CCOO denuncia una malaltia crònica dels serveis d’urgències a la sanitat catalana

Davant nous col·lapses als hospitals i centres d’atenció primària

Com cada any en aquestes dates ens trobem amb el mateix panorama en els serveis d’urgències dels centres hospitalaris i d’atenció primària de Catalunya.

Podem informar d’aglomeració de pacients als passadissos, boxes d’observació desdoblats, petició dels professionals d’augment de personal, poc espai per treballar, poca seguretat a la feina… Però la realitat és que cada any ens trobem amb un problema cíclic. Els diaris omplen les seves portades de serveis d’urgències col·lapsats, professionals de la sanitat desbordats i direccions que no saben què dir.

Des del Departament de Salut intenten organitzar, planificar i fan apostes noves com el PLANUC, ENAPISC, PIUC, sense que, per ara, tingui efecte sobre la població i els professionals que pateixen aquests mesos la inseguretat, la impotència i l’oblit, perquè no veuen una solució ni a curt ni a llarg termini.

Des de CCOO volem reiterar el nostre desacord en la situació desfavorida dels professionals de la sanitat i de la ciutadania envers la poca i ineficaç planificació per part del Departament de Salut i CatSalut en aquest 2019, en què, una vegada més, tot segueix igual o això sembla… La solució és senzilla: només cal voluntat política d’executar-la i dotar-la del pressupost necessari.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 16 de gener de 2019