Informació de la negociació del conveni de sanitat privada i assemblea de delegades

El passat dia 24 d’octubre es va produir la 14a reunió de la Mesa Negociadora del
Conveni Col·lectiu. Com que la proposta de les patronals i la proposta dels sindicats
encara estava allunyada, sobretot en el punt d’augment salarial, el president de la mesa va
fer una proposta per intentar arribar a un acord.

 Aquesta proposta és la següent:

  • Augment del 2,5% sobre tots els conceptes amb una retroactivitat de l’01/08/2016. El president dóna la possibilitat que les empreses paguin la retroactivitat fraccionada en tres vegades com a màxim. S’estudiarà com fer-ho per no perjudicar les treballadores a l’hora de fer la declaració d’Hisenda.
  • Augment del 0,5% sobre tots el conceptes per al 31/12/2017. Es començaria a cobrar al gener del 2018. Tot hi que comenci al 2018, aquest augment salarial aniria a compte de la negociació d’aquest conveni i no pas del següent. 
  • Dia AP justificat: recuperem un dia AP però aquest haurà de ser justificat. La justificació pot ser per atendre temes personals, familiars o socials. 
  • S’inclourà en el punt de permisos: per hospitalització i/o intervenció d’un familiar; els dos dies es podran gaudir de manera discontínua. 
  • IT: es deixa com estava, ja que la proposta de les patronals considerem que empitjora la que ja tenim. Tot i així es crearà una comissió entre sindicats i patronals, per anar treballant aquest punt per a futures negociacions. 
  • Incorporació en el conveni del sistema d’incentivació i desenvolupament professional. Tot i que s’incorpora en el conveni no hi ha encara una dotació econòmica. Es crearà una comissió per anar desenvolupant aquest apartat. 
  • Es considerarà falta lleu arribar més de tres cops tard a la feina en el període d’un mes i que no es pugui justificar. 

El dia 27 d’octubre es va celebrar una assemblea de delegades de CCOO on es van debatre
els punts. Finalment es va procedir a fer una votació per decidir si acceptàvem o no. Els
resultats van ser els següents:

De les 65 delegades representants a les diferents empreses:

– 60 vots a favor

– 4 vots en contra
– 1 abstenció

El dia 3 de novembre ens reunirem una vegada més els sindicats i les patronals i en el cas que tothom hi estigui d’acord, es començaria la redacció dels temes per incorporar o
modificar al redactat actual. 

Veure la nota en pdf