Presentada instància als Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament del Maresme - Vallès Oriental, davant del perill que suposa per al personal i l'alumnat

La Federació d'Educació de CCOO del Vallès Oriental - Maresme - Osona demana que es posi data a la retirada d'uralita dels centres educatius


Els delegats i les delegades de prevenció de salut laboral de CCOO del Vallès Oriental - Maresme - Osona, compromesos amb la vigilància de la salut, hem presentat una instància als Serveis Territorials (ST) del Departament d’Ensenyament del Maresme - Vallès Oriental per demanar un calendari de retirada del fibrociment amb amiant dels centres escolars, prioritzant els centres que el tinguin trencat, ja que suposa una exposició a un risc més alt.

La Federació d’Educació de CCOO del Vallès Oriental - Maresme - Osona aporta en la seva petició les fotografies que es van fer en les visites realitzades als centres.

Els ST del Maresme - Vallès Oriental ens han confirmat que tenim 15 centres avaluats per la secció de prevenció de riscos laborals on s’han trobat elements amb possible contingut d’amiant.

Des del 14 de desembre del 2002 se'n prohibeix la utilització, la producció i la comercialització a Espanya per l'Ordre Ministerial de 7 de desembre de 2001. Avui dia, més de 2 milions de tones d’amiant segueixen estant instal·lades, entre altres llocs, als centres educatius.

És obligació de les administracions i dels empresaris incloure, en l’avaluació de riscos, el mesurament de la concentració de fibres d’amiant en l’aire del lloc de treball i la seva comparació amb el valor límit establert al RD 396/2006, de manera que es determini la naturalesa i el grau d’exposició dels treballadors i treballadores.

Exigim un compromís ferm de l’Administració en la retirada d’aquest material.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 8 de maig de 2017
08/05/2017

CCOO del Vallès Oriental, Maresme i Osona | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies