26 d’abril, Dia de la Visibilitat Lèsbica

En moments de crisi i recessió com l’actual, les dones es veuen doblement perjudicades per les retallades en serveis i per la manca d’ocupació. Si a això hi sumem el rebuig existent cap a les persones que opten per una vida sexual no heteronormal, aquesta situació de discriminació i vulnerabilitat s’agreuja encara més.  


Així doncs, hem de fomentar i afavorir la visualització lèsbica, perquè allò que es manté ocult no existeix. Perquè els problemes que pateixen les dones lesbianes han de ser presents a les agendes de les administracions i de les institucions estatals, autonòmiqes i municipals, per tal de ser tractats i erradicats.


Calen dones lesbianes com a referents polítics i socials, i el món del treball pot ajudar, i molt, a visualitzar aquestes dones que exerceixen les seves professions en el món de la cultura, l’esport, els serveis de transports i comunicació, l’assistència a les persones i la funció pública. És per això que, des de la FSC de CCOO Catalunya, animen totes les nostres delegades i delegats a participar d’aquesta jornada per enfortir la nostra organització sindical, oferint la nostra experiència en la lluita i la defensa dels drets de ciutadania de les dones lesbianes.


Adjuntem el manifest de la jornada.