Posicionament conjunt dels sindicats de la Mesa de Negociació del II Conveni SISCAT (CCOO, UGT, SATSE i Metges de Catalunya)

Els sindicats de la sanitat pública concertada convoquen una concentració contra el tracte injust que reben els treballadors i les treballadores d'aquest sector


Davant l’enroc de les patronals de la sanitat a l'hora d'aplicar de manera automàtica la recuperació salarial i dels complements de les baixes aprovats per a la Funció Pública, els treballadors i treballadores del sector sanitari concertat diem:

- PROU a continuar amb el salari congelat des de l’any 2008 i reduït a partir del 2010 quan se’ns van aplicar les mateixes retallades que als treballadors públics.
- PROU a continuar amb una pressió assistencial a la qual hem de fer front amb plantilles disminuïdes i manca d’inversions, la qual cosa perjudica clarament la qualitat assistencial que rep la ciutadania (amb llistes d’espera que no paren de créixer, plans de xoc clarament insuficients, tancament de llits, retard cada cop més important a la realització de proves diagnòstiques, etc.).
- PROU a continuar amb les contractacions precàries, la inestabilitat i la dificultat per conciliar la vida personal i la laboral.

Se’ns considera part del sector públic quan es tracta d’implementar en les nostres retribucions, de manera automàtica, les retallades decretades per als funcionaris públics. Ara bé, quan l’anunci és de signe contrari, la reversió de les retallades o l’aplicació de millores en les condicions laborals dels treballadors públics NO tenen el mateix factor d’aplicació automàtica per als professionals de l’àmbit concertat.

Les organitzacions socials que representem en la Mesa de Negociació del Conveni SISCAT els 50.000 treballadors i treballadores del sector, en bloc i a l’uníson, rebutgem les propostes de negociació col·lectiva que suposin mantenir greuges comparatius respecte a la resta de treballadors públics. Diem NO a les retallades retributives i de personal que des de l’any 2010, per impuls del Govern de la Generalitat i amb la connivència de les patronals sanitàries, patim de manera injusta i perllongada.

Per aquest motiu, convoquem les delegades i delegats dels nostres sindicats, així com qualsevol company i companya que ens vulgui donar suport, a la CONCENTRACIÓ que tindrà lloc demà, 9 d’octubre, a les 11.00 hores al davant del Departament de Salut (travessera de les Corts, 131, Pavelló Ave Maria, Barcelona) per mostrar el nostre rebuig al tracte injust que rebem les treballadores i treballadors de la sanitat pública concertada.
08/10/2018

Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

CCOO de España   CCOO de Catalunya   Federación de Sanidad y Sectores Sociosanitarios

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.