Membres del Cos d’Agents Rurals es formen en tècniques de protecció del patrimoni arqueològic

Curs organitzat per CCOO a Reus i al jaciment de la Boella

Els dies 14 i 15 d’octubre s’està realitzant un curs de protecció del patrimoni arqueològic al medi natural adreçat als membres del Cos d’Agents Rurals (CAR).

A partir del conveni de col·laboració signat al febrer de 2012, entre la Direcció General del Patrimoni Cultural i el CAR, s’han incrementat les tasques dels agents rurals en matèria de protecció del patrimoni cultural situat al medi natural. Evitar danys i espolis al patrimoni cultural, o aportar dades per incrementar els inventaris del Departament de Cultura, són part d’aquestes tasques.

CCOO organitza aquest curs per potenciar les actuacions del CAR en la important tasca de preservació del nostre patrimoni cultural. El curs s’imparteix al Centre de Formació i Estudis Agrorurals (CFEA) de Reus i es clourà amb una visita al jaciment prehistòric de la Boella (al municipi de la Canonja, Tarragona).

Dimecres 15 d’octubre a les 16.30 h, a l’acte cloenda, que es farà al jaciment arqueològic de la Boella (municipi de la Canonja, amb accés per la T-11, en direcció a l’aeroport de Reus, a les coordenades UTM ED50 X:346498, Y:4555515), s’espera comptar amb autoritats del Cos d’Agents Rurals i del Departament de Cultura. Aquests organismes estan enllestint un procediment normalitzat de treball que definirà les actuacions dels agents rurals en matèria de protecció del patrimoni cultural. 
 

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 14 d’octubre de 2014