CCOO convoca mobilitzacions a l’ONCE contra els acomiadaments i el tancament de centres

Demà dimecres, 9 d’abril, a les 9.30 h, a Tarragona

La Secció Sindical Intercentres de l’ONCE de CCOO ha convocat mobilitzacions demà, 9 d’abril, en protesta per l’acomiadament de 19 metges i ATS dels serveis de prevenció a Andalusia, Catalunya, Balears i Canàries, als quals se suma una metgessa a Cartagena (Múrcia).

Els acomiadaments es van efectuar el passat 12 de març després que l’organització decidís externalitzar l’especialitat de medicina del treball, de manera que la vigilància de la salut passa a mans de la mútua FREMAP. L’ONCE va aplicar les condicions de la reforma laboral, és a dir, 20 dies per any de serveis amb el límit de 12 mensualitats, a persones que tenen una mitjana d’edat de 56 anys, de manera que les seves expectatives de reincorporació laboral són escasses. A més dels mateixos professionals acomiadats, CCOO denuncia que també resulta afectat la resta del personal a causa de la pèrdua del servei. Aquest fet és especialment greu, ja que deixa  milers de treballadors i treballadores amb discapacitat i, per tant, especialment sensibles davant els riscos laborals, sense un servei essencial i ofert fins ara per professionals altament especialitzats.

A les reunions celebrades a instàncies de CCOO per tractar, sense èxit, de reconduir els acomiadaments, l’ONCE va informar parcament d’altres mesures que està duent a terme, relatives a la cobertura de vacants a la impremta de l’ONCE per a la centralització del preparat dels “paquets venedor” i que suposarà que el personal dels centres on hi ha aquestes unitats puguin veure retallades les seves funcions o que fins i tot alguns d’aquests treballadors i treballadores es vegin abocats a mobilitat geogràfica.

Això se suma al tancament de centres que està duent a terme la direcció de l’ONCE. En l’últim any han tancat ja 19 centres, 3 d’ells a Catalunya, fet que suposa un atac directe a l’estructura funcional de l’entitat i als treballadors i treballadores que en depenen, ja que se’ls obliga a fer desplaçaments en molts casos de desenes de quilòmetres per realitzar diferents tasques que abans podien efectuar des dels centres tancats. Això deteriora la imatge social de l’ONCE i contribueix a fer molt més difícil la feina a persones amb discapacitat, que es veuen abocades a desplaçaments i a perdre hores de treball, vendes i clients per una mala gestió de la direcció.

CCOO dóna suport a la iniciativa d’una de les ATS a Balears que s’ha llançat a través de la plataforma Change.org i que es pot signar a l’enllaç:
http://www.change.org/es/peticiones/ángel-ricardo-sánchez-cánovas-petición-responsables-de-la-once-revisen-su-gestión-de-la-institución-dejen-de-despedir-médicos-y-ats-de-plantilla-garanticen-una-atención-de-calidad-a-sus-trabajadores-con-discapacidad

CCOO reclama a la direcció de l’ONCE que es replantegi totes aquestes mesures, que estan perjudicant seriosament els treballadors i treballadores de l’ONCE, i que entre la part social i la direcció es busquin alternatives que facin viable i sostenible el futur d’aquesta entitat amb 75 anys d’història.

A Tarragona la concentració es farà a les 9.30 h davant l’edifici de l’ONCE, a la Rambla Vella, 10, de Tarragona.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 8 d’abril de 2014

Agenda:
Dimecres, 9 d’abril de 2014
a les 9.30 hores
ONCE. Rambla Vella, 10. Tarragona