Actualitat

Lluita digital 358. CCOO alerta que durant els primers nou mesos del 2020 els accidents laborals mortals han augmentat a Catalunya un 12,09 % malgrat l'aturada de l'economia

En aquest número parlem dels accidents laborals mortals, la situació laboral i social del jovent, les violències masclistes i el 12è Congrés de CCOO de Catalunya, entre altres temes.

més informació »


Porta violeta de CCOO, locals segurs davant la violència masclista

A CCOO t'acollim, t'informem, t'assessorem i t'acompanyem. I ho fem en qualsevol cas de violència masclista, ja sigui en l'àmbit laboral, familiar o públic. Vine o truca. No cal que demanis hora.

més informació »


CCOO presenta l'informe 2020 sobre les violències masclistes a Catalunya i la iniciativa 'Porta Violeta, locals segurs davant la violència masclista'

CCOO ha presentat l'informe 2020 sobre les violències masclistes a Catalunya i la iniciativa 'Porta Violeta, locals segurs davant la violència masclista' en roda de premsa en el marc del 25 de novembre d'enguany, sota el lema “Ni un pas enrere! Ens volem vives i lliures”.

més informació »


Documents congressuals del 12è congrés de CCOO de Catalunya

Descarregueu els documents del 12è congrés de CCOO de Catalunya en català o castellà

més informació »


Jornada de negociació col·lectiva 2020

Estem immersos en una situació de crisi sanitària que ha afectat de manera substancial als processos de la negociació col·lectiva en totes les seves vessants, i ha obligat a redefinir pràctiques y prioritats.

més informació »


CCOO de Catalunya celebra el Dia de la Fundació

Per segon any, CCOO i la Fundació Cipriano Garcia convoquen el “Dia de la Fundació”, el 20 de novembre, en conmemoració de la fundació de la Comissió Nacional de Catalunya el mateix dia de 1964

més informació »


'Lluita Digital' 357. 25-N: ni un pas enrere davant la violència contra les dones

En aquest número parlem del 25N, del 12è Congrés del sindicat, de les ajudes al treball autònom i dels recursos per al SEPE, entre altres temes.

més informació »


Ni un pas enrere! Ens volem vives i lliures!

Commemorem aquest dia arreu del món per denunciar la violència que s'exerceix sobre les dones, que té el seu origen en la manca d'equitat i la discriminació, i per reclamar-ne l'eliminació.

més informació »


'Butlletí d'actualitat jurídica i sindical', núm. 62 (novembre del 2020)

Servei d'informació i documentació jurídica.

més informació »


Presentació de l'estudi “Digitalització i noves formes de representació col·lectiva”

El passat 17 de setembre, l'Aula Treball i Societat de CCOO de Catalunya va organitzar una jornada de presentació de l'estudi "Digitalización y nuevas formas de representación colectiva"

més informació »


Manifest de la candidatura de Javier Pacheco Serradilla a la Secretaria General de CCOO de Catalunya

Durant els propers quatre anys serà essencial avançar en la igualtat efectiva de gènere, lluitar per enfortir la democràcia econòmica amb la deguda participació dels treballadors i treballadores en la presa de decisions de l'empresa, millorar l'estabilitat en l'ocupació i recuperar els nivells salarials retallats en els anys de crisi. Recuperar els equilibris en les relacions laborals exigeix enfortir la negociació col·lectiva i el diàleg social, objectius centrals del proper mandat.

més informació »


CCOO alerta de l'augment de l'atur i de la major afectació en els col·lectius més vulnerables amb les ocupacions més precàries

El mes d'octubre deixa veure un mes més, el sotrac que ha suposat l'efecte de la crisi de la COVID-19 sobre el mercat de treball. Catalunya se situa amb més de 484.000 persones desocupades amb una clara incidència entre els joves, les dones i la població immigrant.

més informació »


Butlletí Treball, Economia i Societat (octubre del 2020)

Aquest Butlletí analitza la democràcia econòmica, la democràcia en l'empresa i experiències d'economia social i solidària. Com avançar en democràcia econòmica és avui dia un debat urgent i necessari.

més informació »


Demà comença la XVI edició de la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC)

Dies 4, 5 i 6 de novembre, de forma presencial i en streaming.

més informació »


Abús en la confecció dels horaris de l'Institut Marta Mata de Montornès del Vallès

La Junta de Personal Docent no universitari del Maresme i Vallès Oriental denunciem un abús de la direcció en la confecció dels horaris del professorat.

més informació »


Els agents econòmics i socials més representatius de Catalunya demanen al Govern de la Generalitat una proposta urgent per compensar els sectors afectats per la desescalada

En una carta dirigida al vicepresident de la Generalitat, sol·liciten una proposta compromesa i iniciar el treball en el marc del diàleg social amb la màxima celeritat

més informació »


CCOO dona suport a les mobilitzacions del Col·lectiu de Professionals de la Narració Oral que no són tinguts en compte en les mesures de desescalada

La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya dona suport al Col·lectiu de Professionals de la Narració Oral que convoca els narradors a una acció reivindicativa. El Col·lectiu fa una crida a portar un llibre dins un recipient (ampolla, urna, maleta..) per denunciar. que els contes poden ser a tot arreu menys al seu espai natural.

més informació »


CCOO coorganitzem el col·loqui virtual: quin turisme per la Costa Brava? Possibilitats i límits post Covid

La Costa Brava va esdevenir a partir dels anys 60 el paradigma del desenvolupament del turisme massiu a casa nostra. A l'escalfor del "desarrollismo" franquista el seu emblemàtic paisatge, per una banda convertit en un dels símbols de Catalunya, va atraure en successives onades mercantilitzadores els pitjors efectes de la hiperespecialització que comporta el binomi turisme-construcció

més informació »


CCOO valora positivament el principi d'acord sobre el conveni del metall de Barcelona

Tenint en compte la incertesa de la situació actual, per la crisi derivada de la pandèmia de la COVID-19, CCOO d'Indústria està afrontant la negociació col·lectiva dels diferents convenis sectorials oberts fent un exercici de responsabilitat, però assegurant que les treballadores i treballadors d'aquests sectors no perden els seus drets davant les propostes de retallades que estan plantejant les patronals.

més informació »


CCOO i UGT acusen a Correos d'anteposar el "Black Friday” a la salut de la plantilla

Amb un increment de contagis del 200 % en els últims dos mesos, i acumulant més de 8.500 afectats, l'empresa continua ignorant la demanda sindical d'incrementar les mesures preventives i organitzatives.

més informació »


CCOO de Catalunya organitza una Jornada sobre la negociació col·lectiva en temps de pandèmia

Estem immersos en una situació de crisi sanitària que ha afectat de manera substancial els processos de la negociació col·lectiva en totes les seves vessants i que ha obligat a redefinir pràctiques i prioritats.

més informació »


La UB denunciada davant d'Inspecció de Treball per no disposar d'una Pla d'igualtat d'acord amb la normativa vigent

El passat divendres 13 novembre del 2020 es va interposar una denúncia a Inspecció del treball per l'incompliment de la llei per la igualtat efectiva entre dones i homes.

més informació »


El transport públic sanitari trasllada les seves protestes al Palau de la Generalitat, davant la indiferència del departament de Salut

Els sindicats consideren lamentable l'actitud de total menyspreu de l'administració del CatSalut cap aquest col·lectiu que ha vingut prestant serveis durant aquesta pandèmia amb situacions de sobreesforç assistencial, jornades interminables, falta d'EPIS, absència de proves PCR, inexistència de prevenció de salut en les empreses, etc...

més informació »


Concentració i 'performance' de les netejadores dels centres de salut davant la Delegació de la Generalitat a Girona per exigir el reconeixement de la seva tasca

Sota el lema “Les netejadores no som invisibles", les netejadores dels centres d'hospitals i centres de salut de les comarques gironines, segueixen reclamant el reconeixement de la seva tasca a primera línea en la lluita contra el coronavirus, exigint que se'ls pagui la mateixa gratificació que la Generalitat ha ofert als professionals sanitaris.

més informació »


CCOO valora positivament el principi d'acord assolit a Faurecia

CCOO d'Indústria de Catalunya valora positivament el principi d'acord sobre l'ERO de Faurecia, assolit divendres pel comitè i la direcció de l'empresa, ja que ha permès reduir el volum de persones afectades per l'expedient de 160 a 124 i evitar mesures traumàtiques mitjançant baixes voluntàries, prejubilacions i recol·locacions. La plantilla ha ratificat el preacord per majoria en les assemblees celebrades avui, amb la qual cosa queda desconvocada la vaga prevista.

més informació »


CCOO presenta una esmena d'addicció parcial al projecte de Llei de pressupostos generals de l'Estat per tal de donar resposta global al marc de les qualificacions i classificació professional

CCOO conjuntament amb la Plataforma Nacional de Técnicos Sanitarios C1 hem presentat una esmena al projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat per al proper 2021, per tal que inclogui una partida pressupostària que doni resposta global al marc de les qualificacions i classificació professional.

més informació »


El Sector de Mossos de CCOO denuncia negligència del Departament d'Interior en la realització de pràctiques esportives obligatòries a l'ISPC

Els exercicis de defensa personal agrupen fins a 150 alumnes de diferents territoris de Catalunya que realitzen pràctiques d'alt risc perquè comporten contacte físic molt estret (cos a cos) durant cinc hores al dia, cinc dies a la setmana en instal·lacions tancades de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

més informació »


CCOO alerta que durant els primers nou mesos del 2020 els accidents laborals mortals han augmentat a Catalunya un 12,09 % malgrat l'aturada de l'economia

L'avanç d'estadístiques d'accidents de treball publicat per la Generalitat de Catalunya, indica que de gener a setembre d'aquest any hi ha hagut una reducció del 27,82 %, respecte al mateix període del 2019, dels accidents de treball amb baixa produïts durant la jornada de treball, xifres que responen a l'aturada de l'activitat econòmica a conseqüència de la pandèmia.

més informació »


CCOO del Vallès Occidental - Catalunya Central commemora el 25-N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones i les Criatures, amb dues escoles sindicals

CCOO del Vallès Occidental - Catalunya Central realitzarà, de manera semipresencial i per via telemàtica a la seu del sindicat a Terrassa (c/ Unió, 23, sala Apolo Giménez) les escoles Neus Català i Apolo Giménez.

més informació »


CCOO de Catalunya celebra el Dia de la Fundació sota el lema “Democratitzant el treball”

Per segon any, el sindicat organitza l'acte "El dia de la fundació". Es commemorarà la fundació del sindicat, el 20 de novembre del 1964, ara fa 56 anys, a l'Església de Sant Medir de Barcelona, i servirà per posar en relleu la funció que compleix la Fundació Cipriano García, pel que fa a la memòria de les lluites obreres.

més informació »


La plantilla de Faurecia intensifica les mobilitzacions contra l'ERO

Davant la manca d'avanços en la negociació, el comitè d'empresa ha convocat una concentració aquest dijous i una vaga del 23 al 27 de novembre per forçar l'empresa a retirar l'ERO i buscar alternatives que permetin garantir la màxima ocupació possible.

més informació »


Convocada vaga indefinida a TE Connectivity a partir del 21 de novembre

CCOO d'Indústria i el comitè d'empresa segueixen exigint la retirada de l'expedient i el compliment de l'acord assolit fa un any, que garantia el projecte industrial durant tres anys.

més informació »


La coordinadora d'Acció Jove de CCOO mostra al Parlament de Catalunya la crítica situació laboral i social del jovent a Catalunya

La coordinadora d'Acció Jove de CCOO de Catalunya, Irene Ortiz, ha comparegut davant la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament de Catalunya per informar sobre la situació de la desocupació juvenil des del punt de vista del sindicat i les reivindicacions que planteja aquesta organització de cara a revertir l'escenari de precarietat que viu i pateix el jovent a Catalunya.

més informació »


Nova concentració de protesta del sector de transport sanitari que ja porta més de quaranta dies de vaga indefinida

Aquest dijous es compliran 42 dies des que es va iniciar la vaga indefinida del sector del transport sanitari de Catalunya.

més informació »


Els professionals de la sanitat privada alcen la veu i es mobilitzen pels seus drets i reivindiquen també la importància d'aquest servei sanitari

Impulsada per la secció sindical de CCOO de la Clínica Quirón de Barcelona, avui dimecres, 18 de novembre, de 13.30h. a 15.30h, tindrà lloc una concentració de professionals de la sanitat privada on es reivindicarà que la sanitat privada també és sanitat i es defensaran els drets d'aquest col·lectiu de treballadors i treballadores sanitaris.

més informació »


CCOO exigeix garanties per a les plantilles a BBVA i al Banc Sabadell

Davant l'anunci de converses entre BBVA i Banc Sabadell en relació amb una potencial operació de fusió, les seccions sindicals de CCOO d'ambdues Entitats hem transmès a les dues direccions que, de dur a terme aquesta operació corporativa, es faci amb totes les garanties per a la plantilla.

més informació »


CCOO de Catalunya recorda que els reptes econòmics i socials reclamen consensos forts i voluntat política més enllà del calendari electoral

La darrera dada de l'IPC anual, amb una caiguda fins el -1,1 % anual, aprofundeix la tendència a la deflació de l'economia catalana en un context que esdevé preocupant. La contracció de l'economia catalana al tercer trimestre va ser del 9,1 %, hi pesa especialment la situació als serveis d'allotjament, transport, activitats artístiques, restauració i serveis d'oci.

més informació »


La Xarxa Acció Solidària de CCOO de Catalunya inicia la 8a Campanya de recollida de joguines

La Xarxa Acció Solidaria (XAS) de CCOO de Catalunya inicia la 8a campanya de recollida de joguines. La campanya durarà del 16 de novembre al 18 de desembre del 2020, sota el lema “Cap infant sense joguina”.

més informació »


CCOO guanya les eleccions sindicals a IQOXE

CCOO d'Indústria de Catalunya fa una valoració molt positiva d'aquests resultats, que ratifiquen la bona feina que el sindicat està duent a terme a l'empresa, i seguirà treballant, des de la majoria del comitè d'empresa, per millorar les condicions de treball i garantir el compliment de les mesures de prevenció i seguretat a IQOXE.

més informació »


CCOO presenta mocions als ajuntaments i als consells comarcals del Baix Llobregat i de l'Anoia exigint seguretat als centres educatius

El sindicat intercomarcal de CCOO d'Educació demana al Departament d'Educació que elabori un protocol de ventilació que tindrà una decisiva incidència sobre la salut de l'alumnat i el personal treballador dels centres educatius. Sabem que la covid-19 es transmet per aerosols en espais tancats i, aquest element obliga a adoptar mesures concretes amb relació a la ventilació dels espais tancats per evitar l'alta concentració de virus en suspensió i el contagi. Extrapolant les recomanacions que fa l'Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua, IDAEA-CSIC, per dimensió i ocupació de les nostres aules, la gran majoria amb sobreràtios, més enllà de l'obertura de finestres, caldria una renovació de l'aire 15 vegades per hora. La ventilació mecànica és una opció alternativa i ofereix avantatges, com adequar-se amb independència de les variacions atmosfèriques, economia en el cost de la instal·lació atenent a la seva rendibilitat tèrmica, ventilació permanent amb cabals necessaris de l'ordre que es vulgui, expulsió controlada de l'aire viciat i facilitat de muntatge i inspecció.

més informació »


Nova jornada de mobilització de la plantilla de Faurecia contra l'ERO

CCOO d'Indústria de Catalunya dona suport a la mobilització i les reivindicacions dels treballadors i treballadores de Faurecia i exigeix a la direcció de l'empresa la retirada de l'expedient i que s'assegui a negociar per trobar una alternativa que garanteixi la màxima ocupació.

més informació »


CCOO de Catalunya acull una jornada sobre "Els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Un acostament des del sindicalisme", amb la participació d'Unai Sordo, Luca Visentini i Javier Pacheco

El proper dijous 12 de novembre tindrà lloc la jornada 'Els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Un acostament des del sindicalisme' organitzada conjuntament per la Confederació Europea de Sindicats, CCOO d'Espanya, CCOO de Catalunya i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO de Catalunya i amb el finançament de la Comissió Europea.

més informació »


El TSJC deixa vist per sentència la demanda interposada per CCOO i UGT contra la Generalitat per vulnerar els drets a la tutela sindical

La demanda interposada per CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya contra la Generalitat per vulneració de la negociació col·lectiva i la vulneració de la representació sindical ha arribat aquest matí al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquest és la Òrgan al qual li pertoca resoldre conflictes generats arran de la vulneració de drets sindicals, tot i que la Generalitat ha intenta dur fins al darrer moment el judici al Contenciós Administratiu, amb l'objectiu d'endarrerir el procés.

més informació »


Noves concentracions de protesta del sector de transport sanitari de Catalunya després de trenta-cinc dies de vaga indefinida

Aquest dijous es compliran 35 dies des que es va iniciar la vaga indefinida del sector del transport sanitari de Catalunya.

més informació »


CCOO rebutja l'ERO presentat per Doga Metal Parts per acomiadar la meitat de la plantilla

CCOO d'Indústria de Catalunya rebutja l'ERO que ha presentat l'empresa Doga Metalparts per acomiadar 49 persones de les 76 que té en plantilla, adduint raons productives i organitzatives. CCOO denuncia que l'expedient no respon a causes justificades, sinó que es tracta d'una decisió estratègica del Grup Doga, que pretén deslocalitzar part de la producció de la planta d'Abrera a la fàbrica que té a Navarra.

més informació »


Mig milió de llocs de treball menys a l'hostaleria

Durant els 10 primers mesos de l'any, hem tingut 56 milions menys de visitants i 196 milions menys de pernoctacions arreu de l'estat. El nombre de places hoteleres s'ha reduït en un 51,77 % i l'ocupació ha retrocedit un 60 % i les perspectives turístiques per als propers mesos són molt incertes. En aquesta conjuntura, des de CCOO entenem que les comunitats autonòmiques han de convocar les taules de diàleg social a l'objecte de mantenir actives les empreses per conservar la feina, així com fer un seguiment de l'acompliment de les Guies i Protocols de seguretat davant la COVID-19.

més informació »


CCOO Lleida presenta a Pere Macias, coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya, l'estudi tècnic ferroviari elaborat pel sindicat sobre el nucli de rodalies de Lleida i l'insta perquè l'inclogui al Pla de rodalies de Catalunya

El sindicat li ha explicat detalladament el projecte de CCOO “Rodalies de Lleida, un tren per a la classe treballadora” que donaria cobertura a una població beneficiària directa de més de 275.000 persones.

més informació »


CCOO exigeix recursos immediats pel SEPE per fer front al coll d'ampolla en la tramitació de prestacions

Les prestacions d'atur que s'estan pagant en aquests moments, no inclouen la major part de les persones desocupades que es van registrar a l'atur després del 12 d'agost, el que comporta un retard en la gestió que pot arribar als quatre mesos, el que resulta inadmissible

més informació »


La plantilla d'Eurest es concentra davant la Delegació de la Generalitat a Girona per exigir que l'empresa compleixi el conveni col·lectiu i que les administracions siguin responsables

La plantilla d'Eurest, empresa que gestiona bastants menjadors escolars de comarques gironines, denuncia incompliments sistemàtics del conveni col·lectiu i la normativa laboral: conversió de contractes de fixes a temporals, inaplicació taules salarials del conveni, no mantenir ordre de crida dels fixes discontinus etc.

més informació »


CCOO reclama que el consens sobre pensions del Pacte de Toledo s'acompanyi de l'actualització urgent de l'indicador de renda de suficiència (IRSC)

Les recomanacions de la Comissió del Pacte de Toledo faciliten la sostenibilitat i suficiència del Sistema de Pensions, però s'ha d'acompanyar de l'increment d'indicadors de suficiència com l'IRSC que con claus per l'eficiència de les prestacions i les polítiques socials a Catalunya

més informació »


Dependència, la cara de la precarietat. Programa de CCOO número 272 a Televisió de Catalunya

Programa número 272 de CCOO a Televisió de Catalunya. "Dependència, la cara de la precarietat". Emès el dilluns, 9 de novembre de 2020 pel Canal 33.

més informació »


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acull demà el judici per la demanda de CCOO i UGT contra la Generalitat per vulneració de drets sindicals

Demà dimarts, 10 de novembre, tindrà lloc la vista per la demanda interposada per CCOO i UGT contra la Generalitat de Catalunya per vulneració de drets sindicals.

més informació »


CCOO de Catalunya condemna l'assassinat d'una dona a Lloret de Mar a causa de la violència masclista i recorda el seu ferm compromís amb la seva erradicació

CCOO de Catalunya condemna l'assassinat masclista d'una dona a Lloret de Mar, i novament expressa el seu rebuig a una violència que encara avui s'exerceix vers les dones només pel fet de ser dones.

més informació »


Vaga a TE Connectivity contra l'ERO plantejat per l'empresa

El Comitè d'Empresa de TE Connectivity ha convocat una jornada de vaga contra el tancament de la planta de Montcada, coincidint amb la propera reunió del període de consultes de l'expedient. El mateix dia de la vaga a la tarda es concentraran davant de l'Ajuntament de Montcada en defensa de la continuïtat de la planta i dels llocs de treball.

més informació »


Comencen les mobilitzacions contra l'ERO presentat per Faurecia

Les treballadores i treballadors de la fàbrica de Faurecia d'Abrera inicien aquesta setmana un calendari de mobilitzacions contra l'ERO presentat per l'empresa per acomiadar 160 persones. La primera de les accions previstes serà una concentració aquest dimarts, coincidint amb la propera reunió del període de consultes de l'expedient, i dijous s'ha convocat una marxa lenta de vehicles.

més informació »


CCOO d'Indústria valora molt positivament la retirada de l'ERO d'Iberpotash

La pressió sindical davant de l'expedient, que CCOO havia denunciat que era del tot injustificat, ha acabat forçant la direcció del grup ICL a retirar l'ERO que havia presentat per acomiadar 110 treballadors a la mina de Súria

més informació »


Els agents socials demanen als grups parlamentaris que reconsiderin la tramitació per lectura única de la llei de Cambres

El regiment jurídic bàsic de les cambres les inhabilita per assumir la representació i el lideratge del món empresarial, i al legislador català per atribuir-les

més informació »


CCOO del Vallès Occidental - Catalunya Central i UGT Vallès Occidental apostem per la concertació

A Terrassa.

més informació »


CCOO de Catalunya posa en marxa el Servei d'Assessorament per a Treballadores de la Llar i les Cures

SAT-Llar.

més informació »


L'informe sobre l'accident d'IQOXE encarregat per la Generalitat dona la raó a les denúncies en matèria de seguretat plantejades per CCOO

En contra del que deia l'informe encarregat per IQOXE, que va determinar que no espodia preveure una situació com la que es va donar, l'informe de DNV GL posa demanifest que hi havia diverses barreres de seguretat inexistents o inadequades, amb les quals, si haguessin funcionat correctament o s'haguessin pres les mesures oportunes, s'hauria pogut evitar aquest lamentable accident i les seves conseqüències. Precisament, una d'aquestes barreres que apunta l'informe és la bunquerització de la sala de control, tal com CCOO havia reivindicat i defensat.

més informació »


CCOO a Cornellà acull una jornada sobre el dret a morir dignament

Demà divendres, 6 de novembre, a les 10 hores, a la seu del sindicat a Cornellà (Ctra. d'Esplugues, 68).

més informació »


Escola de Joves Sindicalistes Ángel Rozas 2020

Demà divendres, 6 de novembre, a partir de les 9.50 h, per YouTube.

més informació »


CCOO reclama que els tests PCR als centres educatius els faci personal sanitari

La Federació d'Educació del sindicat demana contractacions, recursos i diàleg social.

més informació »


CCOO exigim mesures preventives i d'organització urgents contra la COVID-19 per tal d'evitar l'enfonsament del sistema penitenciari català

Comunicat de l'Agrupació de Personal Penitenciari del sindicat.

més informació »


CCOO valora positivament l'aprovació del decret llei on es destinen 102,6 milions d'euros a mesures socials

La Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya valora positivament l'aprovació del Decret Llei 39/2020, de 3 de novembre, de mesures extraordinàries de caràcter social per fer front a les conseqüències de la COVID-19, on es destinaran 102,6 milions d'euros a mesures socials, concretament als sectors de la infància, persones amb discapacitat i gent gran (tant centres residencials com centres de dia).

més informació »


CCOO de Catalunya critica les retallades del 13,9 % a les licitacions en contractes públics als sectors de construcció i serveis

Catalunya licita més de 88 milions d'euros en contractes públics, xifra registrada per l'Observatori Sectorial de la Contractació Publica que s'ha donat a conèixer avui.

més informació »


CCOO valora positivament el nou decret llei de reforç de la protecció del dret a l'habitatge davant els efectes de la pandèmia de la COVID-19

Decret llei 37/2020, de 3 de novembre.

més informació »


CCOO i UGT denuncien la insuficient cobertura de les plantilles als centres de treball de Correos a Catalunya

Concentració demà dijous, 5 de novembre, a les 9 hores, davant l'edifici de Correos de Terrassa (Plaça Mossèn Jacint Verdaguer, 16).

més informació »


CCOO valora positivament que SEAT s'aculli a les recomanacions acordades pel Consell de Relacions Laborals de Catalunya

La direcció de SEAT ha anunciat la decisió d'implantar el teletreball com a mesura de contenció sanitària, atenent la sol·licitud realitzada per les seccions sindicals de CCOO i UGT, mentre duri l'actual situació de repunt de la pandèmia de COVID-19 i es continuïn aplicant les mesures de restricció de la mobilitat, emparades per l'estat d'alarma. Aquesta decisió suposa, en la pràctica, que aproximadament 5.000 persones que treballen als 5 centres de SEAT de Catalunya faran teletreball diàriament des de casa seva, disposant de les eines de treball i els mitjans necessaris.

més informació »


La Federació de Sanitat de CCOO mostra la seva disconformitat amb el nou "Procediment d'actuació enfront de casos d'infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2 en fase de mitigació"

Publicat pel CatSalut el 30 d'octubre de 2020.

més informació »


CCOO denuncia que l'empresa Dachser obliga a fer treball presencial en plena pujada de contagis de coronavirus entre la població

Amb dos positius per COVID-19 en la darrera setmana.

més informació »


La Plataforma "Volem el Trambaix al Pla" presenta al·legacions al Pla d'infraestructures 2021-2030

Document d'esmenes.

més informació »


CCOO i UGT de Catalunya reclamem més recursos per ajudar al treball autònom afectat per les mesures de restricció per coronavirus aprovades pel Govern

La Generalitat proposa una línia d'ajuts de 20 milions d'euros que només arriba al 2 % del col·lectiu.

més informació »


CCOO de Lleida exigeix a la direcció del CP de Ponent i del Centre Obert protocols d'actuació i prevenció contra la COVID-19

La direcció del centre no pren mesures ni preventives ni de resposta davant de la COVID-19 i no té cap mena de protocol d'actuació davant de situacions de risc, és per això que el representants sindicals exigeixen que s'estableixin protocols de prevenció i actuació clars i efectius.

més informació »


CCOO denuncia que General Cable incompleix els compromisos acordats

CCOO denuncia que General Cable està incomplint els acords signats el novembre de 2019. L'empresa no ha facilitat en cap moment un procés de reindustrialització (tal com estava acordat), un escenari que hauria pogut mitigar l'impacte negatiu en l'ocupació. En canvi, ha avançat un any el tancament, enganyant deliberadament la plantilla i les administracions.

més informació »


CCOO es concentra davant la Delegació del Govern a Catalunya per exigir uns serveis públics que garanteixin els drets de ciutadania

Demà dimecres, 4 de novembre, a les 12 h, a Barcelona.

més informació »


Les accions de CCOO i UGT permeten recuperar els marcs de diàleg social al Consell Comarcal del Maresme

Amb la denúncia dels agents socials, es va forçar la dimissió de l'anterior Consellera de Promoció Econòmica i recuperar els marcs del diàleg del Consell Comarcal del Maresme amb els agents socials i econòmics

més informació »


CCOO condemna les formes de protesta violenta infiltrades enmig de manifestacions legítimes i pacífiques

Una part de la població qüestiona les mesures, bé sigui perquè se'n sent perjudicada econòmicament o bé per la seva discrepància política, i així ho manifesta mitjançant diverses protestes pacífiques i legítimes als carrers.

més informació »


Davant l'anunci de Banc Sabadell de voler retallar 2.000 llocs de treball a Espanya, CCOO exigirem a la reunió de demà mesures voluntàries i no traumàtiques, a més d'un pla de viabilitat i seguretat per a la resta de la plantilla

Divendres passat, Banc Sabadell va convocar la representació sindical a una reunió per a demà dilluns, 2 de novembre, a les 11.30 h per informar-nos de la voluntat de retallar 2.000 llocs de treball. Els primers indicis apunten que les mesures que plantejaran estan basades en prejubilacions i baixes incentivades, excloent, així, l'aplicació d'un ERO.

més informació »


Altres notícies »

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.