CCOO denuncia que la recerca no suporta més bloquejos de les seves condicions laborals

CCOO insta els ministeris de Ciència, Treball i Hisenda a donar una solució immediata a la publicació del conveni col·lectiu

El 26 de juny de 2019, se signà el I Conveni col·lectiu entre CCOO i *CIBER-*ISCIII amb l’única fi de regularitzar i legalitzar les condicions dels seus treballadors i treballadores.

El conveni va ser arxivat una primera vegada a l’octubre de 2020 i el passat 4 de febrer d’enguany va ser arxivat de nou per no disposar de l’informe favorable d’Hisenda. Uns fets que entorpeixen la solució de les precàries, injustes i irregulars condicions laborals i econòmiques del personal que té el col·lectiu des de la creació del consorci *CIBER, i que porten patint des de fa ja molts anys.

CCOO insta els ministeris de Ciència, Treball i Hisenda a donar una solució immediata a la publicació del conveni col·lectiu. La posada en marxa d’aquest primer conveni suposa un primer i important pas en el reconeixement de la labor professional d’aquests i aquestes professionals i això passa per:

La millora de les condicions laborals i econòmiques.

L’estabilització d’ocupació temporal de la plantilla no inferior al 8 % pactat (en aquest moment la taxa de temporalitat és superior al 60 %).

La implementació d’una carrera professional per al personal investigador.

És necessari reivindicar una vegada més la necessitat d’una major inversió en ciència que suposarà sens dubte la retenció de talent.

Sense CIÈNCIA no hi ha FUTUR!

@repost