CCOO d’Indústria valora positivament l’anunci de Covestro i Ercros sobre la continuïtat de les plantes de Tarragona

CCOO d’Indústria de Catalunya valorem molt positivament les decisions empresarials de Covestro, de mantenir l’activitat de la planta de MDI de Vila-seva, i d’Ercros, de mantenir la producció de clor, ja que impliquen el manteniment d’un nombre important de llocs de treball tant al polígon químic de Tarragona com al poble de Flix.

 

La continuïtat de l’activitat productiva de Covestro i Ercros al polígon de Tarragona conclouen amb l’aprofitament de sinergies entre empreses d’un mateix polígon, la qual cosa pot repercutir en llocs de treball indirectes a la zona, ja prou castigada en els darrers anys. Aquestes sinergies també són  positives per la utilització dels residus derivats d’aquestes activitats, com és el CLH residual per part d’Ercros a la planta de Flix, que fa que la posada en marxa de l’anunciat “Pla Act” per part d’Ercros no tingui unes conseqüències tan dràstiques en pèrdua d’ocupació.

 

En un any en que s’ha de fer efectiu un canvi en la tecnologia utilitzada per a la proucció de clor, tal com estableix la directiva europea, l’anunci d’Ercros i Covestro no deixa de ser un bon auguri sobre la recuperació econòmica del sector químic al nostre país.