CCOO denuncia una agressió a un treballador de la Diputació de Barcelona

Oficina de Manresa de l’Organisme de Gestió Tributària (ORGT)

Des de la Secció Sindical de CCOO de la Diputació de Barcelona volem condemnar enèrgicament l’agressió que va patir el passat 24 de setembre un treballador de l’Oficina de Manresa de l’Organisme de Gestió Tributària (l’ORGT) de la Diputació de Barcelona, el qual va rebre un cop de puny a la cara per part d’un contribuent.

Denunciem que aquest cas no és un fet aïllat. Casos com aquest que inclouen insults, amenaces i en alguns casos agressions físiques es repeteixen a les més de 100 oficines de l’ORGT distribuïdes per tota la província, que provoquen en el personal un greu perjudici físic, mental i emocional.

Considerem que és insostenible i degradant per al personal el fet d’haver de treballar suportant aquests tipus d’assetjaments i violències en el seu centre de treball. Denunciem les condicions de desprotecció que pateixen els professionals que treballen en aquests centres i fem evident que les mesures que fins ara s’han implementat són clarament insuficients.

El risc i la vulnerabilitat que posen de manifest episodis com aquests requereixen actuacions immediates per part de la Diputació de Barcelona. En aquest sentit, hem demanat una reunió urgent per tal d’implementar al més aviat possible un protocol d’actuació que inclogui les mesures necessàries per a assegurar la protecció dels treballadors i treballadores de l’ORGT.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 26 de setembre de 2019