CCOO critica l’excés de contractes eventuals a la sanitat pública catalana

Encadenaments successius

A la sanitat pública catalana, el contracte eventual és legal sempre que no es destini a cobrir places estructurals. Per eventual ens referim a el contracte que es realitza per necessitats puntuals, temporals o en casos d’urgència i sempre de durada determinada.

Des que van començar les retallades al nostre país, hem vist com llocs vacants o estructurals no han estat coberts amb contractes estables, i sí en canvi amb encadenaments successius per contractes d’eventualitats.

Tot i que és cert que aquesta tendència a l’Institut Català de la Salut ha començat a minvar, CCOO exigeix, en compliment de la recent sentència del Tribunal de Justícia de Unió Europea, que aquesta pràctica desaparegui del tot i reclama una oferta pública d’ocupació que s’adapti a les necessitats reals del nostre sistema sanitari. El sindicat considera irrisòries les 340 places convocades recentment i per les quals s’han presentat més de 20.000 aspirants.

Des de CCOO també es considera que ara és el moment de canviar totes les normatives que en l’actualitat impedeixen generar noves places vacants, cosa que fomentaria una estabilitat contractual, i que es posi fi a la taxa de reposició, que serviria per convocar una massiva i real oferta pública d’ocupació.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 20 de setembre de 2016