El sector del mar de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO Catalunya reclama ajudes d’urgència per a les 250 famílies de pescadors de Tarragona que es troben en situació crítica

La situació és insostenible, no es pot suportar per més temps i pot crear un conflicte social


 

Portem més d’un any mantenint reunions amb les diferents autoritats de pesca i grups parlamentaris sol·licitant un estudi exhaustiu de les aigües del litoral de Tarragona a fi d’esbrinar que està provocant la disminució de la població de peix blau i la reducció de la mida dels exemplars.

Es descarta que aquesta situació sigui provocada per una sobreexplotació del medi marí, ja que a Tarragona és on es realitzen les vedes més llargues de tot el territori espanyol i les flotes compleixen estrictament els límits d’horaris i el control de les xarxes utilitzades.

En la demarcació de Tarragona unes 250 famílies depenen del negoci del peix blau i durant l’any passat els seus ingressos nets no van superar els 300€ mensuals.

Davant d’aquesta emergència social, el sector del mar de CCOO Catalunya insta en la necessitat de crear un paquet d’ajudes estatals i europees perquè els afectats per la crisi del peix blau puguin subsistir fins que es trobi la solució definitiva a aquesta situació.