral.

més informació »


Totes les empreses han de prevenir els contagis de la COVID-19

Les empreses estan obligades a prevenir els contagis de la COVID-19, netejant amb hidroalcohol i ventilant, reduint els desplaçaments i els contactes i establint les mesures necessàries perquè els treballadors i treballadores puguin conciliar la vida laboral i la familiar.

més informació »


Infografies sobre el coronavirus

CCOO de Catalunya ha elaborat diverses infografies per fer més clars alguns conceptes relacionats amb el coronavirus i amb les noves normatives que hi fan referència.

més informació »


Campanya de la renda 2019

CAMPANYA NOMÉS EN LÍNIA. Inici: 20 d'abril del 2020. No és possible fer-la presencialment. Has de trucar al telèfon o escriure a l'adreça electrònica que correspongui segons el territori on vius o treballes.

més informació »


'Lluita digital'343. CCOO reclama mesures addicionals per lluitar contra el coronavirus

En aquest número parlem de les mesures addicionals que reclama CCOO per lluitar contra el coronavirus; de la salut laboral en temps de pandèmia; de l'oportunisme de les empreses que presenten ERTO injustificats; i de la campanya de la renda 2019, entre d'altres temes.

més informació »


ERTO/ERTE - Expedient de regulació temporal d'ocupació per força major

Un ERTO/ERTE de regulació temporal d'ocupació per força major no és un acomiadament. El contracte se suspèn i no es té cap obligació de treballar ni de pagar la nòmina per part de l'empresa. Mentre dura, es percep la prestació per desocupació i, d'acord amb la representació dels treballadors i treballadores, l'empresa pot complementar aquesta prestació.

més informació »


Javier Pacheco: 'Ja hi ha més de 250.000 treballadors afectats per ERTO'

Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, ha qüestionat si tots els ERTOs que s'estan presentant són per causa de força major. "No es tracta de buidar ara les arques de l'Estat, que s'han de posar a disposició de la sanitat per frenar la pandèmia", ha dit.

més informació »


Que la COVID-19 no sigui una excusa per prendre't drets.

La COVID-19 no és una causa per extingir el teu contracte de treball temporal. Si ho fan per aquesta raó, es pot considerar un acomiadament i s'ha d'interposar una demanda judicial.

més informació »


Les empreses tenen l'obligació de donar guants, mascaretes i desinfectant als treballadors?

La Mònica Pérez, responsable de salut laboral de CCOO de Catalunya, ha respost els dubtes sobre riscos laborals relacionats amb el coronavirus al programa "Planta baixa" de TV3.

més informació »


Mesures sociolaborals extraordinàries per fer front a l'emergència sanitària

Consulta les mesures sociolaborals extraordinàries per fer front a l'emergència sanitària adreçades a persones treballadores i relacionades amb l'habitatge i les famílies.

més informació »


Toni Mora: "Mai podrem agrair del tot el que fa la sanitat pública"

Article publicat al 'Diari de la Sanitat' el dilluns 23 de març del 2020.

més informació »


Butlletí d'Actualitat Jurídica i Sindical (Coronavirus/COVID-19)

Aquest número és un monogràfic sobre el Coronavirus/COVID-19. Inclou un recull legislatiu actualitzat a 22 de març de 2020

més informació »


Què és un ERTO i quines són les seves principals característiques

Les sigles ERTO signifiquen expedient de regulació temporal d'ocupació. No hi ha acomiadament: consisteix en una suspensió del contracte amb dret a atur. L'atur consumit durant l'ERTO es reposa en acabar el procés. Es té dret a atur encara que no s'hagi cotitzat el període mínim! Es va a l'atur en condicions econòmiques “normals” i un percentatge de la base reguladora i les quantitats són brutes.

més informació »


'Lluita digital' 342. ESPECIAL. Davant la crisi sanitària del coronavirus

Ajuda'ns a difondre la informació de CCOO en la crisi sanitària del coronavirus. Tu també ets fonamental..

més informació »


Javier Pacheco: 'Cal trencar totes les regles de despesa i de dèficit. Les empreses i el sector financer s'han de corresponsabilitzar'

Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, ha estat entrevistat al programa Aquí, amb Josep Cuní de la Cadena SER amb motiu de la crisi sanitària, econòmica i social del coronavirus. Pacheco ha ressaltat que en moments com l'actual cal trencar totes les regles de despesa i de dèficit i que les empreses i el sector financer s'han de corresponsabilitzar.

més informació »


Michela Albarello: "Coronavirus, una crisi global amb respostes locals"

Article publicat en el 'Diari del Treball' el dimecres 18 de març del 2020.

més informació »


Nous canals de consultes laborals sobre el coronavirus

CCOO de Catalunya té la voluntat de continuar oferint el servei de consulta i assessorament laboral i, per això, ha posat en marxa el telèfon 933 100 000 i un formulari de contacte on podràs adreçar els dubtes i consultes laborals en relació amb la crisi del coronavirus.

més informació »


'Serveis socials, al límit', programa núm. 269 de CCOO a Televisió de Catalunya

Programa número 269 de CCOO de Catalunya a Televisió de Catalunya amb el títol 'Serveis socials, al límit', emès pel Canal 33 el dissabte 14 de març del 2020.

més informació »


Lluita digital 341. ESPECIAL Criteris davant el coronavirus a la feina

En aquest número parlem dels criteris davant el coronavirus a la feina; de l'acord per promoure una llei de participació institucional, el diàleg social permanent i la concertació social; de les mobilitzacions del 8 de Març; i del desbordament dels serveis socials, entre d'altres temes.

més informació »


CCOO de Catalunya reclama major inversió en models energètics sostenibles que ens facin menys dependents de les fluctuacions del petroli

Valoració de les dades de l'IPC de febrer del 2020.

més informació »


Gran manifestació contra la repressió a IGT Solutions (subrogada d'eDreams)

El dimecres 11 de març de 2020.

més informació »


Javier Pacheco: 'La declaració de Foment ha estat irresponsable'

Entrevista a 'Els Matins' de TV3 (11-3-2020).

més informació »


Informacions sobre l'evolució del coronavirus COVID-19 respecte del món del treball

Tota la informació per a empreses i persones treballadores sobre les actuacions vinculades a les situacions que es puguin produir per l'efecte del coronavirus Sars-Cov-2

més informació »


El Consell de Relacions Laborals de Catalunya acorda un document de recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre el coronavirus

El document 'Recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre actuacions vinculades a les situacions que es puguin produir per l'efecte del coronavirus SARS-COV-2' inclou mesures de prevenció de riscos laborals, possibles actuacions en l'àmbit de les relacions laborals i consideracions sobre la determinació de la contingència davant l'exposició al virus.

més informació »


Accions per reivindicar la igualtat al món del treball

Fetes a Barcelona el divendres 6 de març de 2020 i el diumenge 8 de març de 2020.

més informació »


Informe "Les condicions de vida i de treball de les dones"

Presentat en roda de premsa el dijous 5 de març de 2020.

més informació »


Acord entre agents socials i el Departament de Treball per promoure una llei de participació institucional, el diàleg social permanent i la concertació social

Signatura feta el dijous 5 de març de 2020.

més informació »


CCOO alerta que la vulnerabilitat del teixit econòmic i l'ocupació catalana es posa en evidència amb l'anul·lació del Mobile World Congress

La precarietat laboral que pateixen dones, joves i persones immigrants, s'accentua per la terciarització i per una economia centrada en el comerç i el turisme.

més informació »


Roda de premsa d'anàlisi de la situació de l'educació inclusiva

Presentació de la campanya "Per una educació inclusiva amb garanties" i "Stop llistes d'espera".

més informació »


Lluita digital 340. 8 de Març, "CCOO feminista: denúncia i acció"

En aquest número parlem del 8 de Març, de la bretxa salarial, de la derogació de l'article que permetia l'acomiadament per baixes mèdiques i de la vaga de la petroquímica de Tarragona, entre d'altres temes.

més informació »


El president de Correos incompleix la legalitat en el procediment de renovació dels 7.284 contractes exigits per CCOO i UGT per a intentar pal·liar el problema de gestió

Difonent públicament que la mesura ha estat aprovada per les organitzacions sindicals, raó per la qual ambdós sindicats estudiaran mesures legals.

més informació »


El Govern de la Generalitat es reitera en l'abandonament de les treballadores del lleure educatiu

Increment de més de 10.000 treballadores afectades per ERTOs.

més informació »


L'empresa Cartonajes Josa de Polinyà aprofita la situació creada pel coronavirus per acomiadar el candidat de CCOO a les eleccions sindicals

Pràctiques contra la llibertat sindical.

més informació »


CCOO exigeix als governs que aclareixin les instruccions administratives per destinar les prestacions de la Seguretat Social a les persones confinades de la Conca d'Òdena

Les persones treballadores i autònomes confinades han de tenir el dret a l'efecte de prestació que se'ls reconegui la situació d'incapacitat temporal (IT) assimilable a professional.

més informació »


El Departament d'Educació modifica el decret que permetia mantenir el lloc de treball de més de 10.000 treballadores de menjadors als centres educatius i les deixa desemparades

La Generalitat es nega ara a assumir les retribucions del personal de menjador.

més informació »


CCOO exigeix més mesures de seguretat per al sector del comerç que garanteixin la salut de les persones treballadores i de la clientela

Per fer front a la COVID-19: primer, salvar vides.

més informació »


CCOO i UGT critiquen el president de Correos per la seva nefasta gestió de la crisi del coronavirus

L'acusen de voler rentar la seva imatge personal després d'exposar a milers de treballadors/es al contagi.

més informació »


Els Bombers de l'Ajuntament de Barcelona demanen oferir el seu potencial humà i recursos contra la crisi del coronavirus

Carta a l'alcaldessa Ada Colau.

més informació »


CCOO a Mossos d'Esquadra avisa que denunciarà la manca de materials de protecció adequats per als i les agents

La Generalitat no els està dotant dels equips de protecció individual (EPIs) adequats i homologats per a garantir la seva salut.

més informació »


CCOO denunciarà els ERTO fraudulents a les empreses auxiliars de la petroquímica

A causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, les empreses auxiliars estan plantejant ERTO per causes de força major, sense negociar-ne les condicions amb la representació de les treballadores i treballadors, ni tampoc mesures alternatives. er CCOO, algunes empreses estan fent un abús d'aquesta modalitat d'expedient per causes de força major, que no correspondria.

més informació »


Els sindicats universitaris reclamen que es pagui el 4t any de l'Estatut del personal investigador en formació (EPIF)

Previsió d'acomiadament de més de 200 investigadors predoctorals el proper 30 de març.

més informació »


CCOO reclama més coordinació entre administracions per garantir un servei eficaç a l'hora d'atendre l'allau d'expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO)

Gestió de la situació de desocupació.

més informació »


Entitats vinculades a la defensa dels drets de la gent gran elaboren un manifest per demanar una atenció sanitària completa al col·lectiu

Davant la situació d'emergència sanitària amb el coronavirus.

més informació »


CCOO demana seguretat a l'hora de repartir les targetes moneder de les beques menjador

Per no exposar als riscos del coronavirus a famílies i treballadors/es.

més informació »


L'Agrupació d'Ambulàncies de CCOO de Catalunya demana atenció psicològica per al personal del sector

Ens trobem en l'inici de la fase més dura de la pandèmia de la COVID-19, en la qual els hospitals de Catalunya podrien començar a entrar en col·lapse per disposar de suficients llits per fer front a les necessitats dels nous pacients contagiats.

més informació »


CCOO reclama mesures addicionals que complementin les que ja han pres els governs i que seran insuficients per salvar llocs de treball i la capacitat econòmica de moltes persones

El sindicat ha valorat les iniciatives econòmiques preses pel Govern de la Generalitat i pel Govern de l'Estat per fer front a l'impacte econòmic, laboral i social que està provocant la crisi de la COVID-19.

més informació »


CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya denuncien l'oportunisme de moltes empreses que presenten ERTO de força major de manera injustificada

Comunicat conjunt.

més informació »


CCOO demana que les empreses posin a disposició la seva tecnologia per donar cobertura a les necessitats sanitàries en la crisi de la COVID- 19

L'expansió ràpida de la COVID-19 ha posat en màxima tensió el servei públic de salut del nostre país, amb els hospitals a punt d'arribar al col·lapse amb una crítica falta dels EPI que protegeixen els professionals de la salut. Professionals sempre imprescindibles i més davant d'una pandèmia com la que patim

més informació »


CCOO destaca el valor de la feina del servei d'abastament i sanejament d'aigua, i fa una crida a la gestió responsable d'aquest recurs bàsic

Cada 22 de març, l'ONU commemora el Dia Mundial de l'Aigua. Aquest any se centra en la vinculació entre els recursos hídrics i els efectes del canvi climàtic, fortament relacionats.

més informació »


S'actualitza la Guia del Consell de Relacions Laborals de Catalunya per fer front a la pandèmia del coronavirus

CCOO de Catalunya ha arribat a un acord al Consell de Relacions Laborals (CCOO, UGT, Foment i Pimec i el Departament de Treball, Afers socials i Famílies) per actualitzar el document de Recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre actuacions vinculades a les situacions que es puguin produir per l'efecte del coronavirus SARS-CoV-2.

més informació »


El Govern obliga el president de Correos a rectificar amb l'adjudicació de 2 milions de màscares que aquest negava

Després de les demandes de CCOO i UGT a Correos apel·lant a la protecció dels treballadors i treballadores, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, ministeri regulador de Correos, ha aprovat l'adquisició de 2 milions de màscares per a la plantilla.

més informació »


Gràcies a la pressió sindical, s'arriba a un acord sobre l'ERTO de Nissan

Gràcies a la pressió sindical, el comitè d'empresa de Nissan ha aconseguit que la multinacional rectifiqui i han arribat a un acord sobre l'ERTO que garanteix una cobertura salarial suficient per al conjunt de la plantilla.

més informació »


Els representants de CCOO al SEM alerten del desbordament de les centrals de coordinació, la manca de protecció dels professionals i que les mesures que es prenen estan lluny de ser efectives

La greu crisi de sanitat pública provocada pel SARS-CoVID-2 està tenint un impacte molt important especialment en les nostres centrals de coordinació que s'han vist desbordades des de l'inici d'aquesta crisi. En els propers dies la sobrecàrrega començarà a afectar en les unitats assistencials que ja patien una situació de descobertura habitual en el darrer any.

més informació »


CCOO de Catalunya sol·licita al Govern de l'Estat que s'adoptin mesures extraordinàries adreçades a les treballadores de la llar i les cures

Des de CCOO de Catalunya ha valorat positivament el paquet de mesures aprovat pel Govern contra els efectes econòmics i socials de la crisi del coronavirus. En aquest sentit, considerem un encert, entre altres, les mesures extraordinàries que garanteixen l'accés a la prestació per atur als treballadors del règim general que no comptin amb els períodes de cotització necessaris per accedir-hi.

més informació »


CCOO d'Indústria lamenta la mort del company Antonio Medina Cano

Va estar sempre vinculat al sindicat intercomarcal del Baix Llobregat, on va ser membre dels equips d'extensió i d'eleccions sindicals durant gairebé 20 anys. CCOO volem transmetre el nostre sincer condol a la seva família, amistats i companys.

més informació »


CCOO, a dia d'avui, està intervenint en 632 empreses, amb 56.119 treballadors i treballadores afectats

CCOO de Catalunya considera que no és acceptable que les empreses responguin a un problema temporal amb mesures irreversibles.

més informació »


CCOO Catalunya reclama al Govern mesures contundents de suport per atendre el pagament del lloguer durant aquesta crisi de la COVID-19

Des de CCOO valorem positivament les mesures previstes en el RDL 8/2020 en l'àmbit d'aplicació de la moratòria de deute hipotecari per als que pateixen dificultats extraordinàries per atendre'n el pagament. No obstant això, alertem que hi ha un buit molt important pel que fa al pagament de lloguer de l'habitatge habitual.

més informació »


Els comitès d'empresa de Nissan rebutgen les condicions de l'ERTO presentat pels efectes del coronavirus

Reunió sense acord.

més informació »


CCOO valora positivament l'acord assolit a Grifols España per afrontar la situació derivada del coronavirus

Compromís de l'empresa de no presentar cap ERO ni fer acomiadaments.

més informació »


CCOO lamenta profundament els tres accidents mortals d'aquesta setmana

Ocorreguts dilluns, dimarts i dimecres a Manresa, Arbúcies i les Franqueses del Vallès.

més informació »


CCOO requereix una coordinació eficaç per pal·liar la manca de subministrament de mascaretes i guants als serveis bàsics i estratègics de la Generalitat

Els equips de protecció individual (EPI) han de ser una prioritat no només al servei sanitari, sinó també als serveis bàsic i estratègic.

més informació »


CCOO critica la falta de prevenció a les residències de gent gran per la crisi del coronavirus

Enquesta a professionals del sector.

més informació »


CCOO i UGT acusen Correos de faltar a la veritat, prevaler el negoci a la seguretat i d'exposar innecessàriament més de 35 mil treballadors i treballadores al contagi per coronavirus

CCOO i UGT acusen Correos d'anteposar el negoci a la salut i seguretat dels treballadors/es, exposant a més del 75% de la plantilla al contagi per coronavirus, de manera innecessària, sense mesures de protecció.

més informació »


CCOO de Catalunya considera que el paquet de mesures aprovat pel Govern va en la bona direcció i suposa un enorme esforç de recursos públics

CCOO de Catalunya considera que el paquet de mesures aprovat pel Govern contra els efectes econòmics i socials de la crisi del coronavirus, va en la bona direcció i suposa un enorme esforç de recursos públics. CCOO requereix la corresponsabilitat de les empreses per protegir la vida de les persones i preservar els llocs de treball.

més informació »


CCOO critica que la plantilla del telèfon 061 està prestant serveis sense les mesures que estableixen les autoritats sanitàries

Ahir a la tarda es van esgotar les mascaretes d'un sol ús, i no se sap quan tornaran a tenir.

més informació »


CCOO ja ha donat resposta a més de 1.500 consultes als seus serveis d'atenció telefònica i per internet pel coronavirus

Serveis d'atenció telefònica (933 100 000) i per internet (https://consulta.ccoo.cat): mesures generals, gestió dels conflictes en empreses i assessorament per tothom.

més informació »


CCOO a Girona+Neta alerta dels riscos als quals s'exposen els treballadors i treballadores

Serveis de neteja amb la crisi sanitària pel coronavirus.

més informació »


CCOO reclama materials de protecció per als Mossos d'Esquadra

Davant la situació d'alerta amb el coronavirus.

més informació »


El sector d'ambulàncies de CCOO alerta de la situació de greu precarietat que pateixen les plantilles del transport sanitari de Catalunya davant la crisi del coronavirus

L'Agrupació d'Ambulàncies de CCOO de Catalunya ha alertat de la situació de precarietat que pateix el transport sanitari de Catalunya davant la crisi del coronavirus i la situació d'estat d'alarma, que es pot perllongar com a mínim durant 15 dies

més informació »


CCOO reclama mesures contundents per protegir les persones treballadores i ciutadania vulnerable dels efectes de la crisi del coronavirus

CCOO, UGT, Unió de Pagesos, Foment i Pimec s'han reunit per videoconferència amb el vicepresident i conseller de Economia de la Generalitat, el conseller de Treball i Afers Socials, la consellera d'Empresa i Coneixement, i la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

més informació »


CCOO i UGT acusen Correos d'irresponsabilitat majúscula per posar en risc la plantilla en no dotar-la de mesures de protecció suficients pel coronavirus

Anteposa la seva visió de negoci, en imposar l'activitat més enllà dels serveis essencials recollits en el RD del Govern.

més informació »


CCOO de Catalunya denuncia l'escassetat de material de prevenció dels contagis a Catalunya

Durant tot el cap de setmana, les diferents organitzacions sectorials de CCOO han rebut queixes angoixades del personal sanitari, de neteja, de seguretat, d'emergències, de serveis bàsics i de centres de treball en general. Hi ha escassetat d'equips de protecció individual adequats a cada cas.

més informació »


L'Agrupació de Personal Penitenciari de CCOO reclama al Departament de Justícia les mesures de seguretat indispensables per al personal de presons davant la crisi del coronavirus

En una situació d'emergència de les proporcions de l'actual amb el coronavirus, com mai s'havia vist, cal prendre totes les mesures necessàries per protegir les persones i el servei públic. Això implica fer un ús extensiu i màxim de totes les mesures de protecció per als treballadors i treballadores penitenciaris en el seu conjunt.

més informació »


CCOO de Catalunya exigeix a Pedro Sánchez mesures sociolaborals urgents

“Les mesures laborals i econòmiques no poden esperar al pròxim Consell de Ministres”, ha declarat Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya.

més informació »


CCOO demana que els departaments de la Generalitat facin una comunicació directa al personal sobre els plans de contingència amb motiu del coronavirus

La Direcció General de Funció Pública va emetre ahir la Instrucció 3/2020, de 13 de març, sobre mesures preventives, de protecció i organitzatives d'aplicació al personal al servei de l'Administració de la Generalitat de Catalunya amb motiu del coronavirus SARS-CoV-2.

més informació »


Primers resultats en defensa de les treballadores del lleure davant les conseqüències laborals del coronavirus

Les treballadores del lleure educatiu i sociocultural són un dels col·lectius que més ha patit les conseqüències laborals de l'emergència sanitària del coronavirus.

més informació »


CCOO posem a disposició del Servei Català de la Salut les hores sindicals de les delegades i delegats del sistema públic de salut

Delegades i delegats posen a disposició del Servei Català de la Salut les seves hores sindicals per tal de contribuir a l'assistència directa en funció de cada catgoria professional per fer front a la pandèmia per coronavirus.

més informació »


CCOO treballa a tots nivells per garantir la seguretat laboral dels treballadors i les treballadores que es veuran afectats per la crisi sanitària del coronavirus

El sindicat està treballant a tots nivells a les administracions públiques, tant de l'Estat com de la Generalitat per garantir les seguretats laborals dels treballadors i treballadores que es veuen i es veuran afectats per la crisi sanitària del COVID-19. En aquest sentit estem negociant amb el Ministeri de Treball i el Departament de Treball de la Generalitat en diferents línies.

més informació »


La Federació d'Educació de CCOO defensa les treballadores del lleure

La Federació d'Educació de CCOO denuncia públicament que moltes empreses del lleure educatiu i sociocultural estan utilitzant tots els mecanismes possibles per desprendre's de treballadores abans que la situació generada pel coronavirus hagi tingut conseqüències econòmiques.

més informació »


CCOO denuncia la manca de protocols específics en relació amb la prevenció i l'actuació davant del COVID-19 al Servei d'Atenció Domiciliària del Consell Comarcal del Vallès Occidental

Treballadores familiars i auxiliars de la llar.

més informació »


CCOO manifesta la seva preocupació davant l'ERO temporal anunciat a Kostal Eléctrica

Caiguda del 25-30 % en la producció per a les properes setmanes.

més informació »


CCOO aconsegueix la compensació de més de 16.000 hores extres des de l'any 2016 en el sector de consignatàries de vaixells de Barcelona

Resolució de la Inspecció de Treball a propòsit de les hores extres a la multinacional CMA CGM Ibérica Barcelona.

més informació »


CCOO de Catalunya fa una crida a participar a la concentració en suport a la companya Sílvia Aquiles

CCOO dona suport a la concentració davant del TSJC per a exigir juntament amb Sílvia Aquiles que se li retorni la custodia de la seva filla i del seu fill que degut a un seguit de fets i actes de violència institucional li van ser retirats el passat 4 de març.

més informació »


CCOO de Catalunya pren mesures de protecció davant el coronavirus i posa en marxa un servei d'assessorament per a consultes relacionades amb la seva afectació

CCOO de Catalunya continua les seves actuacions davant la crisi del coronavirus COVID-19. En aquest sentit, el sindicat segueix aplicant i difonent les instruccions de les autoritats sanitàries amb la voluntat de minimitzar la incidència dels contagis i contribuir a la salut pública.

més informació »


CCOO lamenta profundament l'accident ocorregut ahir a l'empresa química Proquibasa

CCOO d'Indústria de Catalunya lamenta profundament el greu accident ocorregut ahir a l'empresa química Proquibasa, de Barcelona, com a conseqüència del qual hi ha dues persones mortes. Fa només unes hores, els bombers han localitzat el cos sense vida de la persona que estava despareguda des d'ahir, quan es va produir l'explosió a la nau de Proquibasa. CCOO vol transmetre el seu condol a la família i companys de les víctimes, així com la seva solidaritat i suport a les persones que van resultar ferides.

més informació »


CCOO considera una irresponsabilitat les peticions de Foment del Treball de retallar impostos i facilitar l'acomiadament a les empreses com a resposta al coronavirus

CCOO de Catalunya considera una irresponsabilitat les peticions de Foment del Treball publicades avui, on la patronal demana retallar impostos i facilitar els acomiadaments com a resposta a l'impacte del coronavirus en les empreses.

més informació »


Debat "Sobiranies i identitats compartides en un món interdependent" amb Francesc-Marc Álvaro

Demà dimecres, 11 de març, a les 18 hores a la seu de CCOO a Barcelona.

més informació »


Nova vaga de la plantilla d'IGT Solutions

Demà dimecres, 11 de març, en protesta pels acomiadaments i suspensions de sou per haver participat en la vaga del 19 de desembre de 2019.

més informació »


Les treballadores de neteja de Tempo Facility Services a Cabrils fan vaga indefinida

Impagament de nòmines.

més informació »


CCOO convocarà noves mobilitzacions a la petroquímica de Tarragona, si patronal i Administració segueixen ignorant les reivindicacions sindicals sobre seguretat i precarietat

Malgrat l'èxit de participació de la convocatòria de vaga als polígons petroquímics nord i sud de Tarragona del passat 19 de febrer, tant la patronal AEQT com l'Administració segueixen sense entendre el missatge i sense donar resposta a les reivindicacions de més seguretat i menys precarietat. La coordinadora de CCOO dels polígons petroquímics ha decidit que cal continuar lluitant per assolir els objectius que ens havíem marcat i, si ens els propers dies no es desencalla aquest escenari, es convocaran noves mobilitzacions al sector.

més informació »


Homenatge a Salvador Seguí, el “Noi del Sucre”

El 10 de març del 1923 va ser assassinat a Barcelona l'històric sindicalista Salvador Seguí, el “Noi del Sucre”. Noranta-set anys després, el dimarts 10 de març del 2020, CCOO de Catalunya, a través de la Fundació Cipriano García i el seu Seminari Salvador Seguí, organitza un homenatge.

més informació »


CCOO, contra la moratòria per a nous projectes d'incineració de residus aprovada pel Parlament

Dijous passat, 5 de març, el Parlament de Catalunya va aprovar una moció que proposa una moratòria de caràcter urgent per a nous projectes d'incineració de residus, ja siguin urbans o industrials, mentre no s'aprova la Llei de prevenció de residus i ús eficient dels recursos. La moció també demana que la nova Llei de residus i ús eficient dels recursos (en preparació) insti a redactar un pla de tancament i desmantellament de les incineradores existents en el termini màxim d'un any.

més informació »


CCOO denuncia la manca de transparència en la licitació del Servei d'Atenció Domiciliària de l'Ajuntament de Terrassa

Tant l'Estatut dels treballadors com el conveni col·lectiu del sector garanteixen el dret de subrogació de les treballadores però també que la representació legal dels treballadors tingui dret a la informació de l'empresa sortint i de l'empresa entrant i a participar en reunions prèvies a la subrogació per abordar les condicions referents a aquesta. Ni Accent Social (Grup Clece) ni Sacyr han complert amb aquesta legislació. I tot i els advertiments que vàrem fer a l'ajuntament, aquest tampoc ha fet res per tal que les empreses prestadores del servei complissin amb aquesta legislació.

més informació »


Comunicat dels comitès d'empresa de Nissan "Pel suport a la classe obrera i contra la repressió policial"

CCOO d'Indústria de Catalunya manifestem la nostra solidaritat amb les plantilles de Nissan i el nostre rebuig davant la decisió de l'administració de blindar el Parlament, davant els fets ocorreguts ahir, quan es va tancar el Parc de la Ciutadella i no es va deixar entrar les plantilles de Nissan que tenien previst concentrar-se davant la seu del Parlament. Davant aquest fet, es va improvisar una manifestació pels carrers de Barcelona, que va ser reprimida pels mossos d'esquadra.

més informació »


CCOO de Catalunya participarà a la manifestació del 8 de Març a Barcelona

Diumenge, 8 de març, a les 17 hores des de plaça de la Universitat.

més informació »


CCOO valora positivament l'acord sobre l'ERO temporal de Magneti Marelli a la planta de Barberà del Vallès

Les treballadores i treballadors de la planta de Magneti Marelli de Barberà del Vallès han ratificat per una àmplia majoria el principi d'acord assolit dimarts per la direcció de l'empresa i la representació sindical de la plantilla sobre l'ERO temporal. CCOO d'Indústria de Catalunya fem una valoració positiva de l'acord, ja que incorpora part de les demandes que havíem plantejat els sindicats des d'un primer moment.

més informació »


Declaracions de Javier Pacheco sobre l'evolució del coronavirus COVID-19 respecte del món del treball

Dijous 5 de març de 2020.

més informació »


CCOO de Catalunya organitza a Barcelona dues accions de denúncia per reivindicar la igualtat al món del treball

Demà divendres, 6 de març, presentació de primeres denúncies a empreses per incompliment en matèria de plans d'igualtat (10 h), i marxa de columnes i concentració davant Foment del Treball (12 h).

més informació »


Signatura de l'acord entre agents socials i el Departament de Treball per promoure una llei de participació institucional, el diàleg social permanent i la concertació social

Demà dijous, 5 de març, a les 10 hores, a la seu del Departament de Treball (c/Sepúlveda, 148, Barcelona).

més informació »


Aquest dijous concentració de les plantilles de Nissan davant el Parlament de Catalunya

Els comitès d'empresa de Nissan s'han reunit amb la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. CCOO de Nissan valora positivament la reunió, com un pas important per seguir reivindicant la necessitat d'un pla industrial que garanteixi la continuïtat de l'activitat a Barcelona i el manteniment de l'ocupació. Aquest dijous les treballadores i treballadors de Nissan es concentraran a partir de les 18 hores, davant del Parlament de Catalunya, per exigir al Govern de la Generalitat que faci tots els esforços necessaris per aconseguir garantir el futur de Nissan a Catalunya.

més informació »


CCOO lliura més d'11.000 signatures perquè el nou Hospital Josep Trueta de Girona es faci als terrenys de Domeny

Demà dimecres, 4 de març, a les 16.30 h, a la Delegació de la Generalitat a Girona (Plaça Pompeu Fabra, 1).

més informació »


Vaga i manifestació contra la repressió a IGT Solutions, l'11 de març

Davant de l'immobilisme de les empreses per solucionar el conflicte a IGT Solutions, empresa subrogada d'eDreams, ha acomiadat 18 persones i ha suspès de sou i feina a 22 durant 60 dies per haver exercit el dret a vaga el passat 19 de desembre.

més informació »


La Plataforma en Defensa del Dret a l'Atenció de les Persones amb Dependència reitera la necessitat de més recursos i més places per a la dependència

Comunicat del 3 de març de 2020.

més informació »


CCOO valorem positivament la sentència que anul·la la sanció imposada al comitè d'empresa de BIC Iberia

La sentència dictada pel Jutjat social número 3 de Tarragona anul·la la sanció de 28 dies de sou i feina imposada als membres del Comitè d'Empresa de BIC Iberia, en considerar que no queden acreditats els motius adduïts per l'empresa per justificar la sanció.

més informació »


La plantilla de l'Ajuntament d'Alcarràs denuncia la paralització de l'aplicació de la valoració de llocs de treball

Decisió unilateral de l'equip de govern municipal.

més informació »


CCOO participarà a la manifestació a Badalona contra els fons voltor

Diumenge, 1 de març, a les 11 hores, a la plaça de la Vila de Badalona.

més informació »


La plantilla de Continental Automotive es manifestarà aquest dissabte per la continuïtat de l'activitat i dels llocs de treball

El Comitè d'Empresa de Continental Automotive (Rubí) ha convocat una manifestació aquest dissabte, 29 de febrer, per reivindicar la continuïtat de l'activitat industrial de la planta i dels llocs de treball, davant el lent avenç de les negociacions amb l'empresa sobre el procés de reindustrialització. La mobilització s'iniciarà a les 11 hores, al costat de l'skate parc, i recorrerà els carrers de Rubí fins a l'Ajuntament (plaça de Pere Aguilera).

més informació »


V Jornada Ciutadana per una Fiscalitat Justa

Demà dissabte, 29 de febrer, a partir de les 10 hores, al Casal Transformadors de Barcelona (c/ Ausiàs Marc, 60).

més informació »


Altres notícies »

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.